2024.VIII.3. Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-0

TRAORÉ GÓLJA ELÉG VOLT, MEGVERTE A FERENCVÁROS A KECSKEMÉTET

A helyzetekben nem bővelkedő találkozón a defenzív Kecskemétnek nem sok lehetősége adódott, az FTC azonban mérsékelt teljesítménnyel is biztosan nyert.
A labdarúgó NB I 2. fordulójában a Ferencváros is elkezdte az új idényt, hazai pályán fogadta a Kecskemétet, és nem túl izgalmas találkozón egy góllal legyőzték a vendégeket.

Nyilatkozatok:

Pascal Jansen: A Kecskemét többször bizonyította, hogy veszélyes csapat. Észnél kell lennünk, de nemcsak a szombati találkozón, hanem az összes mérkőzésünkön, hiszen mindenki a Ferencvárost szeretné legyőzni. Minden egyes ellenfelünkből maximálisan fel kell készülnünk, legyen szó hazai vagy pedig nemzetközi mérkőzésről.

Szabó István: — A saját stílusunk stabil, szervezett védekezést jelent, gyors átmenetekkel, hiszen nem titok, az Ferencváros otthon irányítani, dominálni akar az első perctől kezdve. Egyénileg is rendkívül komoly minőséget képviselnek, így nekünk csapatként kell megnehezítenünk a dolgukat. (…) A Ferencváros otthonából egy pontot elhozni már mindenképpen jó eredmény lenne.

A mérkőzés:

Ferencváros — Kecskeméti TE: 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 19:45. 9.977 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Buzás, Becséri; Videóbíró: Szőts Gergely; VAR asszisztens: Georgiou; VAR operátor: Zimmermann; tartalékjv.: Pillók)

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Cissé (Botka, 63.), Raul Gustavo, Ramírez — Maiga (Ben Romdhane, 63.), Rommens — Traoré (Kady, 63.), Zachariassen (Abu Fani, 85.), Owusu (Civic, 73.) — Pesic
kispad: Varga Á., Knoester, Kehinde, Gruber, Bassey, Tóth Al., Pappoe
vezetőedző: Pascal Jansen

Kecskeméti TE: Kersák — Májer M., Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke — Nikitscher (Nagy K., 80.), Vágó (Meskhi, 67.), Kovács B. (Zsótér, 67.) — Helmich (Vattay, 80.), Pálinkás G. (Lukács D., 46.)
kispad: Pálfi, Varga B., Kovács K., Derekas, Kotula, Polyák
vezetőedző: Szabó István

Gól: Traoré (22.)
Sárga lap: — illetve Vattay (90+5.)

Pályán a bajnokcsapat. A BL-selejtezőben már játszott az FTC, de az NB I-ben csak most, a 2. fordulóban lehetett látni a zöld-fehéreket először. A Ferencváros a Kecskemétet fogadta, amely az előző időszakban többször is kellemetlen perceket okozott. Az első félidőben úgy tűnt, ez a „kellemetlenkedés” már a múlté: hetven százaléknál is nagyobb mértékben birtokolták a labdát a zöld-fehérek, és az első félidőben főleg a vendégek térfelén folyt a játék – csak Dibusz Dénes unatkozott messze az eseményektől. Mindez azt is jelentette, hogy mind a húsz mezőnyjátékos egy térfélen helyezkedett, mivel a KTE, nem meglepő módon, igencsak megszervezte a védekezését, így az FTC játékosai sokáig keresték a rést a védőfalon.

Ami szinte azonnal feltűnt: korábban a ferencvárosiak rengeteg hátrafelé, vagy oldalra irányított passzal úgymond türelmesen próbálták feltörni az ellenfelek védekezését, ám a Pascal Jansen által edzett csapat sokkal direktebben futballozott. Hiába volt minden kecskeméti a labda vonala mögött, rengeteg passz ment előre. A kevés hely miatt ez persze sokszor kockázatos, de bátrabb, dinamikusabb, egyértelműen és állandóan kapura törő, kapu felé irányuló lett az FTC játéka.

Az más kérdés, hogy a vezető gólt Adama Traoré mégis egy pontatlan kecskeméti átadásra lecsapva szerezte meg: onnan kezdve, hogy a támadó a kapu felé tolta a labdát nem sok esély volt utolérni őt. Az FTC szélsői és támadó középpályásai állandóan a kapu felé mozogtak és a védők is folyamatosan keresték a mélységi harminc-negyven méteres előre irányuló passzok lehetőségét. Nem csoda, hogy a közönség élvezte a látottakat, de közben többször is kifejezték a véleményüket a párizsi olimpiával kapcsolatban, az egyik transzparensen az ökölvívó Hámori Lucát éltették.

A Kecskemét nem nagyon tudta megtartani a labdát az FTC térfelén, a vendégek szinte minden energiáját lekötötte, hogy megállítsák, lefékezzék a hazaiakat, és tartsák a lépést a kapujuk felé száguldó zöld-fehér játékosokkal.

A szünetben hihetetlen, hátborzongató esemény történt: a nézők telefonjaikon követték az olimpiai közvetítést és tízezer ember üvöltött, tapsolt Milák Kristóf győzelmekor, amikor a magyar úszó a célba csapott. Fantasztikus volt hallani az ezért járó dübörgő vastapsot.

A második félidőben már kevesebb ok volt hasonló ünneplésre, a Ferencváros lassított kicsit, viszont a korábbinál sokkal agresszívabb, határozottabb KTE jött ki az öltözőből, a vendégek már eljutottak a hazaiak tizenhatosának előterébe és nem is voltak messze az egyenlítéstől. Ettől még a mérkőzést a Ferencváros irányította, de úgy tűnt, sokkal kevésbé tudja ráerőltetni akaratát az ellenfélre, mint az első félidőben. Persze az is lehet, hogy a fővárosiak már a hétközi BL-selejtezőre gondolva tartalékoltak az energiával, de a krónikába az került az, hogy az FTC győzelemmel kezdte a bajnokságot – a KTE helytállt, de második bajnokiján sem tudott gólt szerezni.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Hogy mennyire fog hiányozni Marquinhos a Ferencvárosnak? Jó kérdés. Nagyon jó játékosról beszélünk, akinek az elmúlt két idényben sikerült kiemelkedően teljesítenie a Ferencvárosban, ezért megérdemelten lépett egy szintet. A posztján játszóknak készen kell állniuk, hogy a helyébe lépjenek: kedden a BL-selejtezőn Tosin Kehinde, ma pedig Owusu tette ezt meg, ők kaptak helyet a kezdőben. De természetesen nézelődünk még a piacon, hogy kikkel lehetne tovább erősíteni a keretet” – válaszolta Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője az NSO Tv kérdésére.

A sajtótájékoztatón természetesen értékelte a Kecskemét elleni 1–0-s győzelmet, beszélt a BL-selejtezős és a bajnoki meccsek közötti különbségről, valamint azt is elárulta, miképpen szurkol neki az anyósa és az apósa Hollandiából.  

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője is elmondta a véleményét csapata Ferencváros elleni teljesítményéről, többek között arról is beszélt, hogy miután Pálinkás Gergő megsérült, és le kellett cserélni a félidőben, „a gólérzékenységük elveszett”. Hozzátette, a támadójátékukon még van mit csiszolni, s az eredményesség miatt szeretnének még játékosokat csábítani Kecskemétre az átigazolási időszakban. 

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kecskeméti TE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.VIII.3. Ferencváros – Kecskeméti TE: 1-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    90+6′
    VÉGE
    Vége a meccsnek, egy góllal nyert a Ferencváros. 1–0

    90+5′
    Sárga lap
    Vattay csúszott be rossz ütemben Ramíreznek, sárgát kapott érte.

    90+3′
    Ben Romdan éles szögből akart gólt lőni, Kersák ezt is szögletre védte.

    90′
    Öt perc a hosszabbítás.

    89′
    A szöglet után Pesics fejelt mellé.

    89′
    Kecskeméti védelmi hiba után Ben Romdan önzőzött némileg, majd remekül lőtt, Kersák szép vetődéssel mentett szögletre.

    87′
    Civic ívelt középre balról, és Pesics 7 méterről nem sokkal fejelt fölé.

    86′
    Zsótér távoli szabadrúgását Katona Levente fejelte el 7 méterről, és a labda a lécet csípve ment fölé.

    85′
    CSERE
    Cserélt a Ferencváros, Zachariassen helyett Abu Fani érkezett.

    82′
    A szögletből meg nem lett semmi…

    81′
    Makreckis lapos lövése Belényesi lábán pattant meg, így lett szöglet.

    80′
    CSERE
    Nikitscher helyére Nagy Krisztián jött.

    80′
    CSERE
    Kecskeméti csere, Helmich helyett Vattay Márton.

    77′
    Civic lőtte el Ben Romdan passzát balról, 12 méterről, a hosszú sarokba tartó labdát Kersák lábbal védte.

    76′
    Letámad a Kecskemét, hátha pontot tud csenni…

    74′
    Nem túl izgalmas a találkozó ezekben a percekben. Némi színt vitt az eseményekbe Lukács gyengécske fejese 7 méterről, amelyet Dibusz könnyen védett.

    73′
    CSERE
    Owusu helyére Civic jött.

    71′
    Owusu esett nagyot, miután ütközött Májerral. Ápolni kellett a ferencvárosit, majd le is cserélni.

    67′
    A Ferencváros tavasszal úgy lett bajnok, hogy pontjainak éppen a felét (37-et) gyűjtötte be házigazdaként. A mérlege 11–4 –2 volt, amivel a hazai tabellán is az élen végzett. Két otthoni vereségét a Puskás Akadémiától (1–2) és a Fehérvártól (0–1) szenvedte el, mindkettőt még 2023-ban.

    67′
    CSERE
    Kecskeméti csere, Vágó helyett Meszhi.

    65′
    CSERE
    Kovács Barnabás helyett Zsótér a pályán.

    63′
    Hármat cserélt tehát a Ferencváros, meg kell hagyni, rá is fért a csapatra a frissítés.

    62′
    CSERE
    Traoré helyett Kady.

    62′
    CSERE
    Cissé helyett Botka.

    62′
    CSERE
    Ferencvárosi csere, Maiga helyett Ben Romdan.

    55′
    A bajnokságban a Fehérvár elleni otthoni 0–0-val startoló KTE már 6 NB I-es találkozó óta őrzi a veretlenségét (3 siker, 3 iksz), legutóbb április 13-án Debrecenben, egy tizenegyesgóllal kapott ki (0–1).

    53′
    Hű, mi maradt ki! Dibusz rossz passza után lecsapott a labdára a KTE, Lukács kapta, lőhetett is 16 méterről, de nagyon helyezni akarta, a kaput sem találta el.

    50′
    Visszahúzódik a Kecskemét, hátrányban sem akar kockázatot vállalni, hadd jöjjön az FTC.

    46′
    Második félidő
    Elkezdődött a második félidő.

    46′
    CSERE
    Cserélt a Kecskemét, a fejét fájlaló Pálinkás helyére Lukács Dániel érkezett.

    45+1′
    Szünet
    Vége az első félidőnek, egy góllal vezet az FTC. 1–0

    45′
    Rommens jobbról, 5 méterről az oldalhálóba lőtt.

    43′
    Kontrázhatott volna a Kecskemét, de lelassult a támadás, a védők visszaértek, majd könnyedén szereltek.

    40′
    Zachariassen került helyzetbe igen közel a kecskeméti kapuhoz, a lövése azonban gyenge volt, lepattant egy előtte álló védőről.

    38′
    Helmich harcolt meg a lövőhelyzetért, aztán inkább Kovácshoz játszott, aki 17 méterről Dibusz kezébe lőtt.

    35′
    14 095 néző figyeli a helyszínen az eseményeket.

    34′
    Owusu egy jónak tűnő ferencvárosi támadásnál nem passzolt, inkább éles szögből lőtt, a labda viszont nem találta el a kaput.

    32′
    Egy kósza ellenakcióra futotta a Kecskemét erejére, viszonylag sokáig megtartották az FTC térfelén, de egy mély beadás véget vetett a támadásnak.

    25′
    Maiga került helyzetbe középen, miután Traoré ívelését éppen elé fejelte Belényesi. Maiga rosszul találta el fejjel, Kersák menteni tudott.

    24′
    Eddig kilenc élvonalbeli bajnokijukon volt a Ferencváros a házigazda, és a kecskemétiek 7 vereség mellett csak kétszer tudtak egy pontot elrabolni az Üllői útról: 2012 júliusában és tavaly februárban is 1–1-et értek el. Legutóbb, márciusban Ben Romdan és Zachariassen góljával 2–0-ra diadalmaskodtak a zöld-fehérek.

    22′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Belényesi rossz passzára lecsapott Traoré, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd 9 méterről a kimozduló kapus mellett a bal alsóba lőtt. 1–0

    17′
    2006 és 2008 között 4-szer találkoztak a másodosztályban, és akkoriban a fővárosiak egyszer sem tudták legyőzni a KTE-t (1 döntetlen, 3 vereség). Az NB I-et és a NB II-t együttvéve minimális különbséggel billen a mérleg az FTC javára (9–5–8), a gólkülönbségben viszont még mindig a kecskemétiek állnak jobban (31–30).

    16′
    Pesics tette kissé balról középre a labdát Zachariassen felé, Kersák azonban nem hagyta, elkapta a labdát.

    13′
    Úgy tűnt, Pálinkás végre megszabadulhat őrzőjéről, jött is az indítás, de közben lesre futott.

    6′
    Az első percekben fölényben játszott a Fradi, de helyzetet nem tudott kialakítani.

    1′
    Tizennyolcszor találkoztak az NB I-ben, és a zöld-fehérek fölénye még mindig jelentős – 9 győzelem, 4 iksz, 5 vereség –, pedig a KTE az egyetlen csapat a jelenlegi első osztályú mezőnyben, amely a legutóbbi 6 egymás elleni bajnokijukon háromszor is meg tudta verni az FTC-t. A 2022–2023-as kiírásban kétszer 2–0-ra, a tavaly novemberi emlékezetes „pocsolyacsatában” 2–1-re nyertek a lila-fehérek, valamennyiszer a Széktói Stadionban.

    Meccs indítása
    Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Kecskemét tiszta feketében játszik.

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EL: 09.25.21: 00 Anderlecht-FTC TV:M4Sport
09.29.18:00 TV:M4Sport
EL: 10.03.18:45 FTC-Tottenhem TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ