2024.VII.30. BL-selejtező: The New Saints – Ferencváros: 1-2

IDEGENBEN IS GYŐZÖTT A FRADI, SZINTE BIZTOSAN A MIDTJYLLAND LESZ A KÖVETKEZŐ ELLENFELE

Ismét megverte a The New Saintset a magyar bajnok, a csoportkör már biztos – és az is, hogy a következő fordulóban erősebb csapat vár rá.
A Bajnokok Ligája-selejtező 2. körének visszavágóján a Ferencváros a hazai ötgólos győzelem után idegenben 2–1-re nyert a The New Saints ellen.

Nyilatkozatok:

A Ferencváros kedd este a walesi bajnok, a The New Saints otthonában lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezője második fordulójának visszavágóján. Az első, 5–0-ra megnyert mérkőzés után Pascal Jansen, a zöld-fehérek vezetőedzője elárulta, sejti, miként próbálkozna meg az ellenfél a hátrány ledolgozásával, és ezt meg is osztotta játékosaival.

– Az első mérkőzés után hamarjában leszögezte, a feladatot még nem teljesítették… Sikerült ezt tudatosítania labdarúgóiban?
– Már rögtön a meccs után felhívtam erre a figyelmüket. A Bajnokok Ligáját tisztelni kell, máskülönben komoly pofonba szaladhat az ember. A második mérkőzést sem vehetjük félvállról, oda kell tennünk magunkat, de leginkább magunkra szeretnénk koncentrálni. Szeretnénk tovább csiszolni a taktikánkat, ám a szemünk előtt az lebeg, hogy a következő körbe jussunk.

– A brit nem az a típus, aki könnyen feladja. Számít rá, hogy az első perctől nekiesnek a Fradinak, és megpróbálják a lehetetlent?
– Mindenre felkészültünk. Múlt héten öt gólt kaptak Budapesten, biztos vagyok benne, szeretnének ezen túllépni. Biztosan megvannak a saját céljaik erre az összecsapásra… Sejtem, miként szeretne az ellenfél ezen a mérkőzésen játszani, és ezt meg is osztottam a futballistáimmal.

– Műfüves pályán kell játszaniuk. Ez okozhat gondot?
– Nem. Nem szabad. Az ellenfélnek ez a hazai pályája, de nem okozhat gondot számunkra sem az efféle talaj.

– Marquinhos nem utazott a csapattal a visszavágóra. Lehet tudni, hogy miért?
– Nem volt bevethető. Ahogy Botka Endre vagy éppen Pászka Lóránd sem utazott el velünk.

– A zene fontos része családjának, édesanyja énekes, édesapja billentyűs volt. Ebből a megközelítésből a futballt is felfoghatjuk egyfajta szimfonikusnak. Merített bármit edzői filozófiájához a zenéből?
– Nagyon sokat. Nyugodtan mondhatom, a zene igenis része a futballról alkotott filozófiámnak. Amikor mi birtokoljuk a labdát, folyamatosan nekünk kell irányítani a játékot. Ha a felvétel megakad, ha a lemez ugrik, akkor gond van. Így van ez a futballban is.

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 2. selejtező kör, 2. mérkőzés:

The New Saints — Ferencváros: 1-2 (0-1)
Park Hall – Oswestry (Anglia), 20:00. 1.022 néző.
Vezette: Damian Sylwestrzak (asszisztensek: Sokolnicki, Karasewicz; tartalékjv.: Malec; VAR: Piotr Lasyk; VAR asszisztens: Pskit – lengyelek)

The New Saints: C. Roberts — J. Daniels, D. Davies (Pask, 63.), Bodenham, Baker (Marshall, 63.) — Holden (B. Clark, 80.), Redmond, D. Williams, Brobbel (Bradley, 63.) — Young, Mcmanus (J. Williams, 75.)
kispad: Edwards, Hudson, McGahey, L. Smith, Canavan, Woollam, Jones
vezetőedző: Craig Harrison

Ferencváros: Dibusz — Makreckis, Cissé (Abena, 72.), Raul Gustavo, Ramírez — Maiga (Abu Fani, 63.), Rommens — Traoré (Gruber, 72.), Zachariassen, Kehinde (Katona B., 85.) — Pesic (Kady, 63.)
kispad: Varga Á., Radnóti, Knoester, Ben Romdhane, Owusu, Kaján, Tóth A.
vezetőedző: Pascal Jansen

Gól: Daniels (90+1.) illetve Zachariassen (43.), Rommens (62. – 11-esből)
Sárga lap: Brobbel (21.), Baker (60.), McManus (68.) illetve —

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 7–1-gyel

FRESH MILK – azaz friss tej kapható. Különös helyszínen lépett pályára kedd este a Ferencváros. A mindössze tizenhétezer lakosú Oswestry egyébként sem világváros, a stadiont azonban így is alaposan elrejtették, kis túlzással a semmi közepén található. A Park Hall legelőkkel, parkokkal körülölelt területen helyezkedik el, míg a főútról egyik irányba a miniarénát jelző tábla, a másikon a mezőkön legelésző tehenek friss tejét reklámozó hirdetés olvasható.

Még ha csak selejtezőről is van szó, a Bajnokok Ligájában meglehetősen ritka, hogy a stadionnak a négyből mindössze két oldalán van lelátó – az is a magyar harmadosztályt idézi. A múlt heti 5–0-s kiütés és a puritán körülmények sem szegték azonban a walesi és angol drukkerek kedvét, a helyi viszonyokhoz képest jelentős érdeklődés övezte a találkozót, felvezetésképpen élő zene szórakoztatta a szurkolókat.

A Ferencváros azonban nem tette meg azt a szívességet, hogy Oswestryben valóban örömünnep legyen a kedd este. Pascal Jansen a tetemes előny ellenére is a legerősebb csapatát küldte pályára, felfoghattuk ezt egyfajta erődemonstrációnak is, jelezve, a Fradi valóban nem veszi félvállról a második találkozót sem. Abból az intenzív, mindent elsöprő futballból, amely az első meccs elején jellemezte a magyar bajnok játékát, ezúttal kevesebbet láttunk, de úgy is fogalmazhatunk, lassabban pörgött fel a Ferencváros.

Eleinte nem volt helyzete, majd a jobbhátvéd, Cebrail Makreckis távoli lövése centikkel kerülte el a walesiek kapuját, később az első mérkőzésen három gólig jutó Adama Traoré rontott ziccert. Kristoffer Zachariassen azonban már nem hibázott, mesterien emelte át a labdát a kapujából kifutó kapuson, és bár a VAR ellenőrizte, nem volt-e les, a találatot végül megadták. A műfüves talajon akadtak technikai hibák, Dibusz Dénesnek azonban a visszafogottabb futball ellenére is gyakran kellett nyújtó gyakorlatokat végeznie, nehogy kihüljenek izmai a hűvös időben. A The New Saints ugyanis alig jutott el a kapujáig, a Ferencváros hajrában szerzett gólja pedig még inkább letörte a hazaiak lelkesedését. A csodában, az öt gól ledolgozásában egyébként sem hittek, de az újabb találattal már teljesen kilátástalanná vált a helyzetük.

Jansen megtehette volna, hogy a félidőben lecseréli a fél kezdőcsapatot, mégsem tette. Hiába az összesítésben hatgólos előny, az idegenbeli vezetés, váltásra csupán több mint egy óra játék után szánta el magát. Érkezett a brazil Kady Borges és Mohammed Abu Fani, a Ferencváros addigra azonban már két góllal vezetett. Adama Traorét a tizenhatoson belül csupán szabálytalanul tudták feltartóztatni, a labdára pedig többen is rástartoltak, Alekszandar Pesics és Philippe Rommens is határozott léptekkel indult a büntetőt elvégezni – utóbbi került ki győztesen. A nyáron szerződtetett középpályás higgadtan lőtt a kapu közepébe, megszerezve első ferencvárosi gólját. A The New Saints próbált legalább szépíteni, és ez a lefújás előtt nem sokkal összejött neki, Joshua Daniels talált közelről a kapuba. 1–2

A Ferencváros így 7–1-es összesítéssel jutott tovább, és mozgalmas időszak vár rá.

A szerdai hazaérkezést követően szombaton az NB I-ben a Kecskemétet fogadja a csapat (a keretnek már nem tagja Kenan Kodro, akit a török élvonalban szereplő Gaziantep vett kölcsön), aztán hétfőn reggel útra kel várhatóan Dániába, ahol a BL harmadik selejtezőkörében a Midtjylland lesz az ellenfele (a dánok szerdán fogadják az andorrai Santa Colomát, amelyet idegenben 3–0-ra legyőztek). Az első összecsapást augusztus 6-án, a visszavágót egy héttel később játsszák, a továbbjutó egylépésnyire kerül a Bajnokok Ligája főtáblájától.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

CRAIG HARRISON, a TNS vezetőedzője:

– Csalódott? Bízott benne, hogy hazai pályán legyőzhetik az FTC-t?
– A futball egyszerű játék, csakis a gólok számítanak. A Ferencváros ezúttal is jobb volt nálunk, és bár a végén szépítettünk, így is vereség lett a vége. De ebből a találkozóból is sokat tanultunk, nem csak a múlt hetiből.

– Miben kell a legtöbbet fejlődniük?
– Tapasztalatot kell gyűjtenünk. Minél több ilyen mérkőzésre lenne szükségünk, láthattuk, itt teljesen más fordulatszámon pörögnek a játékosok. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, harcoltunk, küzdöttünk.

– Mi a céljuk a továbbiakban az európai kupaporondon?
– Mindenképpen szeretnénk az egyik főtáblára felkerülni. Mondhatnám, majdhogynem teljesen mindegy, melyikre, a lényeg, hogy ott legyünk!

PASCAL JANSEN, a Ferencváros vezetőedzője:

– A legfontosabb a továbbjutás?     
– Így van. A mai mérkőzés előtt is csak arra koncentráltunk, hogy meglegyen a továbbjutás. A munkát elvégeztük. A mostani mérkőzés nem sikerült olyan jól, mint a múlt heti, de a körülményeket sem lehetett összehasonlítani.

–  Mi a párharc legnagyobb tanulsága? Mit vihetnek magukkal a jövő heti, várhatóan a Midtjylland elleni összecsapásra?     
– A legnagyobb tanulság, hogy a Bajnokok Ligájában sosem szabad egyetlen pillanatra sem kihagyni, mindig élesnek kell lenni. Ezen a terepen csakis az számít, ki jut tovább! Ezúttal is akadtak jó megoldásaink, de olyanok is, amelyeket nem szerettem volna látni, gondolok a hajrában kapott gólra. Ezekről mindenképpen kell beszélnünk.

– Reális az ekkora különbség a két csapat között? Hét-egyes összesítéssel mentek tovább.     
– Itt nem ez a lényeg. Számomra sokkal fontosabb, hogy a walesi csapat otthonában megfelelő hozzáállással játszottunk, és hogy fiataloknak is lehetőséget adhattam, valamint Mohammed Abu Fani is visszatért a pályára.

Két mérkőzés, két gól – Kristoffer Zachariassen alaposan bekezdett az idényben. A The New Saints elleni budapesti, és a keddi idegenbeli mérkőzésen is a kapuba talált, nem lehet tehát mondani, hogy a felkészülés alatti sérülése visszavetette volna a norvég támadót. A játékos örül a két győzelemnek és a továbbjutásnak, és tetszik neki az a stílus, melyet a csapat játszik Pascal Jansen érkezése óta.

„Nem játszottunk olyan jól, mint a budapesti összecsapáson, de a körülmények is egészen mások voltak – mondta a hazafelé tartó úton lapunknak az első ferencvárosi gól szerzője. – A műfű egészen más talaj, mint az igazi fű, ráadásul rendkívül száraz volt a talaj, rossz volt rajta futballozni. De a lényeg, hogy így is győztünk, könnyedén hoztuk a visszavágót is.”

Ami Kristoffer Zachariassen gólját illeti, a légiós pattanást követően távolról emelte át a kapujából kimozduló kapust, a támadó nem gondolkodott, az ösztöneire hallgatott.

„Jól pattant a labda előttem, felnéztem, és az átemelés tűnt a legbiztosabb megoldásnak. Jó erővel rúgtam meg a labdát, miután elhagyta a lábamat, azonnal éreztem, hogy a kapuban köt ki. Az más kérdés, hogy a VAR rendszer hosszú ideig elemezte, leshelyzet előzte-e meg a gólomat vagy sem, ezek a pillanatok rendre nehezen telnek. A videóbíró teljesen kiöli a felszabadult örömöt a játékból, de ez van, nekünk játékosoknak nincs más dolgunk, mint elfogadni ezt a rendszert és alkalmazkodni hozzá.”

Ami a csapat előtt álló sűrű időszakot illeti, a Ferencváros szombaton este az NB I-ben is megkezdi az idényt, a Kecskemét látogat a Groupama Arénába. Kristoffer Zachariassen szerint nehéz összecsapás vár rájuk, a KTE ellen sosem könnyű futballozni, sok összecsapásra, és a védők irányába előreívelt labdára számít.

Ami pedig a Bajnokok Ligája következő körét illeti, az FTC a harmadik selejtezőkörben jó eséllyel a dán FC Midtjyllanddal találkozik.

„Ismerem a dán csapatot, rendkívül erősek, kemények a játékosaik. A védőik kifejezetten jó felépítésűek, szóval nem lesz könnyű nekünk támadóknak. Kifejezetten örülök neki, hogy az első összecsapást Dániában játsszuk, hiszen a továbbjutás sorsa alighanem a második összecsapáson dől el, saját szurkolóink pedig nagy lökést adhatnak nekünk. Izgatottan várom az előttünk álló napokat, a Bajnokok Ligája főtáblája már csupán két lépésre van.”

Philippe Rommens:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a The New Saints hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.VII.30. BL-selejtező: The New Saints – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE:

    93
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    91′
    GÓL
    JOHS DANIELS szépít, Clark jobb oldali, jobblábas beadása elmegy mindenki ellen középen, Daniels ballal a jobb sarokba lő kissé balról, két méterről. 1–2!

    90
    Két perc a ráadás.

    90
    Holden a hazai csapat legjobbja, hivatalos.

    85
    CSERE
    Katona Bálint be, Kehinde le.

    80
    CSERE
    Ben Clark váltja Holdent, az utolsó hazai csere ma.

    79′
    Kady passzával Fani az ötös bal sarkán, de ketten is elévetődnek.

    77
    Williams jobbról ballal az ötösre emel, de jön szépen Dibusz, és fogja is a labdát.

    76′
    Marschall bal oldali beadása Dibuszé.

    75
    CSERE
    Jordan Williams váltja az elfáradó Mcmanust.

    73′
    CSERE
    Gruber Zsombor be, Traoré le, szélső helyett csatár.

    72
    CSERE
    Myenty Abena be, Cissé le, védőcsere.

    70′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    70′
    A gól után ismét mezőnyharc, nincs tűz a hazaiakban.

    69′
    Előtte Rommenset bodicsekelte Williams.

    68′
    Sárga lap
    Declan Mcmanus kap sárga lapot Cissé ellökéséért.

    67
    Nagyon lelkes a Fradi-tábor, az angol-walesi hadak körött csend, amerre ülnek, és néma széksorok.

    65′
    CSERE
    Kady Borges váltja Pesicset.

    65′
    CSERE
    Sion Bradley be, Brobbell le.

    64
    CSERE
    Mohammad Abu Fani áll be Maiga helyére és posztjára.

    64
    CSERE
    Davies helyére Josh Pask fut be.

    64′
    CSERE
    Jordan Marshall be, Baker le.

    64′
    Ez a párharc már nagyon eldőlt, sorcserék.

    63′
    A Fradi-tábor lelkesen buzdította őt a lövés előtt.

    63′
    A légiós első gólja a Fradiban.

    62′
    11-es
    PHILIPPE ROMMENS jobbal a kapu közepébe lő, laposan, a kapus jobbra el. 0–2!

    61
    Végre egy kis izgalom!

    59
    Sárga lap
    BÜNTETŐ, a Pesics indította Traorét felrúgja középen, az ötös előtt Ashley Baker. Sárga lap is.

    48′
    Brobbell jobb oldali szabadrúgását középre fejeli Daniels, de közbelép Gustavo, az ötösön, és felszabadít.

    47
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46
    Kehinde a másik oldalon a legkevesebbet foglalkoztatott játékos, 7-szer passzolt, de mindig jól, összesen 15-ször ért labdába. Párharca nem volt.

    46
    A kapusa 21-et.

    46
    Passzkirály. Young hármat passzolt ma.

    46
    48 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 4-szer lőttek kapura, egyszer sem annak felületére, a másik oldalon ez az arány 3/1.

    46′
    Ha magyar bajnok Ferencváros sikerrel veszi a The New Saints elleni visszavágót (5–0), a Bajnokok Ligája-selejtező következő – harmadik – körében az andorrai Santa Coloma és a dán Midtjylland párharcának továbbjutójával csap össze. Mivel a négyszeres dán bajnok 19 kapura lövést leadva könnyed, 3–0-s idegenbeli sikert aratott az első meccsen, megelőlegezhetjük neki a továbbjutást. Habár az együtthatóérték alapján az egyik legnehezebb ellenfél a kupasorozat ezen korai szakaszában, közel sem tűnik legyőzhetetlennek. A bajnokságban két fordulót követően (Dániában nem halasztottak bajnoki mérkőzést az európai kupaszereplésre hivatkozva) mindössze két döntetlenje van (1–1 az Aarhaus, 2–2 a Nordsjaelland ellen). Érdekesség, mind a két mérkőzésen hátrányba került a Midtjylland, s mindhárom gólt az első félidőben kapta. A Ferencváros a TNS ellen nagyon bekezdett az első fél órában, ez a dán ellenféllel szemben is sikerre vezethet.

    Fotó: fradi.hu

    46
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    46
    „Amikor először megérkeztem Budapestre, és Hajnal Tamás sportigazgatóval találkoztam, rögtön úgy éreztem, a klubbal máris egy energiaszintem mozgunk. És ez jó érzéssel töltött el. Ami a játékot illeti, nálam nincs félgőz, végig maximális fordulatszámon kell pörögni. Kedden ráadásul hazai pályán lépünk pályára, és ezt az energiával teli játékot sok-sok támadással szeretnénk fűszerezni. Edzőként nagyon nem szeretem, ha nincs nálunk a labda. Intenzív játékot kérek a futballistáimtól, és ha az ellenfél birtokolja a labdát, azt minél gyorsabban vissza kell szereznünk.”

    46
    Pascal Jansen Londonban született, holland édesapja zenészként, angol édesanyja énekesnőként dolgozott. A holland-angol kettős állampolgárságú tréner a hollandiai Zaandamban nőtt fel, ott kezdett futballozni, és korai térdsérülése miatt az edzősködést is Hollandiában kezdte – stílusban tehát a holland iskolát képviseli. Ifjúsági csapatokat, utánpótlás akadémiát is vezetett, a felnőttek között az AZ első csapatát 2020 decembere és 2024 januárja között dirigálta. Ebből a szempontból a ferencvárosi lehetőség fejesugrás a mély vízbe, az ismeretlenbe.

    45
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    44
    Két perc a ráadás!

    44
    És gól a gól.

    44′
    VAR
    Mindjárt kiderül.

    44′
    Ha nem volt les. A jobbhátvéd beragadt…

    43
    GÓL
    GYÖNYÖRŰ GÓL! Maiga emel a leshatáron kiugró KRISTOFFER ZACHARIASSEN elé, aki jobbal a jobb alsóba emel a kapus fölött kissé jobbról, 18 méterről. 0–1!

    Fotó: fradi.hu

    28′
    Mezőnyharc.

    27′
    Rommens jobb oldali beadásáról lemarad középen Traoré és Gustavo is. Les.

    25′
    Zachariassen parádés passzával az ötös jobb sarkáig fut Traoré, jobbal a rövid felső sarok mellé lő.

    24′
    Rommens jobb oldali beadását kifejeli az ötösről Bodenham.

    Makreckis jobbal nem sokkal lő a jobb alsó mellé kissé jobbról, 23-ról. SZÉP!

    23′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    22′
    Mellé, Pesics jobbal a jobb alsó mellé lő 10-ről, hatalmas ziccerből. De les.

    21
    Sárga lap
    Ryan Brobell kap sárga lapot reklamálásért.

    17′
    A nézőszám: 1900 (becslés).

    15′
    Felzúg a magyar tábor, amely sokkal lelkesebb, mint a hazaiak.

    15′
    Brobell beadása kapuscsemege.

    15′
    Nem mondtuk még, ki ment hátra jobbhátvédnek: Daniels.

    14′
    Na nézzük! A holland beadását elfejelik Maiga elől. Ápolás, Bodenham feje fáj.

    14′
    Rommens-korner balról, jobbal… előtte rendrakás középen.

    12′
    Veszélyes szabadrúgás
    Mcmanus jobbal a jobb felső mellé emel. Dibusz biztosított.

    11
    Redmond emelése Maiga kezén csattan, szabadrúgás a 16-os elől, de 25 méterre.

    5′
    Traoré távoli emelése a kapusé, Young fejese után Mcmanus 10 méteres lövését blokkolja Gustavo.

    4′
    Mellőle Makreckis beadása nem az igazi, Traoré visszagurítása után.

    3′
    Baker a balbekk.

    3′
    Mezőnyharc, a hazaiak 4 védővel védekeznek.

    3′

    Fotó: B. B.

    2′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a Fradi tiszta feketében.

    Fotók: Borbola Bence

    Park Hall: friss tehéntej a közelben, játszóház a sajtóteremben. HELYSZÍNI RIPORT ITT!

    – Marquinhos nem utazott a csapattal a visszavágóra. Lehet tudni, hogy miért?
    – Nem volt bevethető. Ahogy Botka Endre vagy éppen Pászka Lóránd sem utazott el velünk.

    Pascal Jansen, a zöld-fehérek vezetőedzője elárulta, sejti, miként próbálkozna meg az ellenfél a hátrány ledolgozásával, és ezt meg is osztotta játékosaival.

    – Az első mérkőzés után hamarjában leszögezte, a feladatot még nem teljesítették… Sikerült ezt tudatosítania labdarúgóiban?
    – Már rögtön a meccs után felhívtam erre a figyelmüket. A Bajnokok Ligáját tisztelni kell, máskülönben komoly pofonba szaladhat az ember. A második mérkőzést sem vehetjük félvállról, oda kell tennünk magunkat, de leginkább magunkra szeretnénk koncentrálni. Szeretnénk tovább csiszolni a taktikánkat, ám a szemünk előtt az lebeg, hogy a következő körbe jussunk.

    – A brit nem az a típus, aki könnyen feladja. Számít rá, hogy az első perctől nekiesnek a Fradinak, és megpróbálják a lehetetlent?
    – Mindenre felkészültünk. Múlt héten öt gólt kaptak Budapesten, biztos vagyok benne, szeretnének ezen túllépni. Biztosan megvannak a saját céljaik erre az összecsapásra… Sejtem, miként szeretne az ellenfél ezen a mérkőzésen játszani, és ezt meg is osztottam a futballistáimmal.

    Az első mérkőzést gyakorlatilag huszonöt-harminc perc alatt eldöntöttük. Nem lepett meg az agresszív futballunk, sejtettem, hogy jól kezdünk. De abban is biztos vagyok, az első meccsen látottaknál is jobbak leszünk még.”

    A harmincéves légiósnak a felkészülés során több edzést ki kellett hagynia, az öt mérkőzésből csupán egyen tudott pályára lépni, a formáján ez mégsem érződött.

    „Úgy érzem, rendben vagyok. Testben és lélekben is készen állok a sorozatterhelésre. A keddi visszavágón is koncentráltan kell játszanunk, hiszen a feladatot még nem teljesítettük. Pascal Jansen vezetőedző is erre hívta fel leginkább a figyelmünket, az öltözőben többször is elmondta, nehogy bárki azt higgye, a továbbjutás már eldőlt.”

    A játékos családja a nyári vakációt követően odahaza maradt Norvégiában, és bár a középpályásnak nagyon hiányoznak, már a TNS elleni első mérkőzésen is látható volt, hogy koncentráltan, frissen vágott neki az idénynek. Nem mellékesen új pozícióban, hiszen amíg Dejan Sztankovics a pálya szélén számított rá, Pascal Jansen a BL-selejtező első mérkőzésén középen vetette be.

    „Amikor az orvos kitűzte a várható időpontot, nem akartunk hinni a szemünknek – mondta mosolyogva Zachariassen. – Első kislányunk is augusztusban született, méghozzá napra pontosan ugyanakkor, mint amikorra a mostani szülés időzítve van. Remélem, legalább egy nappal korábban vagy később lesz a szülés, egyikük sem örülne, ha egy napon lenne a születésnapjuk.”

    Kristoffer Zachariassenre különösen izgalmas időszak várna, hiszen a hosszúra nyúló nemzetközi kupamenetelés mellett családjában is nagy változás előtt állnak. A norvég labdarúgó és felesége augusztus végére várják második kislányukat, de van még csavar a történetben.

    Bár hőlégballon-felszállója van Oswestrynek, nemzetközi repülőtere értelemszerűen nincs. Pascal Jansen vezetőedző ferencvárosi együttese az egyórányi autóútra lévő Liverpool repterén landolt, ám Szoboszlai Dominikkal még csak véletlenül sem futhattak össze a zöld-fehérek, hiszen az angol sztárcsapat éppen Amerikában készül az idényre. A Ferencváros azonban csak arra koncentrál, hogy a hazai 5–0-s kiütés után idegenben is sikerrel vegye a The New Saints elleni csatát, ne feledjük, továbbjutás esetén az idén is sűrű lesz az ősz. A magyar bajnok legrosszabb esetben is a Konferencialiga főtábláján köt ki, a BL-selejtező következő körében szinte biztosan a dán Midtjylland lesz a riválisa.

    Noha a The New Saints walesi csapat, hazai találkozóit a határ túloldalán játssza, így a Fradi kedd este, magyar idő szerint 20 órától úgy ejtheti ki a TNS-t, hogy Wales területére be sem lép. A két határváros, a walesi Llansantffraid és az angol Oswestry által életre hívott csapat hazai összecsapásait a határtól mintegy nyolc kilométerre található Oswestryben játssza. Hogy végül miért erre esett a választásuk, a helyiek sem emlékeznek, egy biztos, a barátságos, Mohács méretű – 17 ezer lakosú – kisváros nem a világ közepe. Ha az ember turistaként érkezne ide, sok időt nem időzne a környéken, a szép táj mellett legfeljebb a helyi vásárt érdemes megnézni. Más kérdés, hogy a kereskedők számos érdekességet kínálnak, a friss, néhány napos báránybunda vagy a házi whisky készítéséhez használandó szett mindenképpen egyedi ajándék az otthoniaknak. Emellett legfeljebb a júliusi ingyenes étel- és italfesztivál csalogató, igaz, arról az idén már lemaradunk, hiszen a hónap közepén rendezték.

    A nyugodt angol kisvárosban, ahol kedden a walesi bajnok TNS ellen lép pályára a Ferencváros, legfeljebb a helyi vásár a látnivaló, Kristoffer Zachariassen mindenesetre csak a továbbjutásra összpontosít.

    A Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros a továbbjutása esetén is kiemelt lesz. A 3. fordulóban az alábbi párharcok győztesét kaphatja:

    UE Santa Coloma (andorrai)–Midtjylland (dán, k)
    Malmö (svéd, k)–Klaksvík (feröeri)
    Panevezys (litván, k)–Jagiellonia Bialystok (lengyel)

    Az első meccsen tartolt a Fradi, öt nulla!

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EL: 09.25.21: 00 Anderlecht-FTC TV:M4Sport
09.29.18:00 TV:M4Sport
EL: 10.03.18:45 FTC-Tottenhem TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ