2024.IX.29. Ferencváros – Puskás Akadémia: 3-0

Saldanha mesterhármasával megverte a Fradi a Puskás Akadémiát

A brazil csatár és a vele csereként beálló Kehinde, Zachariassen páros döntötte el a rangadót, már a tabella élén a Fradi.
A labdarúgó NB I 8. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros 3–0-ra megverte odahaza a Puskás Akadémiát.

Nyilatkozatok:

Pascal Jansen: Mindannyian nagyon várjuk már ezt a találkozót, sokan elmondták nekem az utóbbi napokban, hogy az elmúlt években a Puskás Akadémia volt az egyik elsőszámú üldözőnk a bajnokságban. Meglátjuk, hogyan alakul a vasárnapi összecsapásunk. Meg kell adnunk a megfelelő választ a brüsszeli mérkőzésünk után. A csapat nagyon motivált, hogy visszatérjünk a győzelem útjára. A Puskás jön majd a mi stadionunkba, ennek megfelelően kell játszanunk az első perctől kezdve.

A mérkőzés:

Ferencváros — Puskás Akadémia: 3-0 (0-0)
Groupama Aréna, 18:00. 11.767 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Albert, Szert; Videóbíró: Berke Balázs; VAR asszisztens: Szalai; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Rúsz)

Ferencváros: Dibusz — Gartenmann, Cissé, Raul Gustavo, Civic (Ramírez, 89.) — Abu Fani (Pappoe, 89.), Maiga — Traoré (Zachariassen, 64.), Ben Romdhane, Gruber (Kehinde, 64.) — Varga B. (Saldanha, 64.)
kispad: Varga Á., Knoester, Pesic, Kady, Pászka, Rommens, Misidjan
vezetőedző: Pascal Jansen

Puskás Akadémia: Pécsi — Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zsolt — Duarte, Nissila, Plsek — Soisalo (Kerezsi, 78.), Puljic (Colley, 70.), Levi (Favorov, 77.)
kispad: Markek, Tyshchuk, Szolnoki, Vitályos, Pál B., Mondovics, Vékony
vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Saldanha (65., 77., 82.)
Sárga lap: Maiga (41.) illetve Maceiras (44.), Favorov (81.), Stronati (85.)

Rangadó vasárnap délután – a tabella első két helyét elfoglaló csapatok találkoztak a Groupama Arénában, és amikor kivonultak a gyepre, a jelenlévők körbenéztek. A Ferencváros mérkőzéseire általában több néző kíváncsi, egy ilyen összecsapás, amely a bajnoki címre aspirálók között zajlik, biztosan több drukkert érdemelt volna. Persze, az élvonal átlaga felett volt a nézőszám, mégis azt lehet mondani, kevesebben voltak a tribünökön, mint amire sokan számítottak. Persze, mindennek oka lehet a Ferencváros elmúlt hetekben tapasztalt gyengélkedése, valamint az Anderlecht ellen az Európa-liga alapszakaszában elszenvedett 2–1-es hétközi vereség, és talán még inkább a Brüsszelben mutatott játék. Talán ennek is volt betudható, hogy Pascal Jansen megkavarta a lapokat: a belgiumi kezdők közül öten (Dibusz Dénes, Ibrahim Cissé, Mohammed Abu Fani, Adama Traoré és Varga Barnabás) voltak csak vasárnap is a pályán az első pillanattól kezdve, Kady Borges, Kristoffer Zachariassen, Philippe Rommens és Cristian Ramírez a kispadon kezdte a Puskás Akadémia elleni mérkőzést, két magyar játékos, Botka Endre és Szalai Gábor pedig nem volt kerettag.

Az első percekben az volt a szurkolók benyomása, hogy a felcsútiak hét közben csak erre a találkozóra koncentrálhattak: frissebbek, lendületesebbek voltak, mint a házigazdák, többször is labdát szereztek a ferencvárosi térfélen, és bár az első tíz percben igazi ziccert nem alakítottak ki, irányították a játékot.

Körülbelül tíz perc telt el a rangadóból, amikor a zöld-fehérek kezdtek magukhoz térni, és egyre többet passzoltak az ellenfél térfelén, de az is látszott, hogy a Puskás Akadémia megszervezte a védekezését, így Pécsi Árminnak sokáig dolga sem volt. A Fradi ezúttal is négy védővel, két szűrő középpályással és az elöl helyezkedő Varga Barnabás mögött sorakozó három támadó középpályással kezdte a meccset. Tizenhárom perc telt el a mérkőzésből, amikor kimondottan látványos akció futott végig a pályán, Varga Barnabás átadása után az éppen Felcsútról az Üllői útra szerződő Gruber Zsombor okosan visszatette a labdát lövésre, Mohammed Abu Fani azonnal meg is célozta a kaput, de néhány centit tévedett.

A Puskás Akadémia is hasonló szisztémában kezdte a mérkőzést, a két finn légiós, Urho Nissilä és Mikael Soisalo, valamint Jonathan Levi folyamatosan felzárkózott Jakov Puljic mögé, ha pedig labdát vesztettek a vendégek, sokszor 4–5–1-es hadrendben várták a hazai támadásokat – labdaszerzés után viszont nagyon gyorsan megindultak a ferencvárosi kapu felé. A felcsútiaknál fontos szerep hárult a nemrég szerződtetett Laros Duartéra, aki a pálya centrumában a stabilitást adta meg csapatának.

A félidő derekán ismét Gruber ragadtatta tapsra a hazai közönséget: a fiatal támadó szenzációs cselt csinált, ráadásul a Puskás Akadémia kispadja előtt (a felcsútiak jól ismerik, aligha lepte meg őket, milyen technikás futballista), és megállapíthattuk: az ilyen váratlan megoldásokból kellene sokkal több.

Jó volt az iram, minden labdáért hatalmas küzdelem folyt, és szó sem volt arról, hogy a Puskás Akadémia kizárólag védekezéssel próbálna sikeres lenni. Ha kellett, öten-hatan is megjelentek a zöld-fehérek tizenhatosánál, hogy megzavarják a labdakihozatalt – és néha meg is zavarták. Változatos, lendületes mérkőzés volt annak ellenére, hogy igazán nagy helyzetet nem hozott az első félidő, de a Puskás Akadémia is vállalta a lendületes támadásokat, és megpróbált felépített akciókkal veszélyeztetni, így nem volt unalmas az összecsapás. A félidő legszebb jelenetét nem sokkal a szünet előtt láthattuk: Jonathan Levi ballal, szabadrúgásból célozta meg a jobb felső sarkot, Dibusz Dénes hatalmas vetődéssel a kapufára tolta a labdát – a lövés is, a védés is szenzációs volt.

A második félidőt a Ferencváros kezdte jobban, a játék inkább a Puskás Akadémia térfelén zajlott, azaz egyre több lehetősége volt a zöld-fehéreknek. Gruber ziccerben léphetett volna ki, de Mohamed Ben Romdan nem a megfelelő ütemben passzolt hozzá – kissé feszülten meg is tárgyalták a szituációt, de úgy tűnt, mintha még mindig összeszokatlan lenne néha a bajnokcsapat. Jansen egy óra elteltével fokozta a nyomást, és három friss támadót küldött be a pályára. Köztük a brazil Matheus Saldanhát.

Nos, megérkezett a nyerőember, és ezzel együtt kezdetét vette egy szenzációs bemutató, az egyszemélyes gálaelőadás, a lenyűgöző futballshow. A brazil elkápráztatta a közönséget. Mesterhármast ért el néhány perc alatt.

Kezdődött azzal, hogy első labdaérintéséből azonnal gólt szerzett. És nem először! Budafokon, a Magyar Kupa-mérkőzésen ugyanígy mutatkozott be: amint pályára lépett, azonnal a hálóba lőtte a labdát. Az MTK Budapest elleni bajnoki mérkőzésen is a kispadról szállt be, akkor negyedóra kellett ahhoz, hogy gólt szerezzen, de most megint elég volt neki néhány másodperc. A villámgyors kontraakció során a szintén csereként beküldött Tosin Kehinde vezette hosszan a labdát, és Matheus Saldanha futás közben a bal kezével mutatta neki, nyugi, ne kapkodj, majd a megfelelő ütemben irányt váltott, és elegánsan befejezte az akciót. Ezután néhány percig sétálgatott a felcsúti térfélen, majd ismét lecsapott akkor, amikor Pécsi Ármin kissé kényelmesen akart felszabadítani, és kíméletlenül kihasználta a ziccert.

S még nem volt vége – a következő lehetőségénél sarokkal küldte a felcsúti kapuba a labdát. Nem kell részletezni, ki jelentette a különbséget ezen a mérkőzésen: Matheus Saldanha eldöntötte a rangadót, és a ferencvárosi szurkolók immár abban bíznak, a légiós a nemzetközi kupában is megvillant valamit kivételes képességeiből. A Puskás Akadémia egy órán keresztül nagyszerűen helytállt, szinte mindenre felkészült, de a brazil csatárra képtelenség lett volna… 3–0

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője:

– Saldanha lényegében egyedül megnyerte a meccset csapatának – de mennyire elégedett a hármas csere előtti játékkal?
– Nem egyetlen játékost kell kiemelni, mert a futball csapatsport, és most is csapatként nyertünk. Az első órában keményen küzdöttünk, mert a Puskás Akadémia az eddigi legerősebb ellenfelünk volt a hazai mezőnyben. Jól látszott az a munkába vetett hit, ami egy idő után mindig meghozza a gyümölcsét. A cserék után nagyon gyorsan változott minden, és örülök, hogy a cserepadunkra is mindig lehet számítani.

– Mennyit vett ki az Anderlecht elleni meccs a csapatból, érzett-e fáradtságot a játékosokon?
– Mindig érdekes a helyzet a nemzetközi meccs utáni első hazai találkozón. Akár győzelem, akár vereség után futballozunk, az ilyen meccs nagy a kihívás. Fizikai felméréseket készítettünk, ennek alapján frissítettem a csapatot, de szerencsére elég bő a keretünk a kettős terheléshez.

– Saldanha mikor játszhat teljes meccset? Talán érdemes lenne kezdetni, gyorsan megrúgja úgyis a két-három gólját, és nem kell izgulni a végéig…
– Nem is olyan rossz ötlet! Nagyon keményen dolgozik, hogy belerázódjon a napi munkába, de óvatosnak kell lennünk, nagyon fontos a fokozatosság elvét betartanunk.  Tudjuk, különleges minőséget képvisel a keretünkben, és jó úton halad, hogy kilencven percet is játszhasson.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője:

– A hatvanharmadik perctől, azaz Saldanha beállásától számolva külön lehet-e választani két meccsre ezt a találkozót?
– Valóban új mérkőzés kezdődött, amikor a Ferencváros remek hármas cserét hajtott végre, de ehhez kellettek a hibáink is. A második félidőben, sajnos, eléggé passzívak voltunk, és a Fradi kihasználta ezt. A játékosaim nagyon maguk alatt vannak, szólnom is kellett hozzájuk néhány vigasztaló szót.

– Mit lehetett volna tenni Saldanha ellen?
– Az első két gólját, sajnos, súlyos egyéni hibák előzték meg. Az elsőnél egyértelműen meg lehetett volna akasztani a támadást taktikai faulttal, és bizony, azt kellett volna tennünk. A második gól előtt pedig nyilván gyorsabban el kellett volna rúgni a labdát, de nem akarok senkit név szerint hibáztatni: csapatként veszítettünk, csapatként kell javítanunk is.

– Megtörheti-e a rangadó elveszítése a csapat eddigi remek lendületét?
– Nem, mert jól játszottunk, és így ki lehetett kapni a Ferencváros otthonában. Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, és ha Dibusz Dénes nem védi óriási bravúrral Jonathan Levi szabadrúgását, akkor akár minden másként alakulhatott volna.

Ha így folytatja, rövid időn belül újabb közönségkedvenc születik az Üllői úton. A szeptember elején a szerb Partizantól szerződtetett brazil Matheus Saldanha a Puskás Akadémia ellen tizenhat perc leforgása alatt, csereként beállva szerzett mesterhármast – vajon melyik gólja tetszett neki leginkább?

– Becserélését követően másfél perc alatt gólt lőtt. Szerencse, tudás, tapasztalat?
– Amikor a pálya szélén vártam a becserélésemet, Pascal Jansen vezetőedző odalépett hozzám, és utolsó útravalóként annyit mondott, legyek igazi csatár, legyek kíméletlen a kapu előtt! – válaszolta lapunknak Matheus Saldanha, a Ferencváros brazil csatára, aki a Puskás Akadémia ellen vasárnap 3–0-ra megnyert mérkőzésen a 63. percben lépett pályára, majd a 65., a 77. és a 81. percben gólt lőtt. – Tudtam, ha helyzetbe kerülök, nem hibázhatok.

– Egyik gólja sem volt könnyű, az első és a harmadik kifejezetten szép mozdulat után született meg. Melyik volt a legnehezebb?
– Talán a harmadik. Nagyon kevés helyem volt, igazából a kaput sem láttam, csak éreztem, hogy merre van. Az öltözőben a lefújást követően néhányan azzal viccelődtek, nem is gondolták volna, hogy lehet ilyen gólt szerezni. Megmutattam, hogy igenis lehet! Egyébként pedig nem szeretek különbséget tenni gól és gól között. A legfontosabb, hogy győztünk és továbbra is hibátlanok vagyunk a bajnokságban.

– Gyakran ért el mesterhármast eddigi karrierje során?
– Életem első triplája volt a mostani. Felkészülési mérkőzésen évekkel ezelőtt szereztem már három gólt, ám tétmeccsen még soha. Remélem, nem a vasárnapi volt az utolsó ilyen mutatványom… Különleges este volt, talán érthető volt, hogy a lefújást követően fülig ért a szám.

– Ha már ünneplés: góljait követően egyaránt a játékoskijáró felőli lelátórész elé szaladt, ahol széttárt karral állt, majd meghajolt, sőt integetett is. Lehet tudni, hogy kinek?
– Azon a részen ült a menedzserem és a személyi edzőm, nekik integettem. Rengeteget köszönhetek nekik. Korábban beszéltem róla, hogy a személyi edzőm a nap huszonnégy órájában rendelkezésemre áll, bármi segítségre van szükségem, ő ott van. Évek óta mellettem van, gondoskodik az étrendemről, bár erre a Ferencvárosnál is külön odafigyelnek. Nekem valóban csupán a pihenésre, edzésre és a meccsekre kell koncentrálnom.

– Lapunknak adott első interjújában azt mondta, húsz-huszonöt gólt tervez az idényre a Fradiban. Ha így halad, könnyen meglehet.
– Tisztában vagyok vele, lesznek olyan időszakok, amikor kifelé pattan a labda, de a húsz-huszonöt gólt továbbra is teljesíthetőnek tartom. Különösen, hogy az eddigi négy ferencvárosi tétmeccsem után már hatnál járok. Remekül érzem magam a klubnál, a ennél jobb helyre nem is kerülhettem volna, úgy érzem, sok szép siker vár még ránk.

– Érzi, hogy közönségkedvenc lehet az Üllői úton? Vagy talán máris az…
– Ezzel nem foglalkozom. Csatár vagyok, a gólszerzés a feladatom. A szurkolók azért jönnek ki a stadionba, hogy jó futballt lássanak, szép gólokat, én csak próbálom a legjobbamat nyújtani.

– Pascal Jansen úgy fogalmazott, erőnlétileg nincs még olyan állapotban, hogy kilencven percet végig a pályán töltsön. Mikor érkezhet el ez a pillanat?
– Ezt majd a szakmai stáb eldönti. Nyilvánvalóan folyamatosan egyeztetünk, az adatok alapján ők is látják, milyen állapotban vagyok, és ha úgy ítélik meg, elérkezett a pillanat, akkor a kezdőcsapatban kapok helyet.

– Ez akár már a csütörtöki, Tottenham elleni Európa-liga találkozón is megtörténhet?
– Meglátjuk. Az biztos, hogy kőkemény mérkőzés vár ránk az angol csapat ellen, a sorozat egyik legnehezebb összecsapása következik. De… Az önbizalmamnak biztosan nem tett rosszat a vasárnapi győzelem. Ha a Tottenham ellen sikert akarunk elérni, maximális odafigyelésre lesz szükség, mindenkinek a legjobbját kell nyújtania. Csak így lehetünk eredményesek!

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Puskás Akadémia hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2024.IX.29. Ferencváros – Puskás Akadémia: 3-0 bejegyzéshez

  • Hányast kapott Saldanha a Nemzeti Sporttól?

  • PERCRŐL PERCRE

    93′
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90′
    Két perc a ráadás.

    90′
    Nissilä jobbról, 14-ről Dibusz elé lő. A bal oldali szabadrúgása is a kapusé.

    89′
    CSERE
    Isaac Pappoe be, Fani le.

    88
    CSERE
    Cristian Ramírez váltja Civicet.

    84′
    Sárga lap
    Patrizio Stronati odacsap Saldanha arcára, sárga lap.

    82
    GÓL
    Ó, MICSODA GÓL! Zachariassen balról ballal középre ad, kissé balról, három lépésről akrobatikus mozdulattal, fordulás közben, a kapu közepébe húzza a labdát ballal MATHEUS SALDANHA. A labda megpattant Stronati hátán, éppen így csapta be a vetődő Pécsit. 3–0!

    81
    Sárga lap
    Artem Favorov kap utólag sárga lapot.

    79′
    Gartenmann bemutat egy szabálytalan bedobást.

    77′
    CSERE
    Kerezsi Zalán váltja Soisalót, szélsőcsere.

    77′
    CSERE
    Artem Favorov be, Levi le. Karmester helyett védelmi szakember.

    77
    GÓL
    MATHEUS SALDANHA ELDÖNTI A MECCSET, ballal a bal alsóba lő kissé jobbról, 10-ről. Pécsi nagyon rosszul passzolt ballal az ötös bal sarkán a rátámadó Kehinde elől, akin megpattant a labda, így a második gólpasszát osztotta ki ma. 2–0!

    75′
    Folytatja.

    75′
    Civic akkorát csúszott mellette, hogy ápolást kér.

    74′
    Levi passzát kissé jobbról, 13-ról a rövid felső mellé vágja Soisalo, 7 méterrel legalább. Elégedetlen a felcsúti drukkertábor.

    74′
    Zachariassen passzát Saldanha ballal 18-ról a léc fölé vágja, nem is sokkal.

    73′
    Kehinde passza hosszú Ben Romdannak a bal sarok előtt, kirúgás.

    73′
    Négy, illetve két légiós a kispadokon a szakmai stábokan.

    Fotó: Árvai Károly

    71′
    30 légiós a két keretben.

    71′
    Újabb légiósok a pályán.

    70
    CSERE
    Lamin Colley be, Puljic le. Ékcsere.

    66′
    GÓL
    VEZET A FRADI! Duarte bakija után Kehinde kiugratja középről MATHEUS SALDANHÁT, aki kissé jobbról, Nagy és Pécsi közül ballal félmagasan a kapu közepébe lő, kissé jobbról, hét méterről. 1–0!

    65′
    A PAFC mindhárom házon kívüli NB I-es meccsén szerzett és kapott is gólt. A két fővárosi találkozóját megnyerte (2–1 az Újpest, 3–1 az MTK ellen), a vidékit azonban elbukta Pakson. Budapesti bajnoki mérkőzést legutóbb 2023 márciusában a Honvéd ellen vesztett el (1–2).

    65′
    A Ferencváros 5 mérkőzés után még hibátlan a bajnokságban, legutóbb két éve, Sztanyiszlav Csercseszovval kezdett így, akkor sorozatban 6 diadal után Kecskeméten szakadt meg a sorozata.

    65′
    Levi bal oldali beadását Plsek hétről jobbal egy védőbe vágja.

    65′
    CSERE
    Tosin Kehinde be, Gruber le.

    64
    CSERE
    Matheus Saldanha be, Varga le. Cserék posztokra.

    64
    CSERE
    Kristoffer Zachariassen be, Traoré le.

    64
    Hármas hazai csere!

    57′
    Maceiras kissé jobbról, 16-ról a jobb alsóba lőne, de véd vetődve Dibusz, a kipattanót jobbal a bal felső mellé vágja kissé balról, 17-ről Nagy,

    56′
    Traoré jobb oldali beadása pontatlan, Levi passzát 16-ról, kissé balról ballal Gartenmannba vágja Nissilä.

    54′
    Gartenmann jobb oldali beadását a jobb sarok elől visszafejeli Varga, éppen a mellette, vele felugró Golla hátára.

    52′
    Fani passzát Traoré ballal 15-ről Pécsi elé rúgja, laposan.

    51′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    51′
    Ha most is a felcsútiak győznek, a Puskás Akadémia lesz az első vendégcsapat, amely bajnokin háromszor is nyerni tud a Fradi ellen a Groupama Arénában.

    51′
    Amikor a Fradi volt a pályaválasztó, 8-szor született hazai siker, és 5 döntetlen mellett mindössze 2-szer győztek a felcsútiak, mindkétszer 2–1-re: először tavaly márciusban, az FTC Leverkusen elleni két Európa-liga-meccse között, majd augusztusban, amikor Máté Csaba volt a vezetőedző.

    Fotó: Árvai Károly

    50′
    Ez az őszi szezon csúcsrangadója, hiszen a második látja vendégül az éllovast, ráadásul azonos pontszámmal állnak és az egy meccsel többet játszó felcsútiak csak több szerzett góljukkal tanyáznak a tabella tetején.

    50′
    Traoré elfut nagy lendülettel Nagy mellett, de jön középről Stronati.

    49′
    Civic bedobását megcsúsztatja Varga fejjel, Stronati takarít az ötösön. Előtte Nissilä zsákmánya lett Gartenmann jobb oldali beadása.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46
    Futballozik, főz, listázza a kávézókat – ő az FTC új védője, Stefan Gartenmann.

    46
    A Fradi az ősszel mindhárom hazai bajnokiját egygólos különbséggel nyerte meg, otthon 2024-ben még veretlen, legutóbb április 20-án, a Kisvárda ellen vesztett pontot (0–0).

    A hivatalos nézőszám: 11 767.

    46
    A statisztikai elemzéssel foglalkozó Sofascore portál szerint az NB I őszi szezonjában a két csapat összesített teljesítményindexe csak minimális eltérést mutat (PAFC: 7.07, FTC: 7.06).

    46
    A Puskás Akadémiának eggyel több mérkőzésből van ugyanúgy 15 pontja, a felcsútiak is 5-ször nyertek és egyedül Pakson maradtak alul (1–2), néhány nappal a Fiorentina elleni 120 perces Konferencialiga-visszavágó után.

    46
    58 százalékban volt a hazaiaknál a labda ma, 5-ször lőttek kapura, 0-szor annak a felületére, a másik oldalon ez az arány 7/3.

    46
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    46

    Fotó: Árvai Károly

    46
    E párharc legjobb góllövői
    Böde Dániel 7
    Ezekiel Henty 3
    Joao Nunes 3
    Adama Traoré 3
    Ryan Mmaee 2

    46
    A TABELLA ELSŐ KÉT HELYÉN álló csapatok presztízscsatája ez, és nem titok, az Üllői úton szívesen „helyre tennék” a szerintük túl nagy önbizalommal érkező felcsútiakat. Utóbbiak lubickolnak a jó lelátói hangulatban, és kevesebb a vesztenivalójuk, mint a Brüsszelben kissé elfáradó hazaiaknak. Nagy csata lesz, az esélyek a Fradi mellett szólnának, ha jól játszana az együttes, de erre hetek óta nem volt példa. SOMOGYI
    Zsolt a mérkőzés előtt.

    45
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44
    Sárga lap
    Quentin Maceiras kap sárga lapot Fani megrúgásáért.

    42′
    Maigát szereli Duarte a 16-oson belül, Gartenmann jobb oldali beadása után.

    42
    BRAVÚR, KAPUFA! Kissé jobbról, 18-ról Levi ballal a jobb felsőbe lőne, Dibusz hatalamasat repül, és a kapufára tolja ujjheggyel a labdát.

    41
    Sárga lap
    Habib Maiga kap sárga lapot Duarte ellökéséért.

    35

    Fotó: Árvai Károly

    34′
    Levi beadását kifejeli a kapus elől Ben Romdan.

    33′
    Civic bal oldali beadását kivágja Plsek jobbal a kapu torkából, centiméterekkel a jobb felső fölé!

    31′
    Fani-szabadrúgás balról, az első felcsúti játékosé.

    31′
    Hornyák Zsolt csapata a mostani idényben csak kétszer játszott eddig idegenben, az Újpestet legyőzte, majd kikapott a Fiorentina elleni hazai kupameccs után, Pakson (mlsz.hu).

    31′
    Az első helyezettet fogadja a második, az eddig még százszázalékos címvédőhöz látogat a 2024–2025-ös idényben eddig látottak alapján legerősebb riválisa. A Ferencváros pályaválasztóként 2024-ben még nem kapott ki, idén eddig csak két csapat tudott elvinni pontot a Groupama Arénából OTP Bank Liga-mérkőzésen, de ebből az egyik a Puskás Akadémia volt.

    29′
    A hazai közönség egy része csúnya dolgokat kíván a játékvezetőnek, bőven feltöltve az MLSZ segélyalapját.

    29′
    Stronati szereli az ötös bal sarkán Traorét. A szélső meg is rúgja az őt szerelő védőt, de sárga lap nincs.

    28′

    Fotó:

    27′
    Traoré megindul egy csellel Fani passza után, Nagy nem ér oda, a szélső középről a jobb sarok mellé lő 20-ról, félmagasan.

    26
    Kissé jobbról, 18-ról ballal a léc fölé lő, nem sokkal.

    20′
    Maceiras bedobása Civicé. Fani emelése Nagyé, az ő indítása Puljicé, akit szerel azonnal Gustavo.

    19′
    Levi bal oldali szögletét Duarte sarokkal a léc fölé tereli kissé balról, 6 méterről.

    18′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    18′
    Nagyon mély a talaj, hatalmas árkokat húznak bele a megcsúszó játékosok.

    18
    Civic bal oldali beadását nem lövi el hatról Traoré, elesik csel címén, de les.

    17′
    Puljic! Nissilä remek kiugratását 14-ről nem rúgja el ballal, hanem középre gurít Plseknek, fölöslegesen, és pontatlanul. Cissé a nevető harmadik.

    16
    Fani bal oldali beadását leveszi az ötösön Stronati, nem túl jól, de nem lép oda neki Traoré.

    14′
    Helyzet! Soisalo ad be jobbal Duarte passza után, az ötös rövid sarkán Soisalo belekap a labdába, Dibusz nem éri el… ment a jobb alsó előtt Gartenmann.

    13′
    Civic beadása a kapu mögött landol.

    13′
    Gruber balról remekül ad középre, Fani jobbal 15-ről milliméterekkel lő a bal alsó mellé. Pécsi vetődve biztosított.

    12′
    Traoré jobbal 15-ről, kissé jobbról Gollába lő.

    11′
    Maceiras megindul, szereli Gustavo. Lassú hazai támadás, a 8. passz után szereli a másik szélen Nagy Traorét.

    10
    Mezőnyharc, kevés izgalommal.

    5′
    Nissilä jobb oldali beadását kirúgja az ötösről Gustavo.

    4′
    Stronati beáll a jobb szélen meginduló Traoré elé, kirúgás.

    4′
    Nissilä jobbal 8-ról, kissé jobbról Cissébe lő, Plsek pontos, lapos passza után. A szöglet veszélytelen a finntől.

    3′
    Duarte lő jobbal kapura kissé jobbról, 24-ről, laposan… csemege Dibusznak.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta sötétkékben.

    Fotó:

    Dibusz lett augusztus legjobbja a Fradiban, kap egy díjat is.

    Fotó:

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    Ismael Aaneba, Say Shadirac, Esiti Anderson, Tóth Alex, Cebrail Makreckis, Kwabena Owusu és Szalai Gábor sincs a hazai keretben.

    Egy kis örökmérleg! Eddig 28-szor csaptak össze az élvonalban, az örökmérleg 10 ferencvárosi siker, 12 döntetlen, 6 felcsúti diadal. A bajnokikat tekintve az FTC 4-es nyeretlenségi szériában van a felcsútiakkal szemben (2 döntetlen, 2 vereség), a Magyar Kupában viszont tavaly novemberben emlékezetes nagy csatában, hosszabbításban 4–3-ra a zöld-fehér gárda győzött.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól a Puskás Akadémiához:
    2021, Gera Dániel, kölcsönbe
    2017, Skribek Alen
    2017, Radó András
    2016, Magyar Zsolt
    2016, Csilus Ádám
    2016, Gyömbér Gábor, ingyen
    2015, Deutsch László, i.
    2005, Csurka Zoltán, kölcsönbe
    A Puskás Akadémiátó a Ferencvároshoz:
    2023, Gruber Zsombor, 100 000 euró

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Botka sérült, a vendégektől Markgráf Ákos és Brandon Ormonde-Ottewill maródi.

    Kolibuli – Bodnár Zalán jegyzete.

    Gruber Zsombor és Pécsi Ármin: egymás ellen készülnek a gyerekkori barátok. NAGYINTERJÚ ITT!

    „A bajnokság elején járunk. Talán egy hónap múlva már jobban kirajzolódnak az erőviszonyok. Abban viszont biztos vagyok, hogy idén sem lesz könnyű megnyerni az aranyérmet. Az elmúlt években rendre meg kellett izzadnunk, még akkor is, ha az utolsó néhány meccsre már tetemes előnyünk volt. Odáig fáradságos út vezetett el. A most zajló idényben egyelőre ott tartunk, hogy jól rajtoltunk, megadtuk a kellő alaphangot a folytatáshoz, de ennél többről nincs szó. A Puskás Akadémia ellen vasárnap oda kell tennünk magunkat, végig koncentrálnunk kell, hiszen riválisunknak is jól megy a szezonban. Nehéz lesz, de meg kell őriznünk a hibátlan mérlegünket.”

    A harmincesztendős játékos némileg értetlenül fogadta, amikor a csapat elmúlt hetekben nyújtott teljesítményét kritizálták, mondván, kevésbé látványos, mint amihez az elmúlt években hozzászokhattak a zöld-fehér futballrajongók, és messze nem annyira támadó szellemű, mint amit Pascal Jansen vezetőedző székfoglalójakor ígért.

    „Tudjuk, tapasztaljuk mi is, hogy sokan kritizálnak bennünket… Jó lenne minden meccset három-négy góllal megnyerni, tíz-tizenöt helyzetet kialakítani, de a mai futball nem ilyen. Én inkább úgy közelíteném meg ezt a helyzetet, hogy egyelőre hibátlanok vagyunk a bajnokságban, a védekezésünk összeállt, az öt mérkőzésen mindössze két gólt kaptunk, ami nagyon jónak mondható. Tudjuk, hogy van még hova fejlődnünk, tisztában vagyunk vele, hogy az eddig látottaknál sokkal jobb játékra vagyunk képesek. De ha a szurkolóinkat megkérdeznénk, hogy inkább játsszunk szórakoztatóan, de néha pontvesztéssel, vagy kevésbé látványos játékkal legyünk eredményesek, alighanem az utóbbit választanák.”

    „Egyértelműen csalódásként éltük meg az Anderlecht elleni eredményt. Jobb szereplésben bíztunk, minimum egy pontot szerettünk volna szerezni. Többet akartunk kihozni a találkozóból, sajnos vereség lett a vége. Profi futballisták vagyunk, nincs idő napokig bánkódni, máris itt az újabb kihívás, vasárnap a Puskás Akadémia ellen megint csak kemény mérkőzés vár ránk.”

    Kristoffer Zachariassen 2021 nyarán érkezett az Üllői útra, több mint három éve a Ferencváros játékosa.

    „Három év alatt három aranyérmet szereztem, ennél többet nem kívánhatnék a mögöttünk hagyott időszakra – mondta lapunknak a norvég légiós. – A mostani idényben is jól rajtoltunk, ötből öt mérkőzést nyertünk meg, egyelőre hiba nélkül állunk, de… Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy lesznek hullámvölgyek az évadban, ezekre is fel kell készülnünk.”

    ÖT-ÖT GYŐZELEMMEL áll a tabella első két helyén a Ferencváros és a Puskás Akadémia. A Pascal Jansen edzette FTC a vesztett pontok tekintetében azonban jobban áll, hiszen a zöld-fehérek ötből öt meccsüket nyerték meg, míg a Hornyák Zsolt vezette felcsútiak hatból ötöt, Pakson kaptak ki 2–1-re szeptember elején. Nagyon úgy tűnik, a most zajló bajnokságban a Puskás Akadémia lehet a legnagyobb riválisa a sorozatban hat bajnoki címet szerző Fradinak, a dobogó harmadik fokán álló DVTK nyolc meccsen gyűjtött tizenkét pontot, aligha száll harcba az aranyéremért. Hosszú még a bajnokság, az eddig látottak alapján egyik kihívó sem tűnik annyira erősnek, hogy egymás után hat-hét bajnoki mérkőzést nyerjen, és megelőzze az élen álló két együttest.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

10.06.18:00 M4 Sport
OLDALAK
10.20.17::45 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ