2024.VI.27. Ferencváros – Sepsi OSK: 4-4

FELTÁMADÁS: NÉGYGÓLOS HÁTRÁNYBÓL ÁLLT FEL A FERENCVÁROS A SEPSI ELLEN EGY 120 PERCES MECCSEN

A zöld-fehérek második felkészülési meccse jókora izgalmakat hozott Bernd Storckék ellen.
Kétszer hatvan perces felkészülési találkozót játszott a két csapat, a Sepsi már négy góllal is vezetett, ám a Fradi beleerősített a végére, és Tosin Kehinde a lefújás előtt egyenlített: 4–4 lett a meccs vége.

A mérkőzés:

Ferencváros — Sepsi OSK: 4-4 (0-4)
Bad Loipersdorf, 17:30. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros:
I. félidő: Szécsi G. — Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Civic (Varga Z., 36.) — Gojak, Abu Fani — Sevikyan, Owusu, Pászka — Pesic
II. félidő: Radnóti — Kaján, Aaneba, Knoester, Ramírez — Loncar, Pappoe — Bassey, Gruber, Kehinde — Kodro
kispad: Mergl, Ben Romdhane, Traoré, Abena, Katona B., Varga Z., Tóth A.
vezetőedző: Pascal Jansen

Sepsi OSK:
I. félidő: Niczuly — Ștefan, Ciobotariu, Ninaj, Oteliță, Matei, Kallaku, Alimi, M. Coman, Breij, Varga K.
Csereként: Gyenge — Oroian, Vereguț, Dobozi, Hajdin, Popşa, Grigore, Rența, Neskovic, Kocsis, Drăghiceanu
kispad:
vezetőedző: Bernd Storck

Gól: Loncar (71.), Bassey (89.), Kehinde (101., 120.) illetve Matei (17., 60+2.), Kallaku (39.), Ciobotariu (48.)
Sárga lap: Raul Gustavo (60.) illetve —

Sigér Dávid most beszélgetett korábbi társaival. A meccs előtt a pálya széli korlátnak támaszkodva osztotta meg élményeit, Ibrahim Cissé és Cebrail Makreckis mosolyogva hallgatták az elmúlt idényt még a Ferencvárosban kezdő, idén azonban már a fehérvári kitérő után a Sepsi OSK-t erősítő középpályást.

Pascal Jansen és Bernd Storck vezetőedzők barátságosan üdvözölték egymást a felkészülési találkozó előtt, a két szakmai stáb pedig abban állapodott meg, hogy a megfelelő mennyiségű terhelés miatt négyszer harminc percet futballozik a két csapat. Az első két negyed nem jól sikerült a Ferencvárosnak: noha a magyar bajnok birtokolta többet a labdát, a gólokat az erdélyi csapat játékosai szerezték, ellentámadásokból rohanták le a zöld-fehéreket. A találkozón már 4–0-ra is vezetett Bernd Storck együttese, ám a meccs harmadik és negyedik negyedét játszó ferencvárosi sor frissebbnek, agilisabbnak tűnt, előbb Stjepan Loncar szépített, majd jött Fortune Bassey, és Tosin Kehinde is kihasznált egy védelmi hibát, szépen emelve a léc alá.

Jansennek nem indul könnyen a ferencvárosi időszaka. Vasárnap egyik legjobbját, az Európa-bajnokságon a skótok ellen 1–0-ra megnyert találkozón megsérülő, többszörös arckoponyatörést szenvedő Varga Barnabást veszítette el hetekre, hónapokra – a klub vezetőinek a 29 esztendős csatár esetleges pótlásáról is gondoskodnia kell. Az elmúlt időszakban jobbára kölcsönben – legutóbb az izraeli Hapoel Petah Tikva együttesében – szereplő Bassey is élhet a lehetőséggel, a keretbe visszavett Alekszandar Pesics egyedül kevés lesz Kenan Kodro mellé. A védelemben bemutatkozott a nyári új szerzemény, a brazil Raul Gustavo, aki a hosszú idő után távozó Samy Mmaeét helyettesítheti a jövőben. A Ferencváros a lefújás előtti pillanatokban egyenlített Tosin Kehinde révén, és mindenképpen jó jel, hogy négygólos hátrányban sem adta fel.

A magyar bajnok a Sepsi OSK elleni mérkőzés után hazatér Magyarországra, a futballisták két-három nap pihenőt kapnak a szakmai stábtól, hogy aztán a munka folytatódjon, és a július végi Bajnokok Ligája-selejtezők előtt ismét Ausztriába utazzanak edzőtáborozni. 4–4

Nyilatkozatok:

A találkozó után vezetőedzőnk, Pascal Jansen értékelt a FradiMédiának.

– Ugyanazt mondtam az első hatvan percben pályára lépőknek, mint a mérkőzés második felében játszóknak. A terv ugyanaz volt. A nagy különbség az volt, hogy a második hatvan percben sokkal jobban tudtuk befejezni a támadásainkat. Ha a mérkőzés első felében is hasonlóan eredményesek tudtunk volna lenni, akkor két-három gólt is szerezhettünk volna. Viszont, ha nem védekezünk megfelelően, akkor bekapunk ilyen gólokat. Két külön félidőről beszélünk, mindkettőben láttam a játéknak olyan elemeit, amelyeket a későbbiekben is szeretnék látni a pályán, de nyilván még sokat kell dolgoznunk – mondta Pascal Jansen.

Vezetőedzőnket két új igazolásunkról, Isaac Pappoe és Raul Gustavo teljesítményéről is kérdeztük.

– Gustavo és Isaac is csak nem rég érkeztek a csapathoz, de minél hamarabb szeretnénk őket beépíteni – folytatta vezetőedzőnk. – Azt várjuk el tőlük, amit képesek is nyújtani. Gustavónak volt egy-két olyan megmozdulása, ahol nem volt szerencséje, Isaac pedig maximális erővel mindent beleadott.

Férfi labdarúgócsapatunk június 28-án visszatér Budapestre, ahonnan néhány nap után a második edzőtábor felé veszi majd az irányt. Arról kérdeztük Pascal Jansent, hogy értékelte a Bad Radkersburban elvégzett munkát, valamint mire számíthatunk a csapattól a másodikban?

– Az első edzőtábor alatt nagyon jól megismertük egymást, hiszen a nap 24 órájában együtt voltunk. A következőben talán jobban tudunk majd arra koncentrálni, hogy megnézzük, min kell változtatnunk. Talán új játékosok is érkeznek majd, ki tudja? Meglátjuk, mik azok a dolgok, amiket labdával és labda nélkül is gyakorolnunk kell – zárta gondolatait Pascal Jansen.

Tosin Kehinde:

(A Ferencváros és a Sepsi OSK hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.VI.27. Ferencváros – Sepsi OSK: 4-4 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    17:07
    KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!
    17:09
    KEZDÉS: 17.30
    Az Európa-bajnokság árnyékában második nyári felkészülési mérkőzését játssza a Ferencváros az ausztriai Bad Radkersburgban, az ellenfél ezúttal a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sepsi OSK lesz. Hamarosan kezdődik az összecsapás, tartsanak velünk!

    17:10
    JÖTTEK, MENTEK
    NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
    Érkezők: Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília)
    Kölcsönből visszatér: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC). Visszatérhet: Iyinbor Patrick Osagie (Kecskeméti TE), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia), Nagy Olivér (Kecskeméti TE)
    Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
    Kiszemeltek: Chico Banza (Francisco Gonçalves Sacalumbo, angolai, Anorthoszisz – Ciprus), Mahmud Dzsaber (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE, kölcsönben az olasz Torinótól)
    Távozók: Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Samy Mmaee (belga-marokkói, lejár a szerződése), Henry Wingo (amerikai, lejár a szerződése, érdeklődik iránta: Austin FC, Minnesota United – Egyesült Államok; Toronto FC, Vancouver Whitecaps – Kanada)
    Kölcsönbe távozók: –
    Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Adama Traoré (mali, Sturm Graz – Ausztria, Fulham – Anglia, Rangers FC – Skócia), Anderson Esiti (nigériai), Amer Gojak (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Pumas – Mexikó, Al Fateh – Szaúd-Arábia), Alekszandar Pesics (szerb)

    17:19
    FRISS!
    Holland jobbszélső érkezését jelentette be néhány órával a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés előtt a Sepsi OSK, a 27 éves Michael Breij az SC Cambuurtól igazolt a székelyföldi klubhoz. Az Alkmaar és a Groningen utánpótlásában nevelkedett játékos az elmúlt négy idényben 134 találkozón 25 gólt szerzett a Cambuur színeiben. (B. M.)

    17:25
    2X60
    A találkozó rendhagyó módon ezúttal kétszer 60 perces félidőkből áll majd!

    17:33
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
    17:38
    3. PERC
    Nem kellett sokat várni az első szabálytalanságra, a ferencvárosi Civic követte el. Sárga lap nincs.

    17:40
    5. PERC
    A bal oldalról próbálkozott a székelyföldi csapat, ám a beadás nem volt pontos, a Ferencváros kapusa, Szécsi Gergő lehúzta a labdát.

    17:42
    6. PERC
    Az első helyzetet a Ferencváros hagyta ki a meccsen. Pesics kapott egy remek labdát, lövését azonban védte a Sepsi kapusa, Niczuly.

    17:43
    7. PERC
    Mozgalmasan indult a meccs, megvolt a második ferencvárosi helyzet is. Az új szerzemény, a brazil Raul Gustavo előtt adódott lehetőség, ám ez is kimaradt.

    17:49
    15. PERC
    Nagy iramot próbál diktálni a Ferencváros, de a Sepsi egyelőre állja a sarat, és most épp hátul adogat.

    17:50
    17. PERC
    GÓL! Némi meglepetésre, a semmiből szerezte meg a vezetést a Sepsi. Cosmin Matei lövésével szemben volt tehetetlen Szécsi Gergő. 0–1

    17:54
    20. PERC
    Gyorsan válaszolhatott volna a Ferencváros, de Abu Fani oldalról elvégzett szabadrúgását Niczuly kivédte. Aztán újabb Ferencváros-helyzet, Owusu fejese azonban fölé szállt – igaz, előtte már lesen volt a ghánai játékos.

    17:59
    25. PERC
    Szépen felépített ferencvárosi támadás végén Szevikjan lőtt 25 méterről, a pattogós, ám középre tartó lövést magabiztosan fogta a Sepsi kapusa.

    18:00
    28. PERC
    Felkészülési mérkőzéshez képest kimondottan nagy iramot diktálnak a csapatok, emiatt nem is unalmas az összecsapás.

    18:02
    29. PERC
    Ott lehetett volna az egyenlítés! Pászka remek átadása Owusut találta meg üresen, a ghánai légiós lövése a kapufán csattant.

    18:04
    31. PERC
    Ivószünet a nagy melegben.

    18:11
    36. PERC
    Az ivószünet után egyben térfelet is cseréltek a csapatok. A Ferencváros pedig cserélt, Civic helyett Varga Zétény lépett pályára.

    18:11
    39. PERC
    ÚJABB SEPSI-GÓL! Sherif Kallaku 17 méteres lövését nem tudta hárítani Szécsi Gergő. 0–2

    18:16
    40. PERC
    Rögtön a középkezdés után szépíthetett volna a Ferencváros, de az imént beküldött Varga Zétény bombája a felső lécről kifelé (legalábbis úgy tűnt) pattant. A ferencvárosi játékosok gólt reklamáltak, de itt ugye nincs gólvonal-technológia, így nincs gól sem.

    18:17
    45. PERC
    Emlékeztető: 60 perces félidőket játszanak a csapatok, így odébb még a pihenő.

    18:26
    48. PERC
    OTT AZ ÚJABB SEPSI-GÓL! Ezúttal egy beadást reagáltak le rosszul a ferencvárosi védők, Varga Kevin beívelését pedig Marius Coman fejjel váltotta gólra. 0–3

    18:29
    55. PERC
    Próbálkozik, próbálkozik a Ferencváros, de hiába. Az imént Gojak ugratta ki Varga Zétényt, akinek a lövését azonban blokkolta a jól záró Sepsi-védelem.

    18:30
    57. PERC
    Most Gojak lőhetett, ám nem találta el a kaput. Továbbra is képtelen gólt szerezni a zöld-fehér együttes, pedig a helyzetek megvannak a Sepsi kapuja előtt.

    18:32
    59. PERC
    Figyelemre méltó, ahogy a Sepsi építi támadásait. A székelyföldi csapat kispasszokkal operál, már a kapust is bevonják játékba, és próbálják minél tovább megtartani a labdát.

    18:33
    60. PERC
    Raul Gustavo állított meg egy Sepsi-akciót, ám tette ezt szabálytalanul. A brazil légiós kapta a mérkőzés első sárga lapját.

    18:34
    60+1. PERC
    Nagy lendülettel indult meg a Ferencváros, amely szépen végig is vitte a kontrát, Owusu jó helyzetből vehette célba a kaput, ám jócskán célt tévesztett. Újabb kimaradt lehetőség.

    18:36
    60+2. PERC
    ÚJABB SEPSI-GÓL! Matei hatalmas erejű távoli bombájára mozdulni sem tudott Szécsi Gergő. 0–4

    18:39
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ 60 PERC!
    18:41
    FÉLIDŐ
    Az első 60 percben átjáróházként működött a Ferencváros védelme, ellenben a Sepsi szinte hibátlanul használta ki helyzeteit, és négy gólt is szerzett az első játékrészben. A félidőben így 4–0-ra vezet Bernd Storck együttese.

    18:53
    61. PERC
    Elkezdődött a második 60 perc.

    18:57
    63. PERC
    A szünetben teljes sorcsere volt a Fradinál. Radnóti – Kaján, Aaneba, Knoester, Ramírez – Loncar, Pappoe -- Bassey, Gruber, Kehinde – Kodro, így jött ki a szünet után a pályára a magyar bajnok.

    18:59
    66. PERC
    Veszélyes helyről, pont középről végezhetett el szabadrúgást a Sepsi, Oroian lövése a kapufáról vágódott kifelé.

    19:03
    71. PERC
    SZÉPÍT A FERENCVÁROS! Kehinde megverte a szélen a védőjét, középre passzolt, az érkező Stjepan Loncar pedig a kapuba lőtt. 1–4

    19:12
    78. PERC
    A Ferencváros végezhetett el szögletet, mégis a Sepsi jutott labdához, villámgyorsan átment kontrába, de nem tudta végigvinni az akciót. A beívelt a labda a kapu fölött landolt, így kirúgással jöhetett Pascal Jansen csapata.

    19:17
    82. PERC
    Ezekben a percekben csendesen csordogál a mérkőzés, sem itt, sem ott nem alakul ki helyzet.

    19:20
    85. PERC
    Most jobb oldalról próbálkozott a Sepsi, de a belőtt labdát megfogta Radnóti.

    19:23
    89. PERC
    Loncar iramodhatott meg egy az egyben a Sepsi kapuja felé, már ziccerben volt, amikor lőtt, a székelyföldiek cserekapusa, Gyenge Szabolcs azonban nagy bravúrral hárított. Nem tudott tehát tovább zárkózni ellenfelére a Fradi.

    19:24
    91. PERC
    Újabb ivószünet után folytatódhat majd a mérkőzés. Még messze a vége, hiszen ebben a félidőben is 60 percet játszanak a felek.

    19:31
    95. PERC
    Kodro kapott egy hosszú indítást, de már lesről indult, a partjelző pedig kiszúrta. Szabadrúgással jöhet saját tizenhatosa előteréből a Sepsi.

    19:32
    96. PERC
    MEGVAN A MÁSODIK FRADI-GÓL A MECCSEN! Fortune Bassey kapott egy remek kiugratást, eltolta a labdát a kapus mellett, majd higgadtan az üres kapuba gurított. A második félidő már jobban néz ki ferencvárosi szempontból… 2–4

    19:37
    91. PERC
    Újabb Fradi helyzet! Az imént gólt szerző Bassey most egy hosszú indítással találta meg Grubert, aki egy az egybe került Gyengével, de már nem tudta elvinni mellette a labdát.

    19:38
    101. PERC
    ÚJABB FRADI-GÓL, MÁR CSAK EGY A KÜLÖNBSÉG! A szemfüles Tosin Kehinde kihasználta a Sepsi-védők könnyelműségét és a kapuba lőtt. Tovább zárkózik a Ferencváros. 3–4

    19:42
    106. PERC
    A második játékrészt eddig 3–0-ra nyeri Pascal Jansen csapata. És még bőven van hátra idő, összejöhet akár az egyenlítés is.

    19:46
    111. PERC
    A nagyon aktív Kehinde esett el a tizenhatoson belül egy védő szorításában, de előtte már lest jelzett a partjelző, így tizenegyes helyett kifelé jön most szabadrúgás.

    19:52
    115. PERC
    Gól! De mégsem… Egy beadás után az előrehúzódó védő, Knoester fejelt a Sepsi kapujába, de a partjelző közben emelte a zászlaját. Les miatt érvénytelen a találat.

    19:55
    117. PERC
    A második félidő – és még inkább a meccs hajrája – egyértelműen a Fradié. Most Gyenge mutatott be egy hatalmas bravúrt Kodro fejesénél. Közel az egyenlítés, kérdés, lesz-e elég idő hozzá…

    19:57
    118. PERC
    Újabb ferencvárosi lehetőség, most Ramírez veszélyes szabadrúgását kellett hatástalanítania Gyengének, aki a második félidőben a Sepsi legjobbja – annak ellenére, hogy kapott három gólt.

    19:57
    120. PERC
    0–4 UTÁN MÁR DÖNTETLEN! Kehinde csapott le egy előre vágott labdára, megverte védőjét és beverekedte magát a tizenhatoson belülre, majd okosan, Gyenge mellett a kapuba helyezett. Nagy feltámadást produkált a második félidőben a Ferencváros! 4–4

    20:02
    ÉS EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!
    20:05
    DICSÉRETES FELTÁMADÁS
    Az első félidőben néggyólos hátrányba került a nagyon gyengén védekező Ferencváros a csaknem valamennyi helyzetét gólra váltó Sepsi ellen, a szünet után azonban – elsősorban Loncar, Kehinde, Bassey és Gruber beállításának köszönhetően – rengeteget javult Pascal Jansen csapatának játéka. A zöld-fehérek teljesen beszorították székelyföldi ellenfelüket, és végül négy gólt is szereztek a második 60 percben, így megérdemelten döntetlenre mentették második nyári felkészülési mérkőzésüket. Köszönjük a figyelmet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 09.15.15:30 M4 Sport
OLDALAK
09.20.20:00 TV:M4Sport
09.29.18:00 TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ