2024.IX.1. Ferencváros – Nyíregyháza Spartacus: 2-1

NAGYOT HARCOLT A NYÍREGYHÁZA A FERENCVÁROS OTTHONÁBAN, DE KIKAPOTT

Gartenmann és Varga Barnabás is betalált: a bajnok legyűrte odahaza a végig lelkesen futballozó, jól hajrázó újonccsapatot.
Egy szép találat és egy vitatható tizenegyesgól: a Ferencváros, ha nehezen is, legyőzte a meccs végéig kitartóan küzdő Nyíregyházát a labdarúgó NB I 6. fordulójában (2–1).

Nyilatkozatok:

Pascal Jansen: Extra nagy terhelést kapott a csapat, hiszen a tizenegyesekig jutottunk egy európai kupameccsen, ezt tudnunk kell kezelni a következő napokban. Ugyanakkor óriási lökést adott a csapatnak, hogy ott lehetünk az UEFA Európa Liga főtábláján. Ezt a lendületet kell meglovagolnunk a hazai porondon is, le akarjuk győzni a Nyíregyházát.

Tímár Krisztián: A Ferencváros kerete azóta kicserélődött, az edző személye is változott, de ha ugyanolyan bátran futballozunk mint akkor, és felvállaljuk a saját játékunkat, akkor lehet keresnivalónk. Meg kell próbálnunk pontot szerezni. Egyszerűen, gyorsan kell játszanunk.

A mérkőzés:

Ferencváros — Nyíregyháza Spartacus: 2-1 (1-0)
Groupama Aréna, 19:45. 8.175 néző.
Vezette: Dr. Csonka Bence (asszisztensek: Tóth II. V., Szert; Videóbíró: Berke Balázs; VAR asszisztens: Andó-Szabó; VAR operátor: Zimmermann; tartalékjv.: Káprály)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Makreckis, 74.), Gartenmann, Raul Gustavo, Civic — Maiga (Pappoe, 74.), Ben Romdhane (Kehinde, 62.) — Kady, Zachariassen, Gruber (Bassey, 89.) — Varga B. (Traoré, 62.)
kispad: Varga Á., Knoester, Pesic, Pászka, Cissé, Rommens, Misidjan
vezetőedző: Pascal Jansen

Nyíregyháza Spartacus: Bese — Baki, Alaxai, Jokic, Nagy B. — Navrátil, Keita (Leoni, 70.), Kesztyűs — Kovácsréti (Pinte, 81.), Eppel (Beke, 62.), Gresó (Babic, 70.)
kispad: Fejér, Gengeliczki, Oláh B., Pataki, Farkas B.
vezetőedző: Tímár Krisztián

Gól: Gartenmann (19.), Varga B. (59. – 11-esből) illetve Kovácsréti (65.)
Sárga lap: Botka (37.), Dibusz (79.), Zachariassen (81.) illetve Keita (28.), Alaxai (32.), Kovácsréti (34.), Jokic (85.), Baki (85.)

Stefan Gartenmann bemutatkozott. A bajnoki címvédő az újoncot fogadta a forduló záró mérkőzésén. A vasárnap esti összecsapáson persze az volt a legfontosabb kérdés, milyen hatással lehet a csütörtöki kupamérkőzésnek. Mint ismert, az FTC a bosnyák Borac Banja Luka ellen tizenegyesekkel jutott tovább az El-ben, de csak ennek örülhetett: a zöld-fehérek rendkívül gyenge, élvezhetetlen, fantáziátlan játékot mutattak be. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a Üllői úton megszokottakhoz sokkal foghíjasabbak voltak a szektorok, bár a tábor – azért nem a megszokott létszámban – folyamatosan biztatta a csapatot, az oldalsó szektorokon bizony nyomot hagyott a klubhoz méltatlan produkció. Ha már a szurkolók: a piros-kékeket a késői kezdés és a távolság ellenére is sokan elkísérték a Nyírségből, a vendégtáborból is folyamatos volt a szurkolás.

Az összeállításon is lehetett látni, hogy Pascal Jansen vezetőedző változtatásokkal próbált frissíteni, újra a kezdőcsapat tagja lett többek között Botka Endre és Gruber Zsombor, vagy az a Kady Borges, aki szemlátomást rendkívül motiváltan vetette bele magát a küzdelembe: Ha úgy érezte, labdát kaphatna, de nem neki ment a passz, idegesen csapkodott és veszekedett társaival, majd bő tíz perc elteltével a fiatal játékvezető, Csonka Bence próbálta megnyugtatni Varga Barnabást – feszültek voltak a ferencvárosi játékosok.

A vendég Nyíregyháza az eddig tapasztalt négyvédős hadrendben kezdett, és a korábbi gólkirály, Eppel Márton mögött három támadó szellemű játékos zárkózott fel az akciókhoz, vagyis egyértelműen látszott, hogy Tímár Krisztián – bár védőként volt válogatott futballista annak idején – nem csak védekezést kér játékosaitól.

Nyilvánvaló volt, hogy a közelmúltban tapasztalható rossz forma és a kezdeti idegesség ellenszere egy gól lehet, és erre nem is kellett sokat várni a ferencvárosiaknak, más kérdés, hogy kevesen tippeltek volna arra, hogy a védő Stefan Gartenmann töri majd meg a nyíregyháziak ellenállását. A dán légiós korábban volt a Midtjylland játékosa is, legutóbb a skót Aberdeenben futballozott.

A Spartacust egyáltalán nem törte össze ez a bizonyos gól, nyugodtan járatták a labdát a vendégek, köztük Aboubakar Keita, aki az előző idényben az Újpest játékosa volt, és nemrég érkezett meg az újonchoz. Dibusz Dénes látványos vetődéssel tolta oldalra a labdát, a mozdulatot tapssal jutalmazta a közönség, bár azt is jelezte, hogy a nyírségiek akciói eljutnak a hazai tizenhatosig, majd Eppel ragyogó mozdulattal kapásból célozta meg a kaput. Dibusznak itt nem kellett vetődnie, mert pont az ölében landolt a labda, de ez a két akció is azt mutatta, nagy energiákat mozgósít a vendégcsapat az egyenlítés érdekében. Az első félidő másik fele sokkal inkább szólt a Nyíregyházáról, mint a Ferencvárosról, és a szünet előtt megint úgy tűnt, idegesek, frusztráltak a zöld-fehér játékosok.

A második félidő csaknem egyenlítéssel kezdődött: Kovácsréti Márk találhatott volna a kapuba, közelről nagy erővel lefejelte a földre a labdát, igaz, középre, de Dibusz Dénesnek így is nagyot kellett védenie, hogy valahogy megóvja kapuját a góltól. Bánhatták a vendégek, hogy ez nem ment be, mert egy szerencsétlenül kézre pattanó labda miatt tizenegyeshez jutott a Ferencváros, Varga Barnabás pedig élt a lehetőséggel.

Kétgólos hazai vezetésnél úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, ráadásul a zöld-fehérek olyan cserejátékosokat tudtak beküldeni a hajrára, mint Adama Traoré vagy az Újpest ellen győztes gólt szerzett Tosin Kehinde, de a piros-kékek csak nem adták fel. Érkezett a Budafokot annak idején Magyar Kupa-döntőhöz segítő Beke Péter, aki Kovácsréti Márkot hozta nagy helyzetbe – Ebedli Zoltán unokája szépíteni tudott.

Mégsem dőlt el a mérkőzés?

Kovácsréti néhány perccel később ismét kecsegtető lövőhelyzetet teremtett magának, de elcsavarta a labdát a kapu mellett. Egyértelmű volt, hogy fel kell ébrednie a házigazdának, hiszen addig a második félidőben csak Gruber Zsombor ragyogó szólójának tapsolhattak a szurkolók, mást nem nagyon tudott felmutatni a Ferencváros.

Pascal Jansen újabb két cserével próbált lendületet adni együttesének (nyilván a csütörtöki kupamérkőzés okozta fáradalmakat is figyelembe kellett vennie), húsz perccel a meccs vége előtt azonban benne volt a levegőben, hogy a Nyíregyháza kétgólos hátrányt ledolgozva meg tud menteni egy pontot.

Jó esélye volt erre, több ígéretes akciót is kidolgoztak a vendégek, és időnként olyan szégyentelenül húzták az időt a bajnokcsapat játékosai, hogy többszöri figyelmeztetés után Dibusz sárga lapot is kapott emiatt.

A közönségnek sem tetszett a teljesítmény, és a nyolcperces ráadásban is mindent megpróbált a nyírségi csapat, Baki Ákos is előrement fejelni, de újabb gól már nem született. Győzött a Ferencváros, de erre a produkcióra sem lehet büszke, ellentétben a Nyíregyházával, amely a vereség ellenére is emelt fővel jöhetett le a pályáról – ezzel a teljesítménnyel lehetnek sikerei a folytatásban. 2–1

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Nyíregyháza trénere, Tímár Krisztián kérdésre válaszolva elárulta, tetszik-e neki a szimpatikus vesztes szerepe.

„Nem tetszik, nem is érezem, hogy az lettünk volna. Nem hiszem, hogy szimpatikusak lennénk, szerintem egyre kevesebben szeretnek ellenünk játszani. Bele kell még rázódnunk az első osztályba, mert nagy különbség van a két liga között. Nekem sok az első szezonos játékosom az élvonalban, fel kell venniük a ritmust, de már látszik: kezdik elhinni a játékosok, hogy ezzel az elánnal meglesz az eredménye. Ezt látta a közönség is ma, érződött a véleményük is, nem éppen a hazai csapat mellett álltak. A második félidőben domináltunk, beszorítottuk a Ferencvárost, sok helyzetet dolgoztunk ki, győzelemre játszottunk. A Ferencváros a végére elfogyott erővel, mi bírtuk, kis szerencsével egy pontot megérdemeltünk volna. Gratulálok a Fradinak, remélem, méltóképpen fogják viselni a magyar focit a nemzetközi porondon.”

A Ferencváros vezetőedzőjét, Pascal Jansent arról kérdezték, mennyire volt nehéz dolga a hétközi, nemzetközi kupacsata után.

„Egy százhúsz perces kemény mérkőzés sokat ki tud venni az emberből, ezért láttak friss játékosokat a pályán. Nagyon örülök annak, hogy egy pontrúgásból sikerült az első gólt megszerezni, ezen a szinten ez nagyon fontos. Kettő egynél viszont valami olyat láttam, amit eddig nem tapasztaltam: valahogy szétesett a struktúránk, és egy ilyen fizikálisan erős csapat ellen ez nagy gondot jelenthet, akár pontvesztéssel is járhatott volna, de a végeredmény számít és a három pont.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte, mit szól ahhoz, hogy a győzelem ellenére éles kritikát kapott a szurkolóktól a csapata, illetve, hogy nem érzi-e kínosnak, hogy húzták az időt az utolsó negyed órában.

„Kettő egynél nagyon fontos visszaszerezni a kontrollt, ezt lehet úgy is, hogy kicsit húzza a játékot az ember. A legfontosabb a labda kontrollálása, ez nem sikerült úgy. Bárki, aki idelátogat, nem szeret megnyílni előttünk, úgyhogy keményen kell dolgoznunk a helyzeteinkért és a találatainkért.”

Stefan Gartenmann:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Nyíregyháza hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.IX.1. Ferencváros – Nyíregyháza Spartacus: 2-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    98
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    93′
    Leoni íveli fel a labdát, Civic kifejeli azt az ötösről.

    93′
    Még egy szabadrúgás a végére, Bese nem megy előre.

    92′
    Pinte jobb oldali beadását Baki jobbal a bal alsó mellé tolja jobbal, de másfél méterrel.

    91′
    FÖLÉ! Bassey indítja Makreckist, aki jobbról jobbal remekül ad be laposan, az ötösről, középről jobbal a léc fölé lő Zachariassen. Meccslabda volt?

    89′
    Kesztyűs 22-ről jócskán a léc fölé lő.

    89′
    8 perc a ráadás!

    88′
    CSERE
    Fortune Bassey be, Gruber le.

    88
    De nagy védés! Beke beadása után Pinte kissé balról, négyről félmagasan a jobb, azaz a rövid sarokba lőne, de hatalmasat véd Dibusz!

    86′
    Sárga lap
    Ranko Jokics reklamált, neki is sárga lap.

    85′

    Fotó: Török Attila

    84
    Sárga lap
    Baki Ákos kap sárga lapot Kady felrúgásáért.

    82′
    Babicsot kétszer is az utolsó pillanatban szereli a 16-oson Gustavo.

    81′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    81′
    És majdnem gólt lő, jobbal a jobb alsó mellé rúgja kissé jobbról, 8-ról Kesztyűs passzát.

    80′
    Pinte Attila fia is a pályán tehát.

    80′
    CSERE
    Pinte Patrik be, Kovácsréti be.

    80′
    Sárga lap
    Kristoffer Zachariassen kap sárga lapot lerántásért. Leoni került földre.

    78′
    Sárga lap
    Dibusz Dénes kap sárga lapot időhúzásért. Ez sokat elmond a hajráról.

    77′
    Kovácsréti nagyapja és nagybátyja is játszott a Fradiban.

    77′
    MELLÉ! Nagy remek beadását Babics a bal sarok mellé tolja, nagy pepecselés után… de les volt.

    76′
    Traoré ismét megindul, most a másik oldalon, Leoni azonnal szereli, Kovácsréti ballal 25-ről Dibusz elé lő.

    75′
    Navrátil harciasan szerel, Kovácsrétit indítja, rossz a beadás. Navrátil visszaszerzi, Kovácsréti beadása Gusrtavóé. Baki segít, labdát szerez, ez az emelés meg Gartenmanné.

    74′
    Veszélytelenül passzolgat a Fradi, főleg oldalra, ez nem tetszik a drukkereknek.

    73′
    CSERE
    Cebrail Makreckis be, Botka le.

    73′
    CSERE
    Isaac Pappoe be, Maiga le.

    73′
    Gruber megindulna, de egyedül van, Kesztyűs ellöki.

    72′
    Ivószünet.

    71′
    CSERE
    Matheus Leoni be, Keita le. Szűrőcsere. Keita hasznosan futballozott!

    70
    CSERE
    A párszor megvillanó Gresó le, Szlobodan Babics be, szélső helyett csatár.

    67′
    Kady 35 méteres lövése Beséé.

    66′
    Maiga rossz passzát a cserecsatár Beke középről, a 16-osról okosan jobbra teszi, Kovácsréti pedig jobbal a jobb alsóba lő estében, 12-ről. Az első gól, amit ebben az idényben kapott a címvédő az élvonalban.

    65
    GÓL
    SZÉPÍT A NYÍREGYHÁZA, KOVÁCSRÉTI MÁRK BETALÁL! 2–1!

    63′
    CSERE
    Beke Péter be, Eppel le, csere posztra.

    63′
    CSERE
    Tosin Kehinde váltja Bem Romdant.

    62′
    Gresó beadása most Gartenmanné.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    62
    CSERE
    Adama Traoré be, Varga le.

    61
    Gresó ad be jobbról nagyon jó, Eppel elől fejjel ment az ötösön Gustavo, de les.

    60′
    A Szpari mindhárom eddigi házon kívüli NB I-es találkozóját elbukta – igaz, egyre kisebb különbségekkel – és utolsó a vendégtabellán.

    60′
    A Fer

    Fotó: Török Attila
    encváros mindkét hazai bajnokiját 1–0-ra nyerte meg – igaz, az Újpestnek csak a 92. percben talált be Tosin Kehinde. A zöld-fehérek otthon legutóbb május 5-én a Lokitól kaptak gólt (5–1).

    Fotó: Török Attila

    59
    11-es
    VARGA BARNABÁS a jobb alsó sarokba lő, Bese balra el. 2–0!

    57
    BÜNTETŐ! Egy jobb oldali beadást az ötös bal sarkáról Zachariassen az előtte felugró Alaxai nyújtott kezére fejel.

    56′
    Zachariassen jobb oldali beadását Varga jobbal jócskán a bal sarok mellé sodorja, hatról.

    55
    A Nyíregyháza a vasárnapi stadionavatóján fordulatos 3–3-at játszott a Fehérvárral, így zsinórban 3 vereség után tudott újra pontot szerezni. A Szpari kapta eddig a legtöbb gólt a mezőnyben, 13-at.

    51
    Szpari-helyzet! Gresó bal oldali beadását hatról, középről Kovácsréti a középen álló Dibuszba fejeli!

    50′
    Timár mester nem hisz a szemének.

    49′
    Mezőnyharccal.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    46
    Az Európa-liga főtáblájára a bosnyák Borac Banja Luka elleni tizenegyespárbaj megnyerésével feljutott FTC az NB I-ben még százszázalékos, sőt, gólt sem kapott – igaz, a halasztások miatt még csak három mérkőzésen van túl. Bármilyen hihetetlen, de eddig a zöld-fehérek találkozóin esett átlagban a legkevesebb gól:1.33/mérkőzés.

    46

    Fotó: Török Attila

    46

    Fotó: Török Attila

    46
    A 2006–2007-es idényben az NB II-ben mindkétszer döntetlenre végeztek, a legfrissebb találkozójuk pedig idén áprilisban a Magyar Kupa elődöntőjében volt, amit Balmazújvárosban Edgar Szevikjan 89. perces góljával, hátrányból nyertek meg 2–1-re a zöld-fehérek.

    46
    Amikor az FTC volt a házigazda, még sosem tudott győzni a Nyíregyháza, sőt, 11-ből is csak egyszer, 2010 márciusában tudott elvinni egy pontot (0–0). A fővárosban legutóbb 2014 augusztusában meccseltek és 3–1-es hazai siker született – az volt a zöld-fehérek első bajnokija a vadonatúj Groupama Arénában.

    46
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    46
    54 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 9-szer lőttek kapura, 3-szor annak a felületére, a másik oldalon ez az arány 7/2.

    46
    E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
    Wukovics László2
    Szabics Imre 2
    Homma Kazuo 2
    Zavadszky Gábor 2
    Horváth Péter 2

    46
    A BAJNOK csütörtökön hosszabbításos meccset játszott, utazott, és amúgy rég nem tapasztalt gyenge futballt produkált, kizárólag a továbbjutásnak örülhetett. Kihasználja-e mindezt a Spartacus? A bajnokság más, ha nem is könnyen, de győz a Ferencváros. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

    45+5
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44
    Nagy elesik, Zachariassennel ütközött, és a combját fogja fájdalmas arccal.

    44
    Maiga dettó.

    44
    Négy perc a ráadás!

    42′
    Ben Romdane jó 36-ról lő a léc fölé.

    41′
    Kady szabadrúgását 10-ről a kapushoz fejeli Gustavo.

    40′
    Baki ellöki a bal szélen Ben Romdant, aki jelzi, a sokadik szabálytalansága volt ez a bekknek.

    40′
    Baki odalép Vargának, sárga lap nincs. Keita megindulna, Gruber azonnal ellöki őt, még a vendégtérfélen.

    40
    Baki labdát szerez a hazai 16-os előtt, Gresó jobbal 18-ról, középről milliméterekkel lő félmagasan a bal sarok mellé!

    38′
    Denny Landzaat magyaráz a hazai mesternek. Ő nem akárki, 38-szoros holland válogatott középpályás volt, az Ajaxban és a Feyenoordban is játszott.

    37′
    Jokics 34-ről a léc fölé lő.

    37′
    Először 1980-ban találkoztak a felek, de az első siker csak a tizennegyedik próbálkozásra, 2000-ben jött össze a Szparinak, a következő kettő pedig 2005-ben és 2009-ben, valamennyi a szabolcsi városban. A legutóbbi 3 élvonalbeli mérkőzésükből –két 0–0 mellett – csak egyet tudott megnyerni a Fradi.

    36′
    Navrátil jobb oldali beadását jobbal Eppel félmagasan kapura teszi középről, 12-ről, de véd Dibusz, vetődnie sem kell ehhez.

    36′
    Sárga lap
    Botka Endre kap sárgát utólag Kesztyűs megrúgásáért.

    36′
    Kovácsréti gondol egyet, és ballal félmagasan a jobb sarokba tekerné a labdát a 16-os jobb sarkáról, de a levegőben úszva hatalmasat véd Dibusz.

    36′
    Sárga lap
    Kovácsréti Márk megrúgja Raul Gustavót, sárga lap a talpalásért. Minimum.

    34′
    Hosszas ápolás a pályán, mert volt közben egy kis könyökös is.

    32′
    Kady egy csel után 25-ről a léc fölé lő.

    32′
    Sárga lap
    Alaxai Áron odakönyököl Gartenmann-nak, sárga lap.

    31′
    Nagy ballal az ötös bal sarkáról félmagasan Dibusz ölébe lő.

    Fotó: Török Attila

    29
    Sárga lap
    Aboubakar Keita odarúg a felező körül Zachariassennek, sárga lap.

    26′
    Az újonc Nyíregyháza a pályaválasztóként játszott két mérkőzésén (az elsőt Mezőkövesden játszotta) négy pontot gyűjtött, a három idegenbelit elveszítette. Bár a Nyíregyháza újonc, a két csapat a 2023–2024-es idényben is játszott már egymással tétmérkőzést, a Magyar Kupa elődöntőjében. Balmazújvárosban a 85. percben Kovácsréti Márk góljával még a nyíregyháza állt továbbjutásra, de az utolsó öt percben a fővárosi zöld-fehérek Cissé és Szevikjan egy-egy góljával fordítottak és továbbjutottak (mlsz.hu).

    26′
    A Ferencváros 120 perces csatát vívott az Európa-ligában csütörtök este, tizenegyespárbajban lépett tovább, s jutott a főtáblára. Az OTP Bank Ligában eddig csupán három mérkőzést vívott a 2024–2025-ös idényben, azokon hibátlan maradt a mérlege.

    26′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    25
    Ivószünet.

    24′
    70 százalékban a Fradinál a labda.

    23′
    Nagy elfut a bal oldalon, szereli őt Botka, de szöglet.

    21
    Gruber estében a kapu fölé emel kissé balról, a 16-os elől. Ballal.

    18
    GÓL
    EZ ÁM A DEBÜTÁLÁS! Kady jobb oldali szögletét a rövid oldali ötössarkon megcsúsztatja fejjel Maiga, kissé balról, hatról a jobb felső sarokba fejeli a labdát STEFAN GARTENMANN, csuka mozdulattal. Szépségdíjas góllal 1–0!

    15′
    Kady ballábas, 19 méteres szabadrúgását menti a sorfalban fejjel Alaxai.

    15′
    Jova játszott a Szpariban is.

    14′
    De Holman Dávid, Iyinbor Patrick és Jova Levente ügynöke is Paunoch Péter, írja a Transfermarkt.

    13′
    A VIP-ben feltűnik Szalai Gábor, mellette ügynöke, Paunoch Péter, aki a Transfermarkt szerint Varga Barnabás, Varga Ádám és Almássy Levente ügynöke is.

    12′
    Zachariassen labdát szerez a 16-oson, de két csel közben hosszan szökteti magát.

    12′
    Eppel ellöki a mellette meginduló Kadyt, aki gyakran visszalép labdáért a saját térfelére.

    11′
    A Midtjyllandtól a nyáron 640 ezer euróért megvett Gartenmann-nak ez az első meccse a Fradiban.

    10
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    10
    Zachariassen megindul balról, Keita nekimegy, Jokics meg elrúgja a labdát.

    3′
    Ben Romdan szereli a felezőnél Eppelt.

    Szalai, Owusu, Szevikjan, Gojak, Tóth Alex, Loncar és Esiti sincs a hazai keretben.

    3′
    A bajnok és az újonc, de igazából két bajnokcsapat a pályán, az NB I-é és az NB II-é.

    3′
    A pályán közben mezőnyharc, a Szpari egyenrangú fele a Fradinak.

    2′
    Keita: 4 bajnoki az idényben, 2 csapattal, és 2 hete játszott itt az Újpest színeiben.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
    A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek kék-piros mezben és kék nadrágban.

    „Extra nagy terhelést kapott a csapat, hiszen a tizenegyesekig jutottunk egy európai kupameccsen, ezt tudnunk kell kezelni a következő napokban. Ugyanakkor óriási lökést adott a csapatnak, hogy ott lehetünk az UEFA Európa Liga főtábláján. Ezt a lendületet kell meglovagolnunk a hazai porondon is, le akarjuk győzni a Nyíregyházát” – mondta Pascal Jansen a fradi.hu-n.

    A friss igazolás már kezd is!

    Egy kis örökmérleg! Huszonkétszer csaptak össze az élvonalban, a zöld-fehérek fölénye elsöprő: 15 ferencvárosi győzelem, 4 döntetlen és mindössze 3 nyíregyházi diadal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Nyíregyházához:
    2022, Szerető Krisztofer, ingyen
    2021, Pócsik Botond, i.
    2017, Csilus Tamás, i.
    2017, Jova Levente, i.
    2017, Csernák Martin, i.
    2017, Dragóner Filip, i.
    2016, Dragóner Filip, kölcsönbe
    2014, Bosnjak Predrag
    2000, Lilik Pál, i.
    2000, Fülöp Zoltán, kölcsönbe
    A Nyíregyházától a Ferencvároshoz:
    2005, Timár Krisztián, i.
    1980, Szepessy László

    Eltiltott: a hazai Abu Fani (piros lap).

    A hazaiaktól Ramírez (bokaszalag-húzódás) sérült, a vendégektől Géresi (gerincműtét után), Nagy D. (bokaszalag-húzódás) és Ramos (combizomhúzódás) maródi.

    – Vasárnap a Ferencváros vendégei lesznek, vélhetően még úgy sem lesz könnyű dolguk, hogy ellenfelük csütörtökön Európa-liga-selejtezőt játszik Bosznia-Hercegovinában.
    – Abban bízhatunk, hogy a Ferencvárosnál ezen a héten egyelőre a nemzetközi kupamérkőzés van fókuszban, de pontosan tudjuk, milyen erős a Fradi kerete, rengeteg jó játékosa van. Vélhetően remek hangulat lesz a Groupama Arénában, mindenki várja a meccset, én is régen játszottam abban a stadionban, sokan pedig még sohasem léptek ott pályára. Örömjátékként kell felfognunk, meglátjuk, mi sül ki belőle.

    – Újoncként öt forduló után négy ponttal áll a Nyíregyháza. Elégedett?
    – A mutatott játék alapján reális ez a pontmennyiség, mert a Győr és a Fehérvár elleni bajnokit leszámítva nem találtuk önmagunkat. A közeljövőben találkozunk azokkal a csapatokkal, amelyek alighanem a közvetlen riválisaink lesznek, ellenük kell minél több pontot szereznünk.

    – Kettő nullára vezettek, majd fordított a Vidi, később egyenlítettek, a végén pedig a lécet találta el. Mindent egybevetve elégedett az egy ponttal?
    – Nem, mert a Fehérvár elleni meccs előtti három bajnokin nem szereztünk pontot, kötelező lett volna a győzelem. Ám ha azt nézzük, hogy nem sokkal a vége előtt vezetett az ellenfél, és onnan sikerült kiegyenlítenünk, jó eredmény a döntetlen. Összességében mi irányítottunk, többet támadtunk és lőttünk, három pontot kellett volna szereznünk.

    – Őrült mérkőzést játszottak a Fehérvárral vasárnap a nyíregyházi stadionavatón. Hogyan emlékszik vissza rá?
    – Még vasárnap este visszanéztem, a televízió előtt ülve is azt éreztem, jó meccs volt – mondta lapunknak Kovácsréti Márk, a Nyíregyháza 23 éves támadója. – Elkerülhető gólokat kaptunk, többször hibáztunk védekezésben, ám a helyzeteink alapján így is nyerhettünk volna.

    Kovácsréti Márk jól futballozott a Fehérvár ellen 3–3-ra végződő találkozón, amelynek a legjobbjává is megválasztották, ám úgy véli, a hibák számát a jövőben csökkenteni kell. A hétvégén az Üllői úton vendégszerepel a Szparival.

    Belső védővel erősített a Szpari.

    Cristian Ramírez bokaszalag-húzódást szenvedett.

    A Nyíregyháza a múlt hétvégi stadionavatón remek mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a Fehérvárral, a tréner az akkori energikus futballal most is kiegyezne.

    „A Győr elleni győzelemmel jól indítottuk a bajnokságot, majd megtorpantunk, jött néhány vereség. A stadion­avató mérkőzésen azonban úgy éreztem, átszakadt a gát, újra bátrak, energikusak voltak a futballisták. Az egyéni hibákat kell kiküszöbölnünk, és akkor jönnek majd a győzelmek.”

    Nem játszunk bunkerfutballt a Fradi ellen sem! A bajnokcsapat otthonában is megpróbáljuk a saját stílusunkat erőltetni. Ettől még biztos lesznek olyan periódusai a találkozónak, amikor a Fradi ránk erőlteti az akaratát, de egyes időszakokban mi is szeretnénk dominálni. Na persze meglátjuk, mennyire sikerül.”

    „Nagy élmény lesz számunkra a Groupama Arénában játszani. Várjuk a mérkőzést! Ugyanazt a harci szellemet szeretném látni, mint a legutóbbi, Balmazújvárosban megvívott Magyar Kupa-találkozónkon, akkor alaposan megnehezítettük a Fradi dolgát. Azóta persze Pascal Jansen személyében új edzője van a csapatnak, és a keretben is voltak frissítések, de a stílus aligha változik, és nyilván hazai pályán szeretnék irányítani a játékot.”

    A Ferencváros csütörtök este még az Európa-liga rájátszásában lépett pályára a Borac Banja Luka otthonában, és harcolta ki tizenegyesekkel a főtáblára jutást. Természetesen Tímár Krisztián is nézte az összecsapást, és tudja, mire számíthat a zöld-fehérektől.

    „A mai napig bennem van, hogy az első mérkőzésen a Jászapátival játszottunk, úgy éreztem magam, mintha BL-összecsapáson léptünk volna pályára – emlékezett Tímár Krisztián. – Mindenhol lógtak a szurkolók, a kerítésen, a háztetőn. Óriási összefogás alakult ki, ami még inkább összerázta a Fradi-családot. Rossz emlék inkább az, hogy a csapat nem tudott egyből visszajutni az NB I-be, de addigra már Angliába igazoltam. Sok játékost már nem ismerek a mostani csapatból, de kár lenne tagadni, kötődöm a Fradihoz, ám ettől még edzőként semmi mást nem szeretnék jobban, mint azt, hogy győzzünk az Üllői úton.”

    LASSAN HÚSZ ÉVE már, hogy a Ferencváros játékosa volt. Éppen abban az időszakban igazolt az Üllői útra, amikor kizárták a csapatot, és az NB II Keleti csoportjába száműzték, mégis csak a szépre és a jóra emlékszik. Tímár Krisztián most a Nyíregyháza vezetőedzőjeként tér vissza a IX. kerületbe.

    Vasárnap az újonc Nyíregyházát fogadja a Ferencváros, a Szparit a zöld-fehérek egykori játékosa, Tímár Krisztián irányítja.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EL: 09.25.21: 00 Anderlecht-FTC TV:M4Sport
09.29.18:00 TV:M4Sport
EL: 10.03.18:45 FTC-Tottenhem TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ