2024.VIII.22. EL-Play-off: Ferencváros – Borac Banja Luka: 0-0

CSAK KÜSZKÖDÖTT A FERENCVÁROS, DÖNTETLENNEL UTAZHAT A BOSZNIAI VISSZAVÁGÓRA

Hiába játszott jórészt fölényben az FTC, kevés helyzetet dolgozott ki, a vendégek pedig kihúzták kapott gól nélkül.
Az Európa-liga rájátszásának első találkozóján a Ferencváros nem tudott előnyt kicsikarni a visszavágóra a boszniai Borac Banja Luka ellen.

Nyilatkozatok:

A hangulattal minden rendben van – ez is kiderült a Ferencváros szerda délutáni sajtótájékoztatóján, amely a csütörtök esti, Borac Banja Luka elleni Európa-liga-rájátszás első mérkőzése előtt tartottak. Történt ugyanis, hogy lapunk a csapatot képviselő Mohammed Abu Fanit próbálta kissé kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy megkérdeztük: mi a véleménye az új edzőről milyen együtt dolgozni Pascal Jansennel. A szakvezető ott ült a játékos mellett és mielőtt a légiós válaszolni kezdett volna, a holland szakember finoman rátette a kezét játékosa vállára és rákacsintott: okosan válaszoljon…

Nos a játékossal készült miniinterjúból kiderül, hogy Mohammed Abu Fani nagyszerű diplomata, megoldotta ezt a feladatot. Ennél komolyabb felvetés volt, hogy mit jelentene Pascal Jansen számára az Európa-liga csoportkörébe jutás?

„Itt nem az én karrierem a fontos – válaszolta lapunk felvetésére a holland szakember. – Ez a sorozat, ez a mérkőzés a Ferencvárosról szól, a csapat sikere a lényeg. A klub szeretne a csoportkörben lenni, ezért csakis a mérkőzésre koncentrálunk. Én azért jöttem, hogy megpróbáljak segíteni a csapatnak, és óriási várakozás volt bennem, amióta megtudtam, hogy én lehetek ennek a csapatnak a szakmai vezetője, és nagyon élvezem a munkát.”

Bosnyák újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy Pascal Jansen mennyire ismeri a Borac Banja Luka együttesét, ennek tükrében milyen mérkőzésre számít csütörtök este.

„Nem lehet könnyű ellenfél, aki a nemzetközi kupában idáig eljut – jött a válasz. – A bosnyák együttes pont ott tart, ahol mi: egy lépésre van az Európa-liga csoportkörétől, és nyilvánvalóan az a célja, hogy ezt a lépést megtegye. Megnéztük a Banja Luka idei nemzetközi mérkőzéseit, miként a hazai bajnokságban lejátszott első összecsapását is, amelyet kettő-nullára megnyert a Sloboda Tuzla ellen, vagyis mi, a szakmai stáb tagjai megcsináltuk a házi feladatunkat. Amennyire lehet, felkészültünk, megnéztük az ellenfél előző hetekben lejátszott mérkőzéseit, és tudjuk, hogy nagyon nehéz két meccs áll előttünk. De az csak természetes, hogy mindent meg akarunk tenni azért, hogy jó eredménnyel zárjuk az első mérkőzést, hogy aztán Boszniából továbbjutóként térhessünk haza.”

Apropó, Bosznia-Hercegovina. A bosnyák újságírók emlékeztették a szakvezetőt, hogy bizonyos szempontból ismerős terep vár rá a második mérkőzésen. A vezetőedző előző csapata, a holland AZ tavaly a Konferencialigában már találkozott bosnyák ellenféllel. Ráadásul nem mindennapi összecsapást hozott a Zrinjski Mostar és az AZ mérkőzése 2023 szeptemberében – a hollandok a szünetben 3–0-ra vezettek, de a bosnyákok fordítottak és 4–3-ra győztek. November 30-án valamelyest sikerült visszavágni, akkor Alkmaarban az AZ 1–0-ra legyőzte bosnyák ellenfelét.

„Hogyne emlékeznék arra a találkozóra Mostarban – mondta Pascal Jansen, a vendégcsapatot elkísérő újságírók kérdésére. – Nagyszerűen játszottunk az első félidőben, szereztünk három gólt, és még többet is lőhettünk volna, mert meg voltak hozzá a helyzeteink. De el kell ismerni, ellenfelünk a szünetben végrehajtott stratégiaváltása megzavart bennünket, arra nem tudtunk reagálni. Fordulatos mérkőzés volt, az egyszer biztos…”

Egy másik kérdésre Pascal Jansen elmondta, korábban együtt dolgozott Jurich Carolinával, a Borac Banja Luka jelenlegi labdarúgójával. – Hollandiában a PSV ifjúsági csapatában voltam az edzője – utalt az ellenfél Curacaóban született légiósára Pascal Jansen. – Fizikailag nagyon erős játékos, tudom, tőle mire számíthatok. De azt hiszem, az elmúlt napokban volt időm megismerkedni a bosnyák csapat többi labdarúgójával is.”

A sajtótájékoztató utolsó kérdése Gruber Zsomborra vonatkozott, aki lapunk szerdai számában hosszabb interjút adott annak apropóján, hogy az Újpest elleni derbin volt először a zöld-fehérek csapatának kezdő játékosa, 19 évesen.

„Minden játékosomra igaz, hogy keményen edz – értékelt a holland szakember. – Zsombor abszolút kiérdemelte, hogy lehetőséget kapjon, rajta nagyon látszik, hogy napról-napra egyre jobb, tanul, és, és ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, a folytatásban is jöhetnek számára a játékpercek.”

Akár már csütörtökön is?

Nos, Pascal Jansen mosolyogva csak annyit mondott, minden titkot azért nem szabad elárulni egy ilyen fontos mérkőzés előtt.

Ömlött a szó Mladen Zizovicból. A Borac Banja Luka vezetőedzője a Ferencváros elleni El-selejtező előtti sajtótájékoztatón elmondta, nagyon készültek a csütörtöki összecsapásra.

„Megtisztelő, hogy a magyar bajnok vendégei lehetünk – fogalmazott. − Ismerjük a zöld-fehéreket, megpróbáltuk feltérképezni őket, nagyon erős csapattal mérkőzünk meg. Kitűnő futballisták alkotják az FTC keretét, mi mégis óriási lelkesedéssel indultunk Budapestre. Az előző mérkőzéseken rengeteg tapasztalatot szereztünk, szerintem lesznek gólszerzési lehetőségeink – döntő lehet a hatékonyság. Igyekeztem úgy felkészíteni a csapatomat, hogy ne legyen nyomás rajtunk, annyit kértem a futballistáktól, élvezzék a miliőt, hogy az Európa-liga-főtáblára jutásért játszhatunk és természetesen mindent megteszünk a lehető legjobb eredmény eléréséért.”

A szakvezető elmondta, megkülönböztetett figyelemmel követi a volt jugoszláv tagköztársaságokból származó játékosokat, tudja, hogy a Ferencváros keretében számos ilyen futballista szerepel, Eldar Civic pedig honfitársuk.

„Hetven óra telt el azok után, hogy kettő-nullára nyertünk az első fordulóban a bosnyák bajnokságban – folytatta a vezetőedző. − Sok pihenő nem volt, de hiszem, hogy készen állunk a következő feladatra.”

A mérkőzés:

Európa Liga, Play-off kör, 1. mérkőzés:

Ferencváros — Borac Banja Luka: 0-0
Groupama Aréna, 21:00. 13.167 néző.
Vezette: Nicholas Walsh (asszisztensek: Stewart, Spence; tartalékjv.: Graham; VAR: Kevin Clancy; VAR asszisztens: Muir – skótok

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Cissé, Knoester, Ramírez (Civic, 69.) — Abu Fani (Maiga, 60.), Rommens — Zachariassen (Kady, 82.) — Traoré, Varga B. (Pesic, 60.), Ben Romdhane (Misidjan, 60.)
kispad: Varga Á., Radnóti, Gartenmann, Pászka, Gruber, Kaján, Tóth A.
vezetőedző: Pascal Jansen

Borac: Manoljovic — Kvrzic, Meijers, Carolina, M. Vukcevic — Grahovac, Skorup (Pihler, 74.) — Kulasin (Hrelja, 78.), S. Savic, Sreckovic (Cavic, 62.) — J. Lukic (Hasukic, 78.)
kispad: Shiskovski, Milicevic, Pejovic, Subic, Vranjes, Susic, Karaklajic, Marcetic
vezetőedző: Mladen Zizovic

Sárga lap: Misidjan (90+3.) illetve Carolina (22.), Grahovac (74.), Kvrzic (78.)

Nagyszerű hangulatban kezdődött az Európa-liga-főtáblára jutásért zajló párharc első mérkőzése. Az nem volt meglepő, hogy a piros-fehér-zöld zászlókat lobogtató ferencvárosi szurkolótábor kitett magáért a találkozó előtti percekben, és folyamatosan hangosan biztatta a házigazdát, de Boszniából is érkezett körülbelül két autóbusznyi futballdrukker, ők sem kímélték a torkukat. A jelenlévők örömmel állapították meg, hogy az elmúlt napok szinte elviselhetetlen hősége után csütörtök estére enyhült valamelyest az idő, kimondottan kellemesnek mondható huszonkét Celsius-fokban kezdődött a mérkőzés.

Pascal Jansen vezetőedző − mondhatni, természetesen − változtatott a múlt héten szombaton az Újpest ellen pályára küldött csapatán, amikor is a zöld-fehérek Tosin Kehinde góljával 1–0-ra nyertek. Ezúttal is ott volt a kezdőcsapatban Varga Barnabás, aki a lila-fehérek ellen tért vissza: emlékezhetünk, június végén az Európa-bajnokságon Stuttgartban, Skócia ellen súlyos arcsérülést szenvedett. Bár az újpestiek ellen a neki gyártott arcvédő maszkban futballozott, csütörtökön már nem viselte – elképzelhető, hogy kényelmetlennek találta.

Ide tartozik, hogy a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztató után szerda este, amikor a média munkatársai tizenöt percig figyelemmel kísérhették az edzést, feltűnt, hogy a maszk nélkül többször is bátran, erőteljes mozdulattal belefejelt a labdába. A szörnyű, ijesztő sérülés ezek szerint a múlté.

Gruber Zsombor helyét Adama Traoré foglalta el a támadószekcióban és Mohamed Abu Fani Philippe Rommensszel szervezte a hazai akciókat a védősor előtt helyezkedve – Habib Maiga tehát továbbra is csak a kispadon kapott helyet. Nem volt meglepő, hogy Mats Knoester ott volt a védelem tengelyében: a korábban több mérkőzésen is kimondottan jó benyomást keltő Raul Gustavo piros lapot kapott a Midtjylland elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtező legvégén, így ő nem lehetett ott a pályán (kapcsolódó hír, hogy az Újpest ellen piros lappal büntetett Mohamed Abu Fani két bajnoki mérkőzésen nem léphet pályára, így tőle azt várták a szurkolók, hogy nyugodtan hajtsa ki magát, majd a magyarországi meccsek idején pihenhet).

Nagy lendülettel, az ellenfelet már a saját térfelén letámadva kezdett a Ferencváros, de a találkozó első szakaszában a bosnyák védelem szilárdan állt a lábán. A védelem, amelyben ott volt Jurich Carolina: a Curacao szigetén született futballista a holland PSV ifjúsági csapatában Pascal Jansen játékosa volt, így ők most ellenfélként találkozhattak Budapesten.

Az ötödik perc végén szöglethez jutott a Borac Banja Luka, a 18. percben pedig Srdjan Grahovac nem sokkal a léc fölé lőtt, és e két jelenet is azt mutatta, szó sincs arról, hogy a bosnyákok csak védekezni szeretnének a Groupama Arénában. Persze ha volt idejük rendeződni, minden vendégjátékos a saját térfelét helyezkedett közel egymáshoz, hogy ne tudjanak felgyorsulni a zöld-fehérek labdarúgói, a védősorból hosszan előreívelt labdát viszont rendre elfejelték a Banja Luka védői, így az összecsapás első szakaszában nem tudott helyzetet kialakítani a Ferencváros.

Knoester fejesénél hördült fel igazán a hazai szurkolótábor, de a bosnyák kapus védeni tudott, aztán Mohamed Ben Romdan és Adama Traoré távoli lövéssel próbálkozott, egyikük sem találta el a kaput – ezek a jelenetek is azt mutatták, a Ferencváros próbálja ráerőltetni akaratát ellenfelére, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. Feltűnő volt, hogy amikor a IX. kerületiek birtokolták a labdát és járatták a bosnyák térfélen, Cebrail Makreckis behúzódott középre, pedig ott nagy volt a „népsűrűség”, nem is lehetett áttörni a védőfalon. Azért lehetett ez az elképzelés, hogy a Fradi légiósa elvigyen egy embert arról a területről, és Adama Traoré egyedül maradjon védőjével, hogy aztán a sebességét kihasználva helyzetet alakítson ki. Nos, ebből az első félidőben annyi valósult meg, hogy a védő jelenléte valóban csak növelte a zsúfoltságot, a szélső a szünetig nem tudott nagy lehetőséget kialakítani. Nem sokkal a félidő vége előtt Dibusz Dénes vetődve oldalra ütötte a labdát, Stefan Savic küldött a ferencvárosi kapu felé életerős lövést – ez volt az első alkalom, hogy valamelyik kapusnak vetődnie kellett –, rögtön ezután Filip Manojlovics is nagyot védett, Varga Barnabás fordult jól a kapu felé, ez már gólhelyzet volt, hárított a bosnyákok kapusa.

A 65. percben éles füttyszó harsant – labdaszerzést követően lehetősége nyílt a Ferencvárosnak gyors kontratámadást vezetni, de a bal oldalon meginduló Cristian Ramírez hiába sprintelt, Philippe Rommens méterekkel mögé passzolta a labdát, bedobással jöhetett a Borac. És mert ez már a sokadik rossz átadás volt, egyre fogyott a szurkolók türelme, sok volt a pontatlan passz, igaz, ez valóban feltűnően nagy hiba volt, hiszen saját hibája fosztotta meg a kecsegtető lehetőségtől a házigazdát. Nem tetszett a ferencvárosi drukkereknek csapatuk teljesítménye, ötlettelennek, pontatlannak, fáradtnak tűnt a Ferencváros, nem meglepő, hogy hármat is cserélt egyszerre Jansen, lehetőséget kapott a suriname-i Virgil Misidjan is.

A Banja Luka játékosai sem voltak frissek, a 72. percben görcs miatt kellett ápolni Dino Skorupot, addig mindkét gárda játékosai frissítőt vehettek magukhoz.

Persze az FTC labdarúgói mindent megpróbáltak, hol jobbról, hol balról próbáltak a védelem mögé kerülni, de a bosnyák védelem továbbra is stabilan állt a lábán. Ahogyan arra számítani lehetett a hosszú kihagyás, a sérülés és az Újpest elleni kilencvenöt perc után, Varga Barnabásnak elég volt másfél félidő, és bár neki sem ment a játék, a népszerűsége töretlen, tapssal köszöntötte a hazai publikum. A 75. perctől egyre több vendégjátékos heveredett le a gyepre, a Banja Luka futballistái húzták az időt, ahogyan csak tudták, hiába mutatta a játékvezető, hogy minden, játék nélkül eltelt percet beszámít majd a ráadásba. Ment előre a Fradi, de a rossz átadások száma csak nem akart csökkenni, a bosnyák térfélen feltűnően ötlettelen volt a hazai csapat, és miközben a vendégek vezetőedzője is cserékkel próbálta lendületesebbé tenni együttesét, a hajrára maradt a kérdés: kiharcol-e előnyt a visszavágóra a magyar bajnok?

De a gól csak nem akart megérkezni, ellentétben a fel-felharsanó füttyszóval, amely aztán az utolsó percekben állandóvá vált, a szurkolók nagyon gyengének minősítették csapatuk teljesítményét, és a mérkőzés végét jelző sípszót hangos tiltakozás fogadta. Az utolsó pillanatokban Kady Borges fejesénél közel volt a vezető gólhoz az FTC, de a látottak alapján nem érdemelt győzelmet – noha nem játszott jól, a jövő heti boszniai visszavágón kiharcolhatja a továbbjutást. 0–0

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Borac trénere, Mladen Zizovic egyértelmű sikerként könyvelte el, hogy gól nélküli döntetlenre végeztek a Groupama Arénában.

„Már a meccs előtti nap is említettem a sajtótájékoztatón, hogy gyakran tudnak meglepetést okozni a kis csapatok. Az FTC természetesen továbbra is favoritja ennek a párharcnak, de mi is tudunk keményen küzdeni. Nem volt sok lehetőségünk, talán csak kettő-három. A visszavágón fog eldőlni a párharc, de a Ferencváros maradt a favorit. Mindent meg fogunk tenni, hogy hazai pályán is megmutassuk, mit tudunk.”

A Ferencváros vezetőedzőjétől, Pascal Jansentől a Nemzeti Sport azt kérdezte: hogyan élte meg, hogy a közönség fütyült, és nagyon elégedetlen volt a látottakkal?

„Teljesen megértem, hiszen az elvárások magasabbak, mint a mai játékunk színvonala. Energiát vártak a szurkolók, helyzeteket, gólokat, mint az elmúlt hetekben. Viszont ma nem tudtuk ezt nyújtani. Engem is meglepett a pályán látott teljesítmény. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, keményen fog védekezni az ellenfél. A ritmus nem az volt, amit elvártunk: lassúak és kiszámíthatóak voltunk.”

„BÁTOR PESTI HARCOSOK” – A BANJA LUKA-I SAJTÓ MÁR AZ EL-FŐTÁBLÁT VIZIONÁLJA, ÉS POKOLI HANGULATOT JÓSOL A VISSZAVÁGÓRA

„Döntetlen Budapesten: jó eredmény a Borac számára a Banja Luka-i visszavágó előtt” – írta szalagcímében a Nezavisne Novine hírportál, amely tudósításában külön kiemelte a kapus, Filip Manojlovics szerepét a döntetlenben. Ami pedig a meccsen összességében látottakat illeti, inkább a második félidőről fogalmaztak meg negatív véleményt: „Tegyük szívünkre a kezünket, a második félidőben nem láttunk sok futballt. Sokat volt hátul a labda, kevés volt a jó passz és többnyire elszántság nélküliek voltak a támadások” – írták, de különösebb következtetést a tudósításukban nem vontak le a visszavágó előtt.

Az Oslobodjenje.ba portál a Borac szurkolóinak szentelt egy külön cikket, amelyben megemlítették, hogy a Banja Lukából érkező sereg a lefújás után győzelemként értékelte a döntetlent. Írtak arról, hogy a játékosok – a csapatkapitány Srdan Grahovac vezetésével – is kivonultak az őket elkísérő drukkerekhez, akikkel közös éneklésbe kezdtek. Grahovac pedig rövid beszédében ígéretet tett: a visszavágón „minden égni fog”, azaz pokoli hangulatra készülhet majd a Ferencváros a mintegy tízezer néző befogadására alkalmas Banja Luka Stadionban – merthogy semmi extra, így hívják a Borac otthonát.

Slobodna Bosna hírportál tudósításában nem verte nagy dobra a döntetlen, bár a többi bosnyák laphoz hasonlóan elismerte, hogy a pontszerzést bravúrként kell értékelni. „Jó mérkőzés! A Borac döntetlent játszott Magyarországon és már az Európa-liga főtáblájáról álmodik” – olvasható a mérkőzés rövid tudósításának szalagcímében.

A Banja Luka-i székhelyű glassrpske.com portál adta talán a legátfogóbb képet az összecsapásról. Egyik cikkük címében „bátor pesti harcosokról” írtak, s mint fogalmaztak: „A Banja Luka-i játékosok nagyszerű nulla nullás döntetlent játszottak a Ferencváros otthonában, és ezzel megörvendeztették több mint ötszáz szurkolójukat, akik tiszta szívből biztatták őket Budapesten.” Ám azt is írták, hogy „a piros-kékek keményen beleálltak a meccsbe”, s külön is említést tesznek a csapat remek védekezéséről, még inkább Manojlovics kapus kivételes teljesítményéről. Egy másik cikkben kiemelték azt is, hogy a Borac játékosai taktikai értelemben nagyszerű meccset játszottak a jóval esélyesebb ellenfél otthonában, valamint idézték a csapat vezetőedzőjét, Mladen Zizovicot, aki szerint a biztató eredmény ellenére „nem szabad eufóriát kelteni” a visszavágó előtt.

A portál egyébként öt perccel a meccs kezdete előtt megjelentetett egy olyan cikket is, amelyben a Groupama Aréna atmoszféráját és a Ferencváros hagyományait méltatta: „A Ferencváros labdarúgócsapata az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkezik az európai mezőnyben. A kabalája egy sas, amely minden meccs előtt átrepül a stadion felett” – írták, hozzátéve azt is, hogy a sas „az erő és a szabadság szimbóluma” a klubnál.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Borac hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.VIII.22. EL-Play-off: Ferencváros – Borac Banja Luka: 0-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+5′
    VÉGE
    Vége a meccsnek, a hazai szurkolók csalódottak, döntetlen a vége. 0–0

    90+5′
    Óriási helyzet maradt ki! Maiga bal oldali beadása után Kady 5 méterről fejelt a jobb felső felé, de Manojlovics óriási bravúrral védett.

    90+2′
    Sárga lap
    Misidjan érezte úgy, hogy bántották, a bíró nem fújt, ő reklamált, sárgát kapott érte.

    90+1
    Misidjan 23 méteres lövése ment el a léc fölött.

    90′
    5 perc a hosszabbítás.

    90′
    Kady bal oldali szögletét könnyen kifejelték a védők.

    89′
    Passzolgat az FTC a vendégek térfelén, de helyzetet nem sikerül kialakítani, mert egyelőre jól védekeznek a bosnyákok.

    84′
    Pesics próbált meg visszagurítani Traoré passza után 12 méterre a kaputól, de elég ügyetlenül… Nem is lett belőle helyzet.

    83′
    Sok helyzettel nem kényezteti el a nézőket a Ferencváros, de még van egy kis idő.

    82′
    CSERE
    Zachariassen helyett Kady jött a Ferencvárosba.

    81′
    Makreckis beadásából Pesics vérszegény fejese hullott Manojlovics kezébe.

    78′
    CSERE
    Kulasin helyett Hrelja.

    78
    CSERE
    Lukic helyett Hasukic a pályán.

    76′
    Sárga lap
    Kvrzic is felrúgta Misidjant, ő is kapott egy sárgát.

    75′
    Ahogy múlik az idő, úgy igyekszik egyre jobban húzni a vendégcsapat. Kedvező nekik az állás, tehetik.

    74′
    CSERE
    Vendégcsere: Skorup helyén Pihler.

    73′
    Sárga lap
    Grahovac kapott sárgát, mert lerántotta Misidjant.

    69′
    CSERE
    Fradi-csere: Ramírez helyett Civic a pályán.

    66′
    Kimaradt! Zachariassen vette át a labdát a tizenhatoson belül mellel, majd mielőtt leesett volna, a jobb alsó irányába lőtt, centiméterekkel mellé.

    64′
    Kezd elégedetlenkedni a ferencvárosi publikum, mert üresen lódulhatott volna meg a bal oldalon Misidjan, csakhogy Rommens rosszul passzolt…

    62′
    CSERE
    Szrecskovics helyett Cavic a vendégeknél.

    61′
    Traoré lövése felperdült egy védő lábáról, így Manojlovics könnyen fogta a labdát.

    60′
    CSERE
    Abu Fani helyett Maiga folytatja.

    59′
    CSERE
    Ben Romdan helyett az új szerzemény, Virgil Misidjan.

    59′
    CSERE
    Hármat cserélt a Ferencváros, Varga Barnabás helyett jött Pesics.

    58′

    (Fotó: Török Attila)

    57′
    Abu Fani 19 méteres lövése ment el jócskán a jobb kapufa mellett.

    51′
    Beszorult a Borac, Ben Romdan 17 méteres lövése vette célba a bal alsót, de mivel nem volt túl erős, Manojlovics oldalra ütötte a labdát.

    50′
    Nagyjából öt perc telt el a második félidőből, de hiába támad le az FTC, egyelőre helyzet nem alakult ki.

    45+2′
    Szünet
    Vége az első félidőnek, egyelőre nincs gól. 0–0

    45+1′
    Abu Fani jó passzát Varga vette át, majd 11 méterről, balról a jobb alsót vette célba, Manojlovics viszont szögletre hárított.

    45′
    Második félidő
    Elkezdődött a második félidő.

    44′
    Savic iramodott meg középen, a védők üldözték, el is lőtte vagy 24 méterről, Dibusz vetődve ütötte oldalra a labdát.

    44′
    Kvrzic a jobb oldalon, az alapvonal közeléből, egészen éles szögből lőtt, Dibusz könnyedén fogta a labdát.

    42′
    Ben Romdan remek passza szinte megrészegítette Ramírezt, aki 14 méterről, a tizenhatos bal sarka közeléből lőtt, éppen bele a közelben álló védőbe.

    36′
    Keresi a rést a Ferencváros a bosnyákok védelmén, de egyelőre nem nagyon találja…

    33′
    Rommens jobb oldali beadását Varga Barnabás fejelte el 12 méterről a kapu mellé.

    32′

    (Fotó: Török Attila)

    32′
    13 167 néző figyeli a helyszínen az eseményeket.

    30′
    Traoré ment el a jobb oldalon, majd középre húzott, és 21 méterről vagy egy méterrel lőtt a jobb felső fölé.

    28′
    Ben Romdan indult meg előre ígéretesen de látszott rajta, hogy el fogja lőni, nem akar passzolni. A lövés igen halványra sikerült.

    26′
    Ferencvárosi lehetőség! Újabb szögletet rúghatott a Ferencváros, ezúttal a jobb oldalról. Kis szöglet után Abu Fani ívelt a túloldalra, ahol érkezett Knoester, 6 méterről fejelt, a kapus nagy bravúrral védett.

    23′
    Sárga lap
    Carolina rúgta meg Traorét, sárga lapot kapott érte.

    21′
    A szöglet ezúttal beívelés volt, mentett a védelem.

    20′
    Cissé ívelt magasan a Borac tizenhatosán belülre, Ben Romdan nem találta el a labdát, de egy szögletre így is jó volt.

    16′
    Vukcsevics vállalkozott lövésre vagy 32 méterről. Nem volt rossz a próbálkozás, de veszélyt nem okozott.

    14′
    Bal oldali bedobás után Lukic vette mellre, majd éles szögből, ballal ellőtte, csakhogy jócskán a kapu fölé.

    10′
    Zachariassen harcolt ki szögletet a bal oldalról. Kis szöglet után Rommens adott középre, de kifejelték a vendégek védői.

    8′
    Carolina nagyon távoli lövése volt nagyon gyenge, jöhetett a kirúgás.

    7′
    Zachariassen passzolt látszólag jó ütemben Ben Romdanhoz, aki nem tudta átemelni a labdát a kapuson 9 méterről. Ha bemegy, akkor sem ért volna, mert lesen állt a tunéziai.

    6′
    Kis szöglettel próbálkoztak a bosnyákok, de gyenge volt a megoldás.

    5′
    Vukcsevics indult meg a bal oldalon, úgy tűnt, elveszti a labdát, amelybe még beleért Makreckis, így lett szöglet.

    2′
    Varga Barnabás immár maszk nélkül játszhat. Ez jó hír.

    Meccs indítása
    Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a Borac piros-kékben játszik.

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EL: 09.25.21: 00 Anderlecht-FTC TV:M4Sport
09.29.18:00 TV:M4Sport
EL: 10.03.18:45 FTC-Tottenhem TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ