2024.IX.25. EL, Anderlecht – Ferencváros: 2-1

Vereséggel rajtolt a Ferencváros az Európa-liga alapszakaszában

A magyar bajnoki címvédő máris nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából.
Az Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában a Ferencváros a belga Anderlecht otthonában lépett pályára. A gól nélküli első félidőt követően a másodikban a belgák gyors egymásutánban kétszer betaláltak, a hajrára emberelőnybe kerülő zöld-fehérek erejéből már csak a szépítésre futotta a 2–1-re végződő összecsapáson.

Nyilatkozatok:

Korábbi „magyar kapcsolatai” révén is ismeri a Ferencvárost David Hubert, az Anderlecht megbízott vezetőedzője, aki szerda este a második mérkőzésén dirigálja a brüsszeli csapatot, a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának első körében.

A 36 éves szakember a menesztett dán Brian Riemer helyét vette át, és a Charleroi elleni gól nélküli döntetlennel kezdett.

A mérkőzés helyszínén, a Lotto Parkban megtartott keddi sajtótájékoztatón a tréner a közmédia érdeklődésére elmondta, nagyon kevés idejük volt a felkészülésre, elsősorban azt várja csapatától, hogy lépésről lépésre fejlődjenek, nem lehet óriási ugrást várni teljesítményükben, de tisztában vannak azzal, a játék mely területein kell fejlődniük.

Hozzátette, korábbi belgiumi magyar csapattársai, Tőzsér Dániel, Köteles László és Tóth Balázs révén sok mindent tud a Ferencvárosról, illetve a zöld-fehérek korábbi középpályásával, Xavier Mercier-vel is beszélt.

David Hubert kiemelte, az edzőváltás következtében természetesen nincs túl jó mentális állapotban a csapat, de a modern futballban rendkívül gyorsan történik minden, egymást követik a mérkőzések, a játékosoknak pedig a lehető leggyorsabban maguk mögött hagyniuk a múltat, és „át kell kapcsolniuk fejben”.

A tréner megjegyezte, az, hogy visszatérhetnek az európai kupaporondra, kiváló motivációt jelenthet a futballistáknak.

A sajtótájékoztatón a játékosok közül a belgák egyik új szerzeménye, a Premier League-ben szereplő Southamptontól kölcsönvett Samuel Edozie vett részt.

Az angol támadó – aki hazája korosztályos válogatottjaiban is szerepelt – a közmédia érdeklődésére elmondta, erős csapatnak tartja a Ferencvárost, amely nem véletlenül nyeri sorozatban a bajnokságot és kerül be immáron rendszeresen a nemzetközi kupaküzdelmek főtáblájára. Hozzátette, természetesen készen állnak majd az összecsapásra.

A helyi újságírókat egyáltalán nem érdekelte a Ferencváros elleni összecsapás, sokkal inkább arra voltak kíváncsiak, hogy az Angliából érkező futballista hogy érzi magát Belgiumban, vagy éppen milyen tanácsokkal látták el korábbi csapattársai.

*

Kedd kora délután megérkezett a Ferencváros Belgiumba, ahol szerdán 21 órától az Anderlecht otthonában kezdi meg El-főtáblás szereplését. Nem tartott a csapattal az eltiltott Raul Gustavo és a fejsérüléssel bajlódó Cebrail Makreckis. Pascal Jansen vezetőedző a pálya talajától nincsen elragadtatva.

– Kellemes emlékei lehetnek az Anderlechtről… Legutóbb a Konferencialiga negyeddöntőjében az AZ Alkmaar vezetőedzőjeként játszott a belga csapat ellen, és továbbjutottak tizenegyesekkel. Tudott abból a párharcból bármi tapasztalatot átmenteni a mostani összecsapásra?
– Valóban sikerült már legyőzni az Anderlechtet, a párharc második mérkőzése fantasztikusan sikerült, kettő nullára győztünk, nem túlzás, nekiestünk az Anderlechtnek – felelte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Pascal Jansen vezetőedző. – Végül tizenegyesek döntöttek, és mi jutottunk tovább.

– Ezer sebből vérzik az Anderlecht, a napokban Brian Riemer vezetőedzőtől is megváltak, helyét ideiglenesen egy fiatal szakember, David Hubert vette át. Előny vagy hátrány ez a Ferencvárosnak?
– Brian Riemerrel jól ismerjük egymást, remek edző, sok sikert kívánok neki következő klubjánál. Az élet ilyen, a profi futballban pillanatok alatt változik minden. Vezetőedzőként különösen fel kell készülni mindig minden eshetőségre. Biztos vagyok benne, más stílusban futballozik az Anderlecht, mint tette azt korábbi vezetőedzőjével, meglátjuk, szerda este milyen hadrendet választ. Nagy elemzésekbe nem tudtuk belebonyolódni, hiszen az új edző mindössze a Charleroi elleni mérkőzésen ült a kispadon.

– A kinevezésekor támadó futballt ígért. Kezdhet-e Belgiumban Varga Barnabás és Matheus Saldanha egyszerre a kezdőcsapatban?
– Nem tágítunk attól a filozófiától, amit az elején választottunk. A Ferencvárosnál ez egyfajta elvárás is. De… A nemzetközi szint teljesen más, mint a hazai bajnokság, nem érdemes, pontosabban nem fair a kettőt összehasonlítani. Ne felejtsük, az Európa-liga a második legerősebb sorozat a kontinensen, idáig nem könnyű eljutni. Van tapasztalatom az Anderlecht elleni mérkőzésekben, de akkor is teljesen különböző kilencven percet játszottak a csapatok.

– A pálya szemlátomást pocsék állapotban van, a meccs előtti edzést megelőzően legalább száz galamb eszegette nyugodtan a fűmagokat. Mennyire zavarhat be a rossz talaj?
– A pálya és a gyep minősége mindig fontos, hiszen az is meghatározza, hogyan kivitelezhető az adott napi taktika. Megnéztük a pályát, megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a szerdai összecsapásból.

– Raul Gustavo eltiltása miatt nem utazott a csapattal, de mi a helyzet Cebrail Makreckisszel?
– Jobb oldali védőnk fejsérülést szenvedett az MTK otthonában, az orvosi stábbal egyeztetve úgy döntöttünk, ezt a mérkőzést ki kell hagynia. Reméljük, a hétvégi, Puskás Akadémia elleni találkozóra már rendben lesz. De ugyanúgy bízom abban a játékosban is, aki szerda este a helyén pályára lép.

A mérkőzés:

Európa Liga, Főtábla, 1. forduló:

Anderlecht — Ferencváros: 2-1 (0-0)
Brüsszel, 21:00. ? néző.
Vezette: Julian Weinberger (asszisztensek: Heidenreich, Kolbitsch; tartalékjv.: Ebner; VAR: Alan Kijas – osztrákok; VAR asszisztens: Millot – francia)

Anderlecht: Coosemans — Sardella, Jörgensen, Simic, M. Ndiaye (Foket, 79.) — Verschaeren, Dendoncker, Stroeykens (T. Leoni, 69.), Edozie (Ashimeru, 69.) — Amuzu (N. Angulo, 40.), Dolberg (Luis Vázquez, 69.)
kispad: Kikkenborg, Vanhoutte, Rits, Lapage, De Greef
mb. vezetőedző: David Hubert

Ferencváros: Dibusz — Botka (Gartenmann, 76.), Cissé, Szalai G., Ramírez (Civic, 76.) — Abu Fani (Maiga, 71.), Rommens — Traoré, Zachariassen (Ben Romdhane, 71.), Kady (Saldanha, 71.) — Varga B.
kispad: Varga Á., Radnóti, Pesic, Gruber, Kaján, Tóth A., Misidjan
vezetőedző: Pascal Jansen

Gól: Verschaeren (60.), Dolberg (66. – 11-esből) illetve Traoré (86.)
Sárga lap: Dolberg (42.), N. Angulo (78., 81.), Ashimeru (90+5.) illetve Cissé (19.), Zachariassen (32.), Botka (73.), Civic (90+4.), Varga B. (90+5.)
Kiállítva: N. Angulo (81.)

Zöld papagájok lepték el a környező fákat. A stadiont körülölelő parkban az ember csak kapkodta a fejét, mindenfelé rikácsoló madarak repkedtek, mintha a trópusokon lennénk. Kiderült, Brüsszel ezen részén alaposan elszaporodtak a sándorpapagájok, huszonöt évvel ezelőtt az egyik közeli állatkertből engedtek szabadon három példányt, s a tollasok száma mára ezer fölé duzzadt. A helyiek küzdenek a visszaszorításukért, hiszen nincs természetes ellenségük, egyedül a vándorsólymok kapnak el közülük olykor egyet-egyet, és tetemüket furcsa módon rendre a Szent Mihály-székesegyház előtti járdára teszik.

Szerda este azonban érkezett a zöld Fradi-sas!

A magyar bajnok a belga Anderlecht otthonában kezdte meg Európa-liga-főtáblás szereplését, és a mérkőzés – bizonyos szempontból – történelmi volt, hiszen most debütált az új lebonyolítású rendszer, amelyben a csapatok immár nyolc különböző ellenféllel mérhetik össze tudásukat. Pascal Jansen vezetőedző a mély vízbe dobta a nyáron a svájci Lausanne-tól hazatérő Szalai Gábort, és úgy állította a védelem közepére, hogy bajnoki mérkőzésen még be sem mutatkozott a zöld-fehéreknél. Vele együtt négy magyar volt a kezdőcsapatban, rajta kívül a kapuból kirobbanthatatlan Dibusz Dénes, a támadójátékot meghatározó Varga Barnabás és az ezúttal a védelem jobb oldalán szerephez jutó Botka Endre. Amint elkezdődött a meccs, mintha csak rendelésre érkezett volna, eső kezdte el áztatni a gyepet. Az egyébként is rossz állapotú füvet még inkább kitaposták a futballisták, csúszóssá vált a sok helyen kikopott talaj, ám ettől a játék nem vált lassabbá. A csapatok nem húzták az időt, egymásnak estek, és öt perc sem telt el, amikor a Ferencváros – Adama Traoré lévén – megszerezhette volna a vezetést. Az ezer sebből vérző Anderlecht, amely a napokban vezetőedzőt is váltott, nem zuhant össze. Szép fokozatosan labdabirtoklási fölénybe került, és az első negyvenöt percben több veszélyes támadása volt, Dibusz Dénesnek bravúrt kellett bemutatnia két alkalommal is.

Ahhoz képest, hogy a belga drukkerek a közelmúltban a tulajdonosok ellen tüntettek és a botladozó csapatot is kikezdték, egész jó hangulat uralkodott az arénában. Az, hogy a ferencvárosi ultrák megtöltötték a számukra fenntartott szektort, nem volt meglepő, ám az előjelek tekintetében az már annál inkább, hogy a hazaiak kis híján megtöltötték a Lotto Parkot, és a két kapu mögötti kemény mag megállás nélkül buzdította a lilákat. Mindkét együttes próbálta megbecsülni a labdát, sokszor a kapusokat is bevették az összjátékba. Pascal Jansen menet közben is próbált változtatni, a szünet előtti percekre az addig jobb oldalon futballozó brazil Kady behúzódott középre, Kristoffer Zachariassen pedig szélsőként rohamozott. Az Anderlecht szélsői sem lazsáltak, többször is zavarba hozták a zöld-fehérek védelmét, a fürge léptű támadókkal különösen Cristian Ramíreznek volt nehéz dolga, néhányszor sikerült is őt átjátszani. Több és jobb lehetőségük a hazaiaknak volt, ám az első félidő végén ismét a Fradi előtt adódott ígéretes helyzet, Varga Barnabás kapuba tartó lövését balszerencsés mozdulattal Ibrahim Cissé fejelte az alapvonalon túlra – kár volt a lehetőségért. A ferencvárosi ultrák Magyarországot éltették, eközben a belga drukkerek nem tudták eldönteni, hogy a szünetre induló csapatokat tapssal vagy füttyel kísérjék az öltözőbe.

A fordulást követően aztán jöttek az Anderlecht-gólok!

Dibusz Dénes hiába védett addig (és azt követően is…) többször is nagyot, a jobb alsóba surranó labdát nem érte el, nem sokkal később pedig büntetőből növelte előnyét a belga gárda, a lövésnél esélye sem volt a magyar kapusnak. Az addig elégedetlenkedő hazai szurkolók közül mindenki ugrálva énekelt, mintha egy csapásra elfelejtettek volna mindent, ami az elmúlt időszakban történt. Nemcsak ők, hanem a kispadra ideiglenesen leülő, harminchat esztendős David Hubert is lelkesítette labdarúgóit, Pascal Jansen pedig megpróbált változtatni az FTC futballján. Ha a Ferencváros támadójátékában valamitől javulást lehetett várni, az Matheus Saldanha pályára küldése volt, érkezett a brazil csatár, aki az eddigi két ferencvárosi meccsén három gólt szerzett, a Magyar Kupában Budafokon duplázott, míg az MTK otthonában a bal alsóba lőtt. Több helyen is frissített a Fradi szakmai stábja, bízva benne, hogy az utolsó húsz-huszonöt percben sikerül egyenlíteni, és nem is volt hiábavaló a próbálkozás, ugyanis Adama Traoré lövése után Jan-Karlo Szimics öngólt vétett.

A Ferencváros 1995 augusztusa után – amikor is Zoran Kuntics góljával 1–0-ra nyert az Anderlecht otthonában – ezúttal hullámzó, de összességében gyengébb játékkal vereséget szenvedett Belgiumban. A folytatás sem ígérkezik simának: vasárnap 18 órától a rivális Puskás Akadémia látogat a Groupama Arénába, míg az FTC csütörtökön 18.45 órától, a következő Európa-liga-mérkőzésén a Tottenhamet fogadja.

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Feltámasztotta hamvaiból a Ferencváros az Anderlechtet. Az utóbbi négy meccsén nyeretlen, időközben dán vezetőedzőjétől is megváló brüsszeli alakulat 2–1-re legyőzte a magyar bajnokot, és bármilyen szomorú is leírni, a belga bajnokság hatodik helyezettje, egy rossz passzban lévő együttes múlta felül a Fradit.

Dibusz Dénesnek a mérkőzésen többször is bravúrral kellett védenie – az Anderlecht első góljánál sajnos ő sem ért oda a jobb alsó sarokba –, és ami leginkább fájó, hogy az elmúlt hetekben feldühödött helyi drukkerek a lefújást követően úgy éltették csapatukat, mintha legalábbis az egész sorozatot megnyerték volna. A kispadjukra ideiglenesen leülő, mindössze 36 esztendős David Hubert elégedetten vonulhatott az öltözőbe, a Ferencvárosnak a kétgólos hátrányból már nem volt visszaút, Adama Traoré révén csupán szépítésre futotta az erejéből, az utolsó percekben pedig pattanásig feszült a pályán a hangulat, többen is egymásnak ugrottak és sárga lapot kaptak.

„Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek – felelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Pascal Jansen vezetőedző. – A félidőben azt mondtam az öltözőben a fiúknak, próbáljunk meg még harapósabban játszani, még inkább célratörően. A fordulás után az Anderlecht struktúrája megváltozott, azonban erre jól reagáltunk, még akkor is, ha olykor nyomás alá helyezett bennünket az ellenfél. Korábban is mondtam, ezen a szinten apró hibák is megbosszulják magukat, ezúttal is ez történt. A kapott gólt követően megváltozott a meccs dinamikája, az ellenfél felé billent a mérleg nyelve. Különösen, hogy hamar jött a második találat is. A hajrára próbáltam agresszív futballistákat pályára küldeni, a kiállítást követően jött is a szépítés, és talán ha van még kis idő, a második gólt is megszerezhettük volna.”

Több mindenben előrébb kell(ene) lépnie a Ferencvárosnak, hogy a mostani csapat nemzetközi szinten felvegye a versenyt a vetélytársakkal?!

„Minél több ilyen mérkőzésre  van szükségünk. Csak így lehet fejlődni! Nagyon vártuk ezt a találkozót, és a félidőben még magabiztosak is voltunk az öltözőben. Sokkal gyorsabban kell gondolkodni, passzolni ezen a szinten, hogy meg tudjuk találni az üres helyeket, a veszélyes zónákba mozgó támadóinkat. Az ilyen meccseken lehet megtanulni, hogyan kell ezt véghez vinni. Elindultunk egy úton, de még messze vagyunk a végétől. A következő lépcsőfok az lenne, hogy a helyzeteket ne csak kialakítsuk, de azokat gólra is váltsuk.”

A belgák ideiglenes vezetőedzője, David Hubert azonban nem nyilatkozott teljesen önfeledten a találkozót követően.

„Ez még nem elég” – jelentette ki a tréner.

„Bizonyos időszakokban jól futballoztunk, sőt néha az éreztem, domináltunk is. Láttam rengeteg szép játékot, de tudom, sok mindenben kell még fejlődnie a csapatnak” – tette hozzá az Anderlechtet alig egy hete vezető Hubert.

A vezetőedző azonban kiemelte azt is, úgy látja, máris jobb irányba haladnak, mint a közelmúltban.

„A legfontosabb, hogy küzdeni akartunk egészen az utolsó percig, és csapatként dolgoztunk együtt. Egyértelműen látom a fejlődést, fenyegetőbbek vagyunk a támadásoknál és pontosabbak a védelemben.”

A jövőjével kapcsolatban pedig a szakember csak annyit árult el, „nem az ő döntése¨, hogy maradhat-e a brüsszeli klub kispadján.

„Ez még nem elég” – az FTC-t legyőző Anderlecht vezetőedzője — Belga lapszemle

„A szurkolóknak ezúttal nem kellett fütyülniük, sőt énekelni is lehetett” – jelentette ki a Het Nieuwsblad. A lap hozzátette, végig érezhető volt a feszültség a mérkőzésen, ám ez végül jó hatással volt az Anderlechtre.

A magyar csapat játékáról azonban már kevésbé pozitívan nyilatkozott a portál: A magyar bajnok Ferencváros őszintén szólva középszerű volt, és nem arról volt szó, hogy a brüsszeliek lejátszották ezt a riválist a pályáról. Még jól megúszták, hogy ekkora lett a különbség.”

HNL szerint ez a mérkőzés „fény volt az alagút végén” a belga együttes számára, míg a Le Soir szerint az „nemzetközi légkör” nagyon jó hatással volt a csapatra, amely egyértelműen az eddigi legjobb összecsapását vívta az idényben.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és az Anderlecht hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.IX.25. EL, Anderlecht – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+6′
    VÉGE
    VÉGE! A Ferencváros vereséggel indított a megújult Európa-liga alapszakaszában. Köszönjük a figyelmüket!

    90+5′
    Sárga lap
    Ashimeru meg azért, mert nekiugrott Vargának.

    90+5′
    Sárga lap
    Varga kapott sárga lapot az elkövetett szabálytalanságért.

    90+4′
    Újabb kemény ferencvárosi belépő az oldalvonal mellett…és még a játékosok is egymásnak ugranak.

    90+3′
    Sárga lap
    Civic rúgta fel Ashimerut, sárga lap ez is.

    90+2′
    Sárga lap
    Saldanha kapott sárga lapot.

    90′
    Saldanha gyengécske lövése alig jut el a hazai kapuig…de még marad 4 perce a Ferencvárosnak arra, hogy legalább egy pontot szerezzen.

    87′

    Fotó: fradi.hu

    86′
    GÓL
    GÓÓÓL! Traoré lőtt kapura egy csúsztatás után ballal, kapásból, 14 méterről, a labda Simics testéről vágódott a kapu bal alsó sarkába. 2–1!

    81′
    Piros lap
    Angulo mehet zuhanyozni idő előtt.

    81′
    Sárga lap
    Ilyet is ritkán látni…Angulo másodszor is ugyanúgy faultolja Gartenmannt az oldalvonal mellett, ezért megkapja a második sárga lapját.

    80′
    CSERE
    Még a hazaiak is cseréltek egyet, Ndiaye helyére Foket érkezett.

    78′
    Sárga lap
    Angulo tartott rá Gartenmann lábára, sárga lap.

    76′
    CSERE
    Ramírez helyett Civic is a pályán.

    76′
    CSERE
    Botka számára is véget ért a mérkőzés, Gartenmann érkezett a helyére.

    73′
    Sárga lap
    Botka sokadik durva belépője már nem maradt sárga lap nélkül. A Ferencváros hátvédje ezúttal Anguloval szemben szabálytalankodott.

    71′
    CSERE
    Abu Fani helyére Maiga érkezik.

    71′
    CSERE
    Lejön Kady is, a helyére Saldanha áll be.

    71′
    CSERE
    A Ferencváros is hármat cserél, elsőként Zachariassen jön le, Ben Romdane megy be.

    69′
    CSERE
    Végezetül Ashimeru áll be Edozie helyére.

    69′
    CSERE
    Majd Dolberget váltja Vázquez.

    69′
    CSERE
    Hármat cserél az Anderlecht, elsőként Leoni érkezik Stroeykens helyére.

    67′

    Fotó: fradi.hu

    66′
    11-es
    GÓÓÓÓÓL! Dolberg volt higgadt és tűpontosan a jobb alsó sarokba lőtt. Dibusz érezte az irányt, de nem tudott védeni. 2–0

    65′
    11-es! Edozie ültette hintába Botkát, a hátvéd buktatta a hazaiak támadóját a 16-oson belül!

    60′
    Edozie cselezgetett a bal szélen, majd Stroeykens-hez passzolt, aki Verschaerent játszotta meg. Az Anderlecht belga középpályása 17 méterről lőtte a labdát a jobb alsó sarokba, Dibusz nem tudott védeni. 1–0!

    60′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! VEZET AZ ANDERLECHT!

    57′
    Zachariassen remekül ugratta ki Vargát, aki át is tudta venni a labdát a 16-os előterében, majd kisodródott helyzetből, 10 méterről kapura lőtt, Coosemans védett.

    55′
    Jobbról érkezett be a labda a ferencvárosi 16-oson belülre, a hosszú saroknál Ndiaye hosszan tolta meg a labdát, majd Botka szorításában a kapu mellé lőtt.

    46′
    Folytatódott a játék, csere egyik oldalon sem volt a szünetben.

    45+2′

    Fotó: fradi.hu

    45+2′
    Szünet
    Vége az első félidőnek, 0–0-ás eredménnyel vonulnak az öltözőbe a felek.

    45′
    Kettő perc hosszabbítás következik.

    43′
    Traoré beadása után röviden fejelték ki a hazaiak a labdát, Rommens 14 méterről rosszul találta el a labdát, Coosemansnak nem okozott gond a védés.

    42′
    Sárga lap
    Dolberg tartott rá csúnyán Cissé lábára, sárga lap.

    40′
    CSERE
    Sérülés miatt cseréltek a hazaiak, Amuzu helyére Angulo állt be.

    36′

    Fotó: fradi.hu

    35′
    Bal oldali ferencvárosi szöglet után Zachariassan passzolt Vargához, aki remek lövést eresztette meg a kapu felé, pechére a labda Traoré hátáról vágódott a kapu fölé.

    32′
    Sárga lap
    Stroeykens vezette volna a hazaiak gyors kontráját, de Zachariassen a nyakánál fogva rántotta vissza a fiatal játékost. Sárga lap.

    25′
    Edozie vezette középre a labdát, majd a bal alsót célozta meg, Dibusz védett. A kipattanó Sardella elé került, aki magasan a léc fölé lőtt.

    23′
    Verschaeren 16-oson belülre ívelt szabadrúgása után Dolberg 5 méterről fejelte a kapu fölé a labdát.

    20′
    Kady remek cselekkel vert meg két hazai védőt is, azonban lövése nem talált kaput, a blokkban akadt el a labda.

    18′
    Sárga lap
    Cissé kapja a mérkőzés első sárga lapját Dolberg lerántásáért.

    10′
    Balról érkező beadás után Ramírez fejelte ki a labdát Sardella elől. Nagyon kellett ez a mentés, hiszen a hazaiak játékos üresen fejelhetett volna a kapuba…

    8′
    Edozie tört be a 16-oson belülre, majd ballal, 14 méterről lőtt, Dibusz védett. Ez már komolyabb kísérlet volt.

    6′
    A hazaiak mellé jegyezhettük fel az első kapura tartó lövést, Dolberg 16 méteres kísérlete azonban nem igazán izzasztotta meg Dibuszt.

    4′
    Botka ívelése után a hosszú saroknál Traoré egy csel után próbálta meg kapura lőni a labdát, amely egy védőről szögletre vágódott.

    2′

    Fotó: fradi.hu

    1′
    Meccs indítása
    Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indította útjára a labdát.

    A két csapat a Bajnokok Ligája 1995–1996-os idényének selejtezőjében találkozott egymással. Akkor a Ferencváros 2–1-re nyerte meg az oda-visszavágós párharcot és elsőként jutott be a Bajnokok Ligája főtáblájára.

    Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a Ferencváros első mérkőzése a megújult Európa-liga alapszakaszában. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.29.18:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EL: 10.03.18:45 FTC-Tottenhem TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ