2024.VIII.29. EL-Play-off: Borac Banja Luka – Ferencváros: 1-1

KÍNOK KÍNJÁVAL, DE BEJUTOTT AZ EURÓPA-LIGÁBA A FERENCVÁROS, AMELY TIZENEGYESEKKEL GYŐZTE LE BOSNYÁK ELLENFELÉT

A legvégsőkig feszítette az idegeinket a Borac, a hosszabbításban vezetéshez jutott, de Varga Barnabás tizenegyesből egyenlített, majd a szétlövésnél az FTC volt pontosabb.
Az Európa-liga rájátszásának visszavágóján a Ferencváros Banja Lukában rendkívül küzdelmes mérkőzésen, tizenegyesekkel győzte le a Borac csapatát, és bejutott az Európa-ligába.

Nyilatkozatok:

Csütörtökön a Ferencváros labdarúgócsapata visszavágót játszik a Borac Banja Lukával az Európa-liga főtáblájáért. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Pascal Jansen, a Fradi vezetőedzője elmondta, egyetlen céljuk van, ez pedig az El-főtábla.

– A hazaiak életük mérkőzésére készülnek, ahogy ők fogalmaztak, csütörtök estére vért isznak. Hogyan lehet ezt ellensúlyozni?!
– Mi is ugyanolyan elszántak vagyunk! Az utolsó harcba megyünk, győznünk kell! Most dől el, ki jut fel az Európa-liga főtáblájára. Hallottam, hogy az ellenfél vezetőedzője a klub történetének legfontosabb mérkőzéseként jellemezte a mostanit, de higgyék el, számunkra legalább olyan fontos ez az összecsapás.

– Az első összecsapást követően úgy fogalmazott, tempóban kell jobbnak lenniük. Továbbra is ezt gondolja?
– A hazai találkozón is mi birtokoltuk többet a labdát, több mint hatvan százalékban nálunk volt, mégsem voltunk elég veszélyesek. Négy nagy lehetőséget dolgoztunk ki az első meccsen, mégsem találtunk be a kapuba. A visszavágón egyértelműen több helyzetet, lehetőséget kell kialakítanunk. Az egyetlen célunk, hogy ott legyen a Ferencváros neve az Európa-liga főtáblájának kisorsolásakor.

– Mire számít? A Banja Luka odahaza is foggal-körömmel védekezik majd, vagy ezúttal bátrabb lesz?
– Ez jó kérdés. Minden mérkőzésnek más a forgatókönyve. A mi filozófiánk nem változott, szeretnénk, ha nálunk lenne a labda, és támadnánk. Persze meg kell találni az egyensúlyt a támadás és a védekezés között. Fel vagyunk rá készülve, hogy menet közben is tudjunk változtatni, látjuk, milyen szellemben lép fel a Banja Luka.

– Elöl Varga Barnabás visszatérésével bővült a variációs lehetősége. Milyen formában látja a csatárt?
– Nagyon fontos játékosunk. Túl van a sérülésén, hosszú időt kellett kihagynia, és nem vitás, vártuk, hogy visszatérjen. Két mérkőzésen túl van, biztos vagyok benne, hogy napról napra ismét jobb és jobb lesz. Különmunkát is végzett, hogy visszanyerje régi, gólerős játékát.

– A tizenegyeseket gyakorolták? Vagy babonából inkább nem?
– Ez nem babona kérdése… Erre is fel kell készülnünk. Ha arra kerül a sor, ebben a játékelemben is jobbak szeretnénk lenni.

Mladen Zsizsovics, a Banja Luka vezetőedzője sem fukarkodott a jelzőkkel, mondván, igenis történelmet szeretnének írni: „Első boszniai csapatként szeretnénk az Európa-liga főtáblájára kerülni. Elképesztő motiváció dolgozik bennünk, a játékosok az edzéseken kis híján szétrúgták egymást, olyan harci szellem dolgozik bennük. Semmi kétség, győzünk!”

A mérkőzés:

Európa Liga, Play-off kör, 2. mérkőzés:

Borac Banja Luka — Ferencváros: 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) — tizenegyesekkel: 2-3
Banja Luka, 21:00. ? néző.
Vezette: Erik Lambrechts (asszisztensek: de Weirdt, Monteny; tartalékjv.: Verboomen; VAR: Bram Van Driessche; VAR asszisztens: Put – belgák

Borac: Manojlovic — M. Vukcevic (Kvrzic, 85.), Meijers, Carolina, Herera — Grahovac, Skorup (Pihler, 85.) — Kulasin (Hrelja, 75.), S. Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) — J. Lukic (Vukovic, 94.)
kispad: Shiskovski, Pejovic, Hasukic, Subic, Vranjes, Susic, Marcetic
vezetőedző: Mladen Zizovic

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Knoester, Cissé (Gruber, 106.), Ramírez (Civic, 76.) — Rommens, Maiga (Zachariassen, 46.) — Abu Fani — Misidjan (Ben Romdhane, 46.), Pesic (Varga B., 85.), Traoré (Kady, 70.)
kispad: Varga Á., Gartenmann, Botka, Pászka, Kaján, Tóth A.
vezetőedző: Pascal Jansen

Gól: Meijers (104.) illetve Varga B. (111. – 11-esből)
Sárga lap: Herera (90+1.), Hrelja (95.), Bojan Puzigaca (105+1.), Manojlovic (109.), Meijers (119.) illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga B. (90+5.), Knoester (102.)
A büntetőket értékesí­tette: Krvzic, Savic illetve Ben Romdhane, Abu Fani, Kady
A büntetőket kihagyta: Herera, Cavic, Grahovac illetve Rommens

A CIGARETTAFÜST beitta magát a falakba. A Gradski Stadion folyosóin érezni lehetett a kátrányszagot, nem csoda, a portás is éppen a cigarettáját szívta. A Banja Luka otthonául szolgáló létesítményben kószálni amolyan időutazás is volt… Az öltözők inkább kispályás csapatokra lettek méretezve, a játékoskijáró falait retrócsempék borították, a stadion belső, nyitott részén pedig a régmúltat idéző rozsdás kandelábereket, a vendégszektornál alkalmi rácsokból összeeszkábált térelválasztót, a lelátókon mindenfelé sárkányként füstöt fújó drukkereket lehetett látni. Ha mindez nem lett volna elég, a pálya füvét szándékosan hosszúra hagyták, hogy lassítsa a játékot.

Láthatóan nem siettette a játékot a Banja Luka, a hazaiak hagyták, hogy a találkozó elején a magyar bajnokcsapat futballistái passzolgassanak, és miután a Fradi eljutott egy-két távoli lövésig, némileg feljebb húzódtak kapujuk előteréből. A terv egyértelműen kirajzolódott: védekezni, a lehető legkevesebb területet adni a vendégek technikás futballistáinak, és a megszerzett labdával minél gyorsabban eljutni Dibusz Dénes kapujáig – nagy lehetőséget azonban a hazaiak sem teremtettek… S ha a budapesti összecsapást követően azt írtuk, kevés volt a minőségi helyzet a Ferencváros részéről, ez az idegenbeli első negyvenöt percre is érvényes volt. Elöl meglepetésre nem Varga Barnabás kezdett, hanem Alekszandar Pesics, alighanem azért, mert elképesztő motivációval várta az összecsapást.

Édesanyja a boszniai szerb köztársaságból származik, itteniek a nagyszülei, a nagynénje, három bátyja, sőt a legjobb barátja, egyben ügynöke is Banja Lukában él. De hiába volt a pluszerő, a nagy játékkedv, kevés támadásba tudott bekapcsolódni. Nagy volt a tét, és ez a játék színvonalán is meglátszott. Rengeteg volt a pontatlan átadás, a rossz átvétel, a lassan szövődő támadás – akciók inkább a lelátókon voltak. Egyre több rohamrendőr érkezett a ferencvárosi szurkolók szektorához, és lovasrendőrök is befutottak a tribün széléhez. A hazai szurkolók megállás nélkül mozogtak a szektoraikban, volt időszak, amikor a kapu mögötti lelátórészen több száz félmeztelen bosnyák ugrált.

A játékkal Pascal Jansen vezetőedző sem volt elégedett, és ezt mutatta, hogy a kispadnál Mohamed Ben Romdan elkezdett készülődni, a mezét is felvette, ám nem cserélt a szakmai stáb, a játékvezető pedig egyetlen pillanatot sem hosszabbított, gyorsan lefújta az első félidőt.

A szünetben aztán jöttek a változtatások. Érkezett Kristoffer Zachariassen és az említett Mohamed Ben Romdan, Pascal Jansen nem kockáztatott, két sárga lapos futballistáját is lecserélte. Az aggodalom jogos volt, a csütörtök esti összecsapásra mindent lehetett mondani, csak azt nem, hogy tökéletes volt. A Borac futballistái keményen harcoltak, hiába próbált megiramodni az FTC a kapujuk irányába, rögtön visszazártak, bevetődtek, becsúsztak a labda útjába.

Ahogy telt az idő, egyre inkább úgy tűnt, ahogy a két csapat Budapesten, úgy Banja Lukában sem bír egymással, továbbra sem alakítottak ki helyzeteket a kapuk előtt. Hetvenöt perc elteltével aztán úgy tűnt, érkezik a pályára Varga Barnabás, ám hiába vette fel már a mezét, és álldogált a kispad előtt, végül visszament az oldalvonal mellé melegíteni. Miután a szakmai stáb egyik tagja kizárólag vele foglalkozott, az sem kizárt, hogy nem volt százszázalékos állapotban a csatár, és Pascal Jansen a lehető legkevesebbet szerette volna kockáztatni.

A játékban sem vállalt extra kockázatot egyik fél sem, kétszer kilencven perc alatt nem tudtak egymás kapujába találni. A kétszer 15 perces hosszabbításban egy-egy gól esett mindkét oldalon, így a döntés a tizenegyesekre maradt. Bár a szétlövés során az FTC is hibázott, a Borac Banja Luka játékosai három rúgást is mellé/fölé rúgtak, így a zöld-fehérek továbbjutottak az Európa-liga csoportkörébe. Sorsolás pénteken, a második kalapból!

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy bejutottunk az Európa-ligába, ez volt a cél. A teljesítmény persze más kérdés, hiszen hazai pályán és ezúttal sem játszottunk jól. Látszik, hogy nagyon sok munka vár még ránk, nem tudtunk elég helyzetet kialakítani, fáradtak is voltunk, egy kicsit ráfeszültünk erre a meccsre. A labdabirtoklással nem volt baj, de a támadóharmadban voltak problémáink, nem voltunk elég jók a labdával, nem tudtuk megcsinálni az egy az egyeket, nem jöttek a kulcspasszok. Most jön a főtábla, már erre kell figyelnünk, továbbra is keményen dolgozunk” – értékelt Pascal Jansen vezetőedző.

„Kellően önkritikusnak kell lennünk. Két meccs alatt egy gólt sem szereztünk a bosnyákok ellen a rendes játékidőben, sőt, kapura sem nagyon lőttünk ezen a meccsen, ami finoman szólva is kevés. A hosszabbításban vezetést is szereztek, de aztán tudtunk növelni a játék intenzitásán, majd egy tizenegyessel sikerült egyenlíteni, de hát ezzel a meccsel nem lehetünk elégedettek. Küzdöttünk, emiatt nem érhet minket kritika, de ki kell mondani, ebben a párharcban egyáltalán nem játszottunk jól. Szerencsére a szétlövésnél jobbak voltunk, a szerencse is velünk volt” – nyilatkozta az M4 Sportnak Dibusz Dénes. 

Varga Barnabás:

KÁOSZ A LELÁTÓN: A „ZÖLD SZÖRNYEK” FELFORDULÁST OKOZNAK – BOSNYÁK SAJTÓSZEMLE

Káosz a lelátón: a „zöld szörnyek” felfordulást okoznak – írta címként a Nezavisne abban az anyagban, amelyikben fotós és videós formában összegyűjtötte, miként viselkedtek a ferencvárosi szurkolók a mérkőzés közben, kiemelve, hogy Bart Meijers gólját követően pirotechnikai eszközök kerültek elő, s különböző tárgyakat törtek össze.

Ugyancsak a Nezavisne idézte Mladen Zizovic vezetőedzőt, aki a meccset követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy megítélése szerint csapata megérdemelte volna a győzelmet: „Nem mondanám, hogy tapasztalatlanság miatt veszítettünk, inkább azt, hogy a tizenegyespárbaj szerencsejáték, ami ezúttal a Ferencvárosnak kedvezett. Szerintem egyenrangú ellenfél voltunk ma este, a játék több szegmensében jobban teljesítettünk, kontroll alatt tartottuk a meccset, megszereztük a vezetést, és azt hiszem, megérdemeltük volna a győzelmet. Nagyon sajnálom, nem vagyunk elégedettek. A Konferencialigába jutottunk, a srácok magasra tették a lécet, gratulálok nekik a fenomenális játékhoz. Kicsire szükség lett volna ahhoz, hogy még jobb esténk legyen, de folytatjuk a munkát, a bajnokság felé fordulunk.”

A portál kiemeli, hogy a Borac Banja Luka teljesítménye sokat jelenthet a klubnak és az egész országnak, majd ismét Zizovicot idézte: „Sokan kérdezik, mi kell ahhoz, hogy egy bosnyák csapat egyenlő legyen Magyarország többszörös bajnokával, amely néhány évvel ezelőtt még a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. Az igazság az, hogy a klubunk folyamatosan növekszik. Remélem, hogy a következő generációk elérik, s felülmúlják az eredményeinket.”  

A harcos a történelmi Európa-liga-szereplés küszöbén állt, de a „tizenegyeslottó” a Ferencváros javára döntött – írja a mérkőzés tudósításáról szóló cikk címében az Oslobodjenje, amely kiemeli, hogy ezen a nyáron ez már a harmadik alkalom volt, amikor a Borac Banja Luka hosszabbításra kényszerült, de ismét irigylésre méltó teljesítményt nyújtott, hiszen a játékosok az első perctől kezdve maximálisan odatették magukat, nem engedtek sok helyzetet az ellenfelüknek, s bátran vezettek támadásokat.

A Boracot tizenegyespárbajban állították meg: a Banja Luka a Konferencialiga legjobb csapatait fogadja – állapítja meg címében a Slobodna Bosna, amely érdekességként megemlíti, hogy a Ferencváros kilencven perc alatt nem találta el egyszer sem a Borac kapuját.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Borac hivatalos honlapja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2024.VIII.29. EL-Play-off: Borac Banja Luka – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

  • AZ ELÉGEDETLENKEDŐK FIGYEMÉBE AJÁNLOM
    (bár szerintem is lehetne jobb…)

    MÉSZÁROS ELSŐ 14 MÉRKŐZÉSE

    14 5-5-4 24-20
    Akkori pontszámítás szerint Maximális pont 28; szerzett 10+4 = 14pont 50 %
    Mai pontszámítás szerint Maximális pont 42; szerzett 15+5 = 20 pont 47 %
    Gólkülönbség +6

    JANSEN ELSŐ 14 MÉRKŐZÉSE

    14 7-6-1 24-13
    Akkori pontszámítás szerint Maximális pont 28; szerzett 14+6 = 20 pont 71 %
    Mai pontszámítás szerint Maximális pont 42; szerzett 21+6 = 27 pont 64 %
    Gólkülönbség +11

  • Számomra úgy tűnt, hogy a hazaiak egy lapra feltéve mindent aknazárat telepítettek és bíztak a jószerencsében és a spori >jóindulatában<, ami eleinte reálisnak is látszott. Aztán a legvégén amikor a legnyilvánvalóbb tizenegyest mégiscsak befújta és azt Barni simán bevágta, elszállt minden önbizalmuk, képtelenek voltak koncentrálni. Ezt igazolta a tizenegyes párbaj is.
    Rommens a kihagyott tizijét saját felelőtlenségének köszönhette, minek kürtölte világgá, hogy ő mindig középre lövi? Szerencsére nem ezen múlt.

  • PERCRŐL PERCRE

    130′
    VÉGE
    Vége a meccsnek, a Ferencváros tizenegyesekkel jutott az Európa-ligába.

    130′
    Grahovac futott neki a labdának, és a léc fölé lőtt!

    129′
    Köszönjük szépen megtisztelő figyelmüket, a találkozó összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni.

    129′
    Kady volt a következő lövő a Ferencvárosban, és élesen a bal alsóba lőtt. 2–3

    128′
    Cavic érkezett, és csúnyán mellélőtt. Nekünk tetszett…

    128′
    Abu Fani remekül bevágta a léc alá. 2–2

    127′
    Savic jött a Boracban, és kegyetlenül berúgta. 2–1

    126′
    A Ferencvárostól Ben Romdan következett, és a jobb felsőbe lőtt. 1–1

    126′
    Krvzic jött másodiknak, és lazán a jobb alsóba gurított. 1–0

    125′
    Rommens következett, és kihagyta ő is! A kapus föléütötte.

    124′
    Tizenegyesek
    Az első tizenegyest Herrera végezte el, és fölélőtte!

    123′
    A Ferencvárosi táborhoz közelebb eső kapura rúgják a tizenegyeseket.

    122′
    Tizenegyesek
    Mindjárt kiderül, melyik kapura rúgják majd a tizenegyeseket.

    121+2′
    Abu Fani jobb oldali szögletét Zachariassen 6 méterről fejelte fölé.

    120+2′
    Vége a hosszabbításnak, jönnek a tizenegyesek. 1–1

    120′
    Két perc a ráadás.

    119′
    Sárga lap
    Meijers vágta fel a középen meginduló Kadyt, sárga lap.

    118′
    Ezúttal sikerült menteni a rövidről.

    118′
    Megint szöglethez jutott a Borac…

    117′
    Rengeteg a hiba…

    112′
    Ben Romdan került helyzetbe, de nem vette át jól a labdát, így az előtte álló védőbe lőtt.

    111′
    11-es
    GÓÓÓÓL! EGYENLÍTETT A FERENCVÁROS! Varga Barnabás állt a labda mögé, és a jobbra mozduló kapus helyére lőtt. 1–1

    109′
    Sárga lap
    TIZENEGYES A FRADINAK! Manojlovics rúgott nagy luftot a saját tizenhatosán belül, Kady odaugrott, elkaszálta a kapus, egyértelmű.

    106′
    CSERE
    Cserélt a Ferencváros, Cissé helyett Gruber a pályán.

    106′
    Hosszabbítás (II.)
    Elkezdődött a hosszabbítás második félideje.

    105+5′
    Vége a hosszabbítás első félidejének, vezet a Borac. 1–0

    105+4′
    Cissé jelezte, hogy megsérült, cserét kért…

    105+2′
    Varga esett el a tizenhatoson belül, de nem adtak tizenegyest.

    105+1′
    Bal oldali Civic-beadás után Varga válláról felperdült a labda, a kapus szögletre ütötte.

    104′
    owngoal
    Tipikus… Vezet a Borac. Cissé ügyetlenül nyúlt egy beadásba, jött egy Borac-szöglet a rövidre, és egy öngól, mert Cissé arcára pattant a labda, onnan meg 4 méterről a kapuba. 1–0

    102′
    Sárga lap
    Knoester húzta vissza a meglóduló Hrelját, sárga lap.

    100′
    Tovább tart a Fradi-fölény, de most már jó lenne egy gól is.

    98′
    Zachariassen fordult volna rá, de elesett a tizenhatoson belül, lecsapott a labdára Kady, és 11 méterről, laposan, kissé jobbról a kapus kezébe gurított.

    95′
    Sárga lap
    Hrelja kapott sárgát visszahúzásért.

    94′
    CSERE
    Lukic megsérült, le kellett cserélni, Vukovic jött a helyére.

    93′
    Kady harcolt ki szabadrúgást a jobb oldalon, ahonnan be lehet ívelni a labdát a tizenhatoson belülre. De mégsem, a hazaiak jöhettek.

    90+5′
    Közben a Puskás Akadémia hosszabbításra mentette a meccsét egy utolsó pillanatos Nagy Zsolt-tizenegyesgóllal.

    90+5′
    Vége a rendes játékidőnek, jön a hosszabbítás. 0–0

    90+5′
    Sárga lap
    Varga Barnabás reklamált, ezt a bíró nem meglepő módon sárgával honorálta.

    90+3′
    Helyzet! Abu Fani ívelt szabadrúgást a tizenhatoson belülre, Zachariassen érkezett jó ütemben, 12 méterről nem sokkal fejelt a bal alsó mellé.

    90+2′
    Cissé adott kiváló labdát Kadynak, aki a tizenhatoson belül hosszan szöktette magát.

    90+1′
    Sárga lap
    Herrera kapott sárga lapot, mert lerántotta Zachariassent.

    90′
    Hosszabbítás (I.)
    Elkezdődött a hosszabbítás első félideje.

    90′
    Öt perc a ráadás.

    90′
    Ben Romdan ívelt a Borac kapuja elé, próbálkoztak a zöld-fehér csatárok, de végül Manojlovicsé lett a labda.

    88′
    Na, lesz belőle túlóra?

    86′
    CSERE
    Vukcsevics helyett Kvrzic.

    85′
    CSERE
    Skorup helyett Pihler a hazaiaknál.

    85′
    CSERE
    Pesics helyett Varga Barnabás a pályán.

    83′
    A szöglet után nem sikerült kapura fordulnia Zachariassennek.

    82′
    Ben Romdan lőtte el 18 méterről, nem is volt rossz, de egy védő lábán megpattant a labda, így lett szöglet.

    78′
    Felcsillant egy pillanatra a lehetőség, hogy helyzetbe kerüljön a Fradi, Ben Romdan átadása rossz volt, Zachariassen nem tudta megszerezni.

    75′
    CSERE
    Cserélt a boszniai csapat is, Kulasin helyett Hrelja jött.

    75′
    CSERE
    Ez nem hiányzott… Ramírez helyett Civic jött.

    74′
    Ramírez maradt a földön a bokáját fájlalva, úgy tűnik, rosszul lépett. Lehet, hogy ebből csere lesz…

    72′
    Balról jöhetett szöglettel az FTC, Rommens beadása középen valahogy odaperdült Cissé elé, aki 3 méterről nem tudta belőni, mert ketten is vetődtek elé.

    70′
    CSERE
    Traoré helyett Kady folytatja a Fradiban.

    67′
    Savic ívelt volna szabadrúgást a ferencvárosi tizenhatoson belülre, de a labda mély volt, Dibusz könnyedén megfogta.

    65′
    Nincsenek eddig ferencvárosi helyzetek, így persze gól sincs.

    64′
    CSERE
    Szrecskovics helyett Cavic a hazaiaknál.

    63′
    Sárga lap
    A világ legbutább módján beszedett sárgája Ben Romdané, aki elrúgta a labdát a szabálytalansága után.

    61′
    Egyelőre ez a második félidő is gyötrelmes, most éppen Traoré maradt a földön, mert jól felrúgták.

    55′
    Közben a Puskás Akadémia–Fiorentina mérkőzésen vezetést szerzett az olasz csapat.

    54′
    Szögletet harcolt ki a bal oldalról a Borac, de nagyon rossz volt…

    49′
    Traoré jobbról remekül adott középre, Pesics lökés után fejelt 6 méterről, de jócskán fölé.

    47′
    Ben Romdan éles bal oldali beadását kapta el a kimozduló Manojlovics.

    45′
    Második félidő
    Elkezdődött a második félidő.

    45′
    CSERE
    Maiga helyett Zachariassen.

    45′
    CSERE
    A szünetben cserélt az FTC. Misidjan helyett Ben Romdan jött.

    45′
    Fórum, hozzászólás itt!

    45′
    Szünet
    Vége az első félidőnek, hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő. 0–0

    43′
    Kaput eltaláló próbálkozás nélkül nehéz gólt szerezni, hiába kísérletezett többet eddig az FTC.

    41′
    Sárga lap
    Misidjan kapott sárgát, mert ellökte a meginduló Savicot.

    40′
    Savic lőhetett 17 méterről, Maiga azonban jól állta útját a labdának.

    36′
    Traoré indult meg a jobb szélen egy jó indítással, elesett a tizenhatos jobb oldalánál, de a bíró sípja néma maradt.

    35′
    Traoré harcolta ki magának a helyzetet, és lőtt 18 méterről, csakhogy magasan fölé.

    33′
    Rommens ívelése Knoesternek magas volt, hazafejelték a hazai védők.

    32′
    Abu Fani harcolt ki szabadrúgást 35 méterre a Borac kapujától.

    30′
    Egyelőre korántsem szemet gyönyörködtető a játék, a hazaiak rombolnak, az FTC építkezése pedig nélkülözi a tempót.

    30′
    Lukic maradt a földön, fájt neki a lába, meg kellett állítani a játékot.

    28′
    Herrera lőtte rá igen messziről, a pattogós labdát Dibusz megfogta.

    25′
    A szöglet után egészen ügyetlen megoldást választott Skorup, jöhetett az FTC kirúgása.

    24′
    Szöglethez jutott jó nagy szerencsével a Borac, a közönség fel is lelkesült…

    22′
    Abu Fani próbálkozott lövéssel 24 méterről, egy védő lábáról pattant le a labda.

    14′
    A ferencvárosi tizenhatos bal sarkának közeléből próbálkozott Szrecskovics, Dibusz könnyedén ölelte magához a labdát.

    13′
    Szép volt! Abu Fani lőtte el kapásból Pesics lekészítését 18 méterről, és a labda nem sokkal ment el a jobb alsó mellett.

    10′
    A játék képe egyelőre a múlt hetit idézi, a Borac beáll a saját térfelére, az FTC pedig megpróbálja feltörni a reteszt.

    8′
    Sárga lap
    Maiga a kapott sárga lapot, mert egy elvesztett labda után odarúgott ellenfelének.

    5′
    Pesics érezte úgy, hogy egy távoli lövéssel veszélyt tud okozni, talán jobb lett volna passzolnia, mert a labda jócskán elment a jobb kapufa mellett.

    4′
    A szöglet nem volt jó, kintről csavarodott középre a labda.

    3′
    Misidjan 16 méteres lövése pattant szögletre egy védőről.

    3′
    Letámadással indított a Ferencváros, ami némileg megzavarta a hazai védelmet, de eddig nem nagyon.

    1′
    A találkozó előtt gyászszünetet tartottak a nemrég elhunyt Sven-Göran Eriksson emlékére.

    Meccs indítása
    Elkezdődött a találkozó, a Borac piros-kékben, a Ferencváros zöld-fehér mezben és fehér nadrágban játszik.

    Mint az közismert, az Üllői úton 0–0 lett a meccs végeredménye.

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EL: 09.25.21: 00 Anderlecht-FTC TV:M4Sport
09.29.18:00 TV:M4Sport
EL: 10.03.18:45 FTC-Tottenhem TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ