2024.X.3. EL, Ferencváros – Tottenham: 1-2

Nagyot küzdött a Ferencváros, de a Tottenham túl nagy falat volt Vargáéknak

Varga Barnabás kétszer is betalált, de csak az egyik gólja volt érvényes, a Tottenham tartalékosan is győzelmet aratott.
A labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában a Ferencváros hazai pályán fogadta az angol Tottenhamet. Varga Barnabás a VAR-döntés szerint lesgólt szerzett, a magyar gólkirály a második félidőben szépített, de az Európa-liga alapszakaszának második fordulójában a Tottenham győzött 2–1-re a Groupama Arénában.

Nyilatkozatok:

Az FTC vezetőedzője, Pascal Jansen szerint óriási a különbség a hazai és a nemzetközi meccsek között.

„Próbálunk ehhez alkalmazkodni, és minél több helyzetet kialakítani, de ez nem elég, ki is kell azokat használni. Amit jól tudtunk csinálni az Anderlecht ellen, azt most még magasabb szintre kell emelnünk, mert a Tottenham is magasabb szintet képvisel.”

Kérdésre válaszolva elmondta: mivel Londonban született, nagyon örült, amikor megtudta, hogy a Tottenhammel játszanak.

„Mindent szeretek, ami az Egyesült Királyságból jön, beleértve a Tottenhamet is. Különleges meccs lesz számomra, de mivel a Fradi edzője vagyok, most arra fókuszálok, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. A Tottenham lesz a legerősebb ellenfelünk a szezonban, de a felkészülésben ez semmit nem változtat, ugyanazt csináljuk, mint máskor. Mindig arra törekszünk, hogy kihasználjuk az ellenfél gyengeségeit, így lesz ez most is.”

Az angol újságírók arról kérdezték: Angliában gyerekként követte-e valamelyik csapatot.

„A Tottenham volt az egyik kedvenc csapatom pár másik mellett, főleg a klubszíne miatt. De ezt a hosszú pályafutásom alatt már megtanultam kezelni.”

Szóba került az is, hogy Gera Zoltán feltűnt a Ferencváros egyik edzésén. Mint kiderült, azért, mert ő lesz az M4 Sport szakkommentátora a csütörtöki mérkőzésen, de Jansen elárulta: lehet, hogy további edzéseken is ott lesz a Ferencvárosnál.

Ange Postecoglou (…) elmondta: az előtte megszólaló Maddison topformában van, ilyen játékosokra van szüksége az angol válogatottnak, melynek keretét éppen a Fradi elleni meccs napján hirdetik ki.

A Nemzeti Sport arról kérdezte a trénert: milyen emlékei vannak Puskás Ferencről, akivel együtt dolgozott Melbourne-ben.

„Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy három évet együtt tölthettem egy olyan kiváló emberrel, mint Puskás Ferenc. Mert ő nemcsak remek focista, hanem kiváló ember is volt, hálával tudok csak visszagondolni arra, hogy vele dolgozhattam, emberileg is felnéztem rá. Visszagondolni is hihetetlen, hogy a világ egyik legjobb focistájával dolgoztam. Nagy szerepe volt abban, hogy olyan edzővé és emberré váltam, amilyenné.”

A mérkőzésről elmondta: kihívás lesz számukra.

„Mint minden idegenben játszott mérkőzés. Jó hangulatra számítok, tudjuk, hogyan támogatják a Fradi szurkolói a csapatot. Mi pedig nagyon szeretjük az európai focit.”

A mérkőzés:

Európa Liga, Főtábla, 2. forduló:

Ferencváros — Tottenham: 1-2 (0-1)
Groupama Aréna, 18:45. 20.795 néző.
Vezette: Igor Pajac (asszisztensek: Mihalj, Durak; tartalékjv.: Pejin; VAR: Mario Zebec; VAR asszisztens: Bebek – horvátok)

Ferencváros: Dibusz — Gartenmann (Makreckis, 77.), Cissé, Raul Gustavo, Ramírez — Abu Fani (Pesic, 84.), Maiga — Traoré (Kady, 77.), Saldanha (Zachariassen, 59.), Civic (Ben Romdhane, 59.) — Varga B.
kispad: Varga Á., Botka, Szalai G., Gruber, Tóth A., Rommens, Misidjan
vezetőedző: Pascal Jansen

Tottenham: Vicario — Pedro Porro, C. Romero, A. Gray, B. Davies — P. Sarr (D. Solanke, 81.), Bissouma, Bergvall (Kulusevski, 65.) — M. Moore, Lanksheare (J. Maddison, 65.), T. Werner (B. Johnson, 65.)
kispad: Forster, Austin, Bentancur, van de Ven, Dorrington, Cassanova, Ajayi
vezetőedző: Ange Postecoglou

Gól: Varga B. (90.) illetve Sarr (23.), Johnson (86.)
Sárga lap: Civic (22.) illetve —

Kártyajátékosnak sem lehet rossz Pascal Jansen. A Ferencváros vezetőedzőjének a hétköznapokban sokszor pókerarca van, képtelenség megfejteni, mi jár a fejében, jókedve van, vagy éppen borús. A Tottenham elleni összecsapásra pedig úgy megkavarta lapjait, hogy a kezdés előtt nem csak az angol újságírók forgatták a fejüket, a magyarok is csak találgatták, a kiadott névsor alapján miként állhat fel az FTC.

Lehetett volna öt védő is, ráadásul a meccs előtti napon éppen arról érdeklődtünk Pascal Jansennél, megfordult-e a fejében, hogy a Tottenham játékerejére való tekintettel erre a napra sutba vágja a labdarúgásról alkotott filozófiáját, és öt hátvéddel kezd az angol csapat ellen. A holland vezetőedző akkor csak mosolygott, mondván a hadrendet illetően (is) rengeteg minden megfordult a fejében, és a döntést ugyan már meghozta, a válaszra várnunk kell csütörtök estig.

Nos, a Ferencváros maradt a négyvédős szisztémánál, azaz Pascal Jansen valóban nem tágított a futballról alkotott elképzelésétől.

Először kezdett együtt a két támadó, Varga Barnabás és Matheus Saldanha, igaz, utóbbi picit visszavontabb szerepkörből próbált támadni, a három támadó középpályás közül ő volt a középső. Eldar Civic csapatba állítása volt az igazi meglepetés, a bosnyák játékos nem eredeti posztján, a védelem bal oldalán kezdett, hanem középpályásként. A cél így már egyértelműbb volt, védővénájú játékossal erősítette a csapat védekezését az FTC edzője. A Tottenham ugyanis nem hazudtolta meg önmagát, első pillanattól kezdve harcos felfogásban játszott, és határozottan letámadta a Ferencvárost. Fürge támadóik pillanatok alatt felgyorsítottak a csúszós talajon, tinédzserhad rohamozta a magyar csapat kapuját, a 17 éves Mikey Moore, a 19 éves William Lankshear, a tizennyolcat februárban betöltő Lucas Bergvall, a gólt pedig a 22 éves Pape Matar Sarr szerezte.

Hiába volt két lehetősége is az FTC-nek, a vezetést a Tottenham szerezte meg.

A gólhoz nemcsak a villámgyors angol támadók kellettek, hanem az is, hogy a ferencvárosi védők közül hárman is hibáztak, Raul Gustavo rossz helyre továbbította a labdát sarokkal, Cissé elcsúszott, Gartenmann pedig helyezkedéséből adódóan nem látta a labdát, Sarr pedig köszönte a lehetőséget. Kár volt a találatért, hiszen vezethetett volna a Ferencváros is. Nem sokkal korábban ugyanis Varga Barnabás fejelte a labdát mesterien a kapu jobb oldalába, a csatár ünnepelte is a gólt a hazai tábor előtt, csakhogy a VAR-rendszer segítségével les címén érvénytelenítették a találatot. A Tottenham fél óra elteltével aztán még inkább felpörgette a ritmust, a 33. percben Pedro Porro a jobb oldali kapufát találta telibe, és a játék egyértelműen áttolódott a ferencvárosi térfélre. Magyar futballhoz szokott szemnek egészen különös volt a vendégek támadásainak tempóját látni, pedig Postecoglou menedzser messze nem a legerősebb csapatot küldte pályára a Groupama Arénába, mindössze három alapember kezdett: a kapus Vicario, a két hátvéd, Pedro Porro és az argentin világbajnok Cristian Romero. A tartalékos Tottenham diktálta az iramot, és az is nagy kérdés volt, hogy az FTC meddig bírja ezt a tempót, hiszen valóban egyetlen pillanatra sem lehetett megállni, egyetlen másodpercre sem hagyhatott ki a figyelem – különösen hátul.

Úgy tűnt, a nedves, csúszós talaj egyértelműen az angoloknak kedvez, akik egyfelől Angliában hozzá vannak szokva az esőhöz, másfelől a gyors ütemváltásokat így nehezebben követték a zöld-fehérek hátvédjei, ezzel sokszor tempóelőnybe kerültek a vendégek.

A fordulást követően füstbe borult a pálya. A ferencvárosi ultrák több mint tucatnyi piros és zöld színű görögtüzet gyújtottak, és ennek az lett az eredménye, hogy a horvát Igor Pajac játékvezető néhány percre megállította a játékot. Szerencsére a továbbra is szemerkélő eső viszonylag gyorsan elnyomta a stadionba szoruló füstöt, így mindenki láthatta, hogy Pascal Jansen vezetőedző friss támadókat dobott harcba: érkezett a pályára Kristoffer Zachariassen és Mohamed Ben Romdan. Lendületesebb is lett az FTC, rövid időn belül mindkét cserejátékosnak volt kapura lövése, és a ferencvárosi közönség is érezte, az egygólos hátrány ledolgozható, így a magyar csapat úgy futhatott neki az utolsó húsz percnek, hogy volt esély a pontszerzésre.

Harcoltak, küzdöttek a ferencvárosi futballisták, ám ahogy egyre jobban kinyílt a csapat, úgy volt egyre inkább aggasztó, hogy a szabaddá váló területeket befutják a gyors angol szélsők, és kontratámadással lezárják a mérkőzést, és ezt jelezte, hogy a rutinos német, Timo Werner hibázott, elpuskázta a százszázalékos ziccert, nyílt maradt a meccs, de… Az FTC próbált lövésig, beadásig eljutni, és Pascal Jansen is érezte, van keresnivalója csapatának, az utolsó néhány percre újabb csatárt küldött pályára, Alekszandar Pesics is beállt.

Csakhogy a nagyobb helyzetei ezt követően is a Tottenhamnek voltak, a csereként beálló Brennan Johnson előbb a lécet találta telibe a labdával, majd a lefújás előtt a jobb alsóba lőtt, a kapufa ekkor már őt segítette. A Ferencváros kétgólos hátrányban sem adta fel, Varga Barnabás mesterien értékesített egy balról érkező beadást, és bár ezt is megvizsgálta a VAR, a gól érvényes volt.

Kár ezért a mérkőzésért, hiszen nagyot küzdött a Ferencváros, a Tottenham nem futballozta le, sőt. A zöld-fehérek az Európa-liga-alapaszakaszban legközelebb október 24-én lépnek pályára, a francia OGC Nice együttesét fogadják 18.45 órától a Groupama Arénában. 1–2

További képek: fradi.hu, nso.hu, mlsz.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Amikor kikapunk, sosem lehetünk elégedettek, de vereség és vereség között is van különbség. A mai meccs új tanulságokkal szolgált. Elégedettek lehetünk a helyzetek mennyiségével, de lőhettünk volna több gólt. Az első gólunk továbbra is kérdéses számomra, mi alapján sikerült találni egy olyan vonalat, hogy lesnek minősítsék. Aztán a kapott gól megváltoztatta a meccset. Az első tizenöt-húsz percben jól kezdtünk, ezért sajnálatos, hogy nem adták meg a korai gólunkat, de el kell fogadnunk, hogy a technológia segítségével úgy ítélték meg, szabálytalan volt” – nyilatkozta az FTC vezetőedzője, Pascal Jansen.

A szakembert ezután arról kérdeztük, mi lehet az oka, hogy a csapat kulcsemberei nem nyújtják ugyanazt a teljesítményt az európai porondon, mint a korábbi években, és így sorozatban már hatodik meccsen nyeretlen a csapat az európai porondon.

„Nem arról kell beszélnünk, hogy a korábbi kulcsjátékosok hogyan teljesítenek, hiszen vannak új játékosaink is, akik sokat hozzátehetnek a csapat teljesítményéhez, mint például Matheus Saldanha, de Varga Barnabásnak is voltak remek megmozdulásai. Azon kell dolgoznunk, hogy csapatként minden meccsen egyre jobbak legyünk” – reagált Jansen, aki ezután a taktikáról beszélt.

Az volt az alap stratégiánk, hogy az ellenfél letámadását át tudjuk játszani és be tudjuk juttatni a labdát az ellenfél vonalai mögé. A második félidőben a gólunknál ez sikerült is, de egy ilyen szintű ellenféllel szemben ez nagyon nehéz. Szerettünk volna arra építeni, hogy Varga és Saldanha mögött olyan játékosok szerepeljenek, akik be tudnak futni az üres területekre, de képesek beadásokkal is segíteni a csatárokat. Ezért is játszott egyszerre Eldar Civic és Cristian Ramírez is, és velük próbáltuk tompítani a Tottenham nagyon erős szélsőit is.” 

Alapvetően elégedett lehetek, jó teljesítményt nyújtottunk, számos helyzetet kidolgoztunk – kezdte a meccs utáni értékelését a Tottenham menedzsere, Ange Postecoglou. – Nyilván ebből a meccsből is tanulnunk kell, hogy a jövőben még eredményesebbek tudjunk lenni. Örülök, hogy fiatalokat is kipróbáltunk, akiknek szükségük van a mérkőzésekre a fejlődésükhöz, ezért kapták meg a lehetőséget. Fizikailag nagy kihívás a sok mérkőzés, ezért is kell lehetőséget adni a tehetséges játékosainknak a tapasztalatszerzésre.”

A szakembert ezután arról faggattuk, hogyan hasonlítaná össze ezt a mérkőzést és a mostani Ferencvárost azzal, amellyel még 2021-ben találkozott a Celtic menedzserként.

„Amikor a Celticnél dolgoztam, a ferencvárosi szurkolók ugyanilyen fantasztikus hangulatot teremtettek, mint most. Akkor sem volt könnyű dolgunk, de ez egy másik csapat, egy másik kihívás. A meccs elején voltak lehetőségei a Ferencvárosnak, de húsz perc után egyre nagyobb nyomást tudtunk gyakorolni, miután megszoktuk az atmoszférát” – fogalmazott Postecoglou.

Varga Barnabás:

„Ange Angyalai” „Fiatalos Spurs” – angol lapszemle a Tottenham FTC elleni sikere után

BBC

„A fiatalos Spurs győzött a Ferencváros ellen az Európa-ligában” – írta címében az angol közszolgálati média, amely kiemelte, hogy a Tottenham kezdőjében négy tinédzser szerepelt, akik kulcsszerepet játszottak. Megemlítették, hogy Ange Postecoglou hazárdjátéka is bejött, ugyanis hét helyen változtatott a Manchester Unitedet idegenben 3–0-ra legyőző kezdőhöz képest.

Sky Sports 

„Johnson továbbra is kirobbanó formában van és a Spurs megszerezte második győzelmét az Európa-ligában” – fogalmazott a Sky Sports, utalva arra, hogy Brennan Johnson egymás után az ötödik mérkőzésén volt eredményes. A lap megemlítette, hogy a Tottenham azután szerzett vezetést Pape Matar Sarr révén, hogy az FTC gólját les miatt érvénytelenítették.

Daily Mail

„Brennan Johnson megint betalált, a fiatal Spurs másodszor nyert az Európa-liga-idényben” – írta a Daily Mail, amely azzal magyarázta Johnson remek formáját, hogy a labdarúgó néhány héttel ezelőtt felfüggesztette az Instagram-fiókját, azóta pedig szárnyal.

Telegraph

„A Tottenham négy tinédzserrel teljesítette a Ferencváros elleni kellemetlen tesztet” – írta a Telegraph. „Négy tinédzser, három pont, két lőtt gól és egy rendkívül kielégítő nap idegenben Ange Postecoglou számára, aki ezt a budapesti utat választotta, hogy megmutassa legfényesebb tehetségeit” – olvasható a cikkben, amelyben megemlítik, hogy a négy tinédzser kezdőbe nevezése merészebb lépés volt Postecogloutól, mint azt bárki megjósolta volna.

The Athletic

„Élvezetes választás, Moore kitűnő, és hol játszik Gray?” – elemezte az FTC elleni fiatalos Tottenhamet a lap, amely azt emelte ki, hogy a Spurs 55 év után az első angol klub, amely tétmeccsen nyerni tudott Magyarországon. Arról is írtak, hogy Guglielmo Vicario kulcsfontosságú védéseket mutatott be, Varga Barnabás gólját pedig minimális les miatt érvénytelenítették. Kiemelték, hogy a szakadó eső ellenére a szurkolók fergeteges hangulatot teremtettek a Groupama Arénában.

The Times

„A 17 éves Moore ellopta a show-t. Ange Angyalai megmutatták, hogy fényes a Spurs jövője” – így a The Times, amely ugyancsak a londoniak négy tinédzseréről és az ő előlépésükről írt.

The Sun

„A szurkolók dühöngenek a valaha látott legrosszabb lesdöntésen” – fogalmazott címében az angol bulvárlap, utalva Varga Barnabás les miatt érvénytelenített góljára, amivel a zöld-fehérek megszerezhették volna a vezetést. A lap idézte a TNT Sports kommentátorait, akik azt feltételezték, hogy Adama Traoré helyezkedése – aki nem avatkozott játékba – miatt érvénytelenítették a magyar válogatott támadó találatát.

A bulvárlap egy másik cikkben foglalkozott azzal is, hogy a mérkőzést rövid időre felfüggesztették, mert a szurkolók annyi pirotechnikai eszközt használtak, hogy a játékosok alig látták egymást.

A lap a mérkőzésről szóló cikkében azt írta: „A Spurs gyermekei bizonyítottak, Sarr és Johnson gólja pedig tökéletes Európa-liga-kezdést biztosított a Spursnek”.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Tottenham hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2024.X.3. EL, Ferencváros – Tottenham: 1-2 bejegyzéshez

  • Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket de (a többi meccsre is figyelve) egyre inkább olyan érzésem van, mintha a bírókkal “érzékeltették volna”, hogy a >magasabban rangsorolt< csapatok sikerei az UEFA érdekeit szolgálják…

  • PERCRŐL PERCRE

    90+7′
    VÉGE
    Véget ért a mérkőzés! Remekül küzdött a Ferencváros, azonban a papírformának megfelelően a Tottenham nyerte meg a találkozót. Köszönjük a figyelmüket!

    90′
    Öt perc a hosszabbítás.

    90′
    Ramírez indult meg a bal szélen, majd remekül tekerte középre a labdát, az érkező Varga Barnabás 7 méterről lőtt a léc alá! 1–2!

    90′
    GÓL
    GÓÓÓÓÓÓL! VARGA BARNABÁÁÁÁS!

    86′
    Maddison passza után Johnson tolt egyet a labdán a 16-oson belül, majd 14 méterről, ballal a jobb kapufa segítségével lőtt a kapuba. 0–2!

    86′
    GÓL
    GÓÓÓL! Johnson találatával már 2–0-ra vezet a Tottenham.

    84′
    CSERE
    Abu Fani helyére Pesics állt be.

    84′
    Nagyon nyom a Ferencváros: Makreckis passza után Kady lövése elakadt a blokkban, majd Abu Fani kísérlete egy védő hátáról pattant szögletre.

    83′
    Varga az alapvonal közeléből ívelte a kapu elé a labdát, Kady tisztán fejelhetett, de a labda Vicario kezei között kötött ki.

    81′
    CSERE
    Cserélt a Tottenham, a gólszerző Sarr helyére Solanke állt be.

    81′
    Kady passza után Makreckis tisztán lőhetett, de 14 méteres kísérlete magasan a kapu fölé szállt.

    80′
    KAPUFA! Gray vezette fel középen a labdát, majd az üresen maradt Johnsonhoz passzolt, aki 16 méterről a felső lécet találta e.

    79′
    Makreckis passza után Kady cselezte magát lövőhelyzetbe, de lapos, bal alsóba tartó lövését könnyedén védte Vicario.

    77′
    CSERE
    Traorét Kady váltja.

    77′
    CSERE
    Cserél a Fradi: Gartenmann helyére Makreckis érkezik.

    69′
    Gartenmann jobbról érkező beadása után Zachariassen fejelte a kapu fölé a labdát.

    66′
    CSERE
    Lanksheare helyén Maddison folytatja.

    65′
    CSERE
    Wernert Johnson váltja.

    65′
    CSERE
    Három csere az angoloknál: Bergvall helyére Kulusevski érkezik.

    64′
    A Tottenham kapuja előtt Zachariassen lövése szállt el, majd a kontra végén Moore játszotta át a labdát Wernerhez, aki kicselezte Dibuszt, de hosszan tolta meg a labdát és csak az oldalhálóba tudott lőni.

    62′
    Gray nagyszerűen játszotta ki a labdát szorult helyzetből, majd Bissouma tört előre, a 16-oson belül helyezkedő Lankshearhez passzolt, azonban Gartenmann remekül érkezett és becsúszva szerelni tudott.

    60′
    CSERE
    Saldanha helyére Zachariassen állt be.

    60′
    CSERE
    Kettőt cserélt a Ferencváros: Civic helyére Ben Romdan érkezett.

    59′
    Jobb oldali szöglet után Lankshear lőhetett tisztán, 13 méterről, a lövés a léc fölé szállt.

    54′
    Porro beadása után Romero ugrott a legmagasabbra, az argentin léc alá tartó fejesét Dibusz tolta szögletre.

    50′
    A Ferencváros szurkolóinak látványos koreográfiája miatt áll a játék, a pályát füstfelhő lepte el.

    49′

    Fotó: Török Attila

    48′
    Saldanha vette át a labdát a 16-os előterében, majd 16 méterről a bal alsót célozta meg, Vicario ujjheggyel szögletre tolta a lövést.

    46′
    Második félidő
    Folytatódott a mérkőzés. Csere egyik csapatnál sem volt a szünetben.

    Fotó: Pór Károly

    45+2′
    Szünet
    Véget ért az első félidő! Sarr góljával 1–0-ra vezet a Tottenham. Hiába a jó kezdés a hazaiaktól…

    45′
    Kettő perc a hosszabbítás az első félidő végén.

    45′
    Porro jobb oldali szöglete után a kifejelt labda Moore elé került, aki 22 méterről lőtt, a jobb alsó saroknál Dibusz védett.

    38′
    Saldanha kapott labdát a bal oldalon, majd Traoréhoz passzolt, aki védője szorításában 11 méterről a kapu mellé lőtt.

    34′
    VAR
    Vizsgálja a VAR az előbbi Porro, Saldanha esetet…de végül folytatódhat a játék, nincs 11-es.

    33′
    A jobb oldali szöglet után megint Porro volt a főszereplő, előbb elesett Saldanha mellett a 16-oson belül, majd felpattant és kicselezte Abu Fani és ballal, 7 méterről kapura lőtt, a labda a jobb kapufán csattant.

    33′
    Pedro Porro egy higgadt cselt csinált meg a 16-os jobb sarkálnál, majd a kaput célozta, lövése Ramírez hátáról szögletre vágódott.

    26′
    Megint Sarr próbálkozott, 19 méteres, középre tartó lövését azonban könnyedén fogta Dibusz.

    23′
    GÓLVIDEÓ

    23′
    Moore vezette be középre a labdát, majd a 16-oson belülre passzolt, ahol nem tudtak felszabadítani a védők, végül szerencsével Sarr elé került a labda, aki 5 méterről a kapu közepébe lőtt. 0–1!

    23′
    GÓL
    Ez nem igaz…vezet a Tottenham! Sarr talált a kapuba.

    22′
    Sárga lap
    Civic kapott sárga lapot, Lanksheart kaszálta el az oldalvonal mellett.

    19′
    MI MARADT KI!? Civic megint remekül ívelte be a labdát a kapu elé, ezúttal Traoré érkezett a hosszún, de fejese nem talált kaput. Majd Civic tette vissza középre a labdát Vargához, akinek a lövését kiváló reflexmozdulattal védte Vicario. Azonban emelkedett a partjelző zászlaja, Traoré fejese után már elhagyta a játékteret a labda.

    16′

    Fotó: Török Attila

    16′
    Videó az esetről.

    16′
    VAR
    GÓÓÓÓÓL!? Varga fejelt a Tottenham kapujának jobb alsó sarkába Civic beadása után. De les miatt érvénytelen a találat…

    12′
    Bissouma passza után Sarr csinált meg egy cselt a 16-os előterében, majd 15 méterről lövésre szánta el magát, Dibusz a helyén volt és hárított.

    11′
    Hiába volt több lehetősége a Ferencvárosnak, az elmúlt két-három támadás során láthattuk, hogy a Tottenham pillanatok alatt helyzetbe tud kerülni.

    10′
    Megvolt az első Tottenham-lehetőség. Egy bal oldali beadás után Lankshear 6 méterről fejelte a kapu fölé a labdát.

    8′
    Traoré 17 méterről, ballal lőtte kapura a labdát, Vicario védett.

    4′
    Traoré kapott remek kiugratást Abu Fanitól, azonban hiába volt előnyben a védőkkel szemben végül nem sikerült egy az egyben kapura törnie. A 16-oson belül Vargához passzolt, aki 15 méterről a kapu fölé lőtt.

    2′
    Kétszer is ígéretes helyzetben szerezte meg a labdát a Ferencváros az ellenfél 16-osa előtt, de a Tottenham védői tisztázni tudtak.

    1′

    Látványos koreográfiával készültek a ferencvárosi drukkerek (Fotó: Róth Zoltán)

    1′
    Meccs indítása
    Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indította a játékot.

    A Ferencváros zöld-fehérben, a Tottenham tiszta zöldben játszik majd.

    Hétvégén a Tottenham 3–0-ra győzött a Manchester United otthonában. Az akkori kezdőből mindössze négyen vannak ott most is az angoloknál a pályán.

    A Tottenham támadója, a mindössze 19 éves Will Lankshear első alkalommal kap lehetőséget az angolok felnőtt csapatában. Lankshear a 2023–2024-es bajnokságban 23 mérkőzésen 23 gólt szerzett a Tottenham U21-es csapatában.

    Az alapszakasz első körében a Ferencváros 2–1-re kapott ki a belga Anderlecht otthonában, míg a Tottenham emberhátrányban tudott nyerni 3–0-ra hazai pályán az azeri Qarabag ellen.

    Your Spurs side in Budapest pic.twitter.com/8nIbjaJKw4

    — Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) October 3, 2024
    Köszöntjük Önöket! A Tottenham ellen folytatja Európa-liga szereplését a Ferencváros. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

10.06.18:00 M4 Sport
OLDALAK
10.20.17::45 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ