2024.VI.22. Ferencváros – Nafta Lendava: 1-0

PASCAL JANSEN GYŐZELEMMEL DEBÜTÁLT A KISPADON: AZ FTC GOJAK GÓLJÁVAL MEGNYERTE ELSŐ FELKÉSZÜLÉSI MECCSÉT

A Lendva elleni mérkőzés sokáig gól nélkül zajlott, de a második félidőben a Ferencváros szerezte meg a sikert.
Amer Gojak góljával győzte le a szlovén FK Nafta Lendava együttesét a Ferencváros, a játékosok egyelőre érthetően fásultan mozogtak.

A mérkőzés:

Ferencváros — Nafta Lendava: 1-0 (0-0)
Bad Radkersburg(?), 17:00. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros:
I. félidő: Varga Á. — Kaján, Cissé, Knoester, Ramírez — Abu Fani, Loncar, Zachariassen (Pappoe, 35.) — Owusu, Bassey, Marquinhos
II. félidő: Szécsi G. — Pászka, Aaneba, Tóth A., Civic — Sevikyan (Varga Z., 70.), Gojak, Katona B. (Gruber, 70.), Kehinde (Pappoe, 83.) — Kodro, Pesic
kispad: Mergl, Radnóti
vezetőedző: Pascal Jansen

Nafta Lendava: Senkó — Lesjak, Pirtovsek, Dumancic, Marinic — Kálnoki-Kis, Kitek, Hrka, Bozickovic — Kadric, Szalay
cserék: ?
kispad: ?
vezetőedző: Bozsik József

Gól: Gojak (62.)
Sárga lap: Civic (79.) illetve —

A brazil középhátvéd, Raul Gustavo egyelőre nem lépett pályára. Noha a Corinthianstól a napokban igazolt 25 esztendős belső védő már csatlakozott az ausztriai Regedében (Bad Radkersburgban) edzőtáborozó magyar bajnokhoz, néhány napos akklimatizálódásra még szüksége van.

Pascal Jansen vezetőedző azonban átesett a tűzkeresztségen, a szlovén másodosztályú ellenfél ellen debütált a zöld-fehérek kispadján – méghozzá győzelemmel. Ugyan a szombat délutáni összecsapás csak felkészülési mérkőzés volt, a holland tréner lelkének aligha tett rosszat, hogy élete első ferencvárosi meccsét sikerrel vette. Az FK Nafta ellen egyértelműen a Ferencváros irányította a játékot, és már az első félidőben megszerezhette volna a vezetést. A legnagyobb helyzete Marquinhosnak volt, de a brazil ziccerét védte a szlovénok kapusa. Az elmúlt idényben a Ferencvárosban remek teljesítményt nyújtó Marquinhos továbbra is kapós a nemzetközi porondon, ezúttal az orosz Dinamo és Lokomotív Moszkva érdeklődéséről hallani, a vételár – melyet a brazil szélsőért le kellene szurkolni – több mint ötmillió euró.

Jansen – a legtöbb játékosnak – egyelőre negyvenöt percnyi játéklehetőséget adott, a szünetben sort cserélt. És bár az első félidőben volt aktívabb a magyar bajnok, gólt a fordulást követően szerzett. A 62. percben bal oldali akció végén az elmúlt hónapokban Dejan Sztankovics által parkolópályára tett Amer Gojak volt eredményes, a bosnyák középpályás a kipattanó labdát lőtte a jobb alsó sarokba.

A Ferencváros győzelemmel kezdte a felkészülést, legközelebb június 27-én, csütörtökön lép pályára, az ellenfél az erdélyi Sepsi OSK lesz.

Nyilatkozatok:

Pascal Jansen győzelemmel mutatkozott be az FTC kispadján. Vezetőedzőnk a találkozó után értékelt a FradiMédiának.

– Természetesen nagyon boldog vagyok, hiszen ez volt az első mérkőzésem az FTC vezetőedzőjeként, ráadásul győztünk is. Kemény egy hét van mögöttünk, sokat kértem a játékosoktól, a meccsnap délelőttjén is volt még egy edzésünk. Ha nem rúgunk annyi gólt, amennyit csak tudunk, akkor egy kicsit nehezebb dolgunk van, ahogy az ezen a mérkőzésen is látszott. Sokat kellett várnunk az első találatunkra, de végül megjött, ez pedig eldöntötte a találkozót. A felkészülési időszak ezen szakaszában nem az eredmény a legfontosabb. Azokat a dolgokat szeretném ilyenkor viszontlátni a pályán, amelyeket egész héten gyakoroltunk – mondta Pascal Jansen.

A Nafta elleni felkészülési mérkőzésen összesen 25 FTC-játékos kapott lehetőséget, köztük több, az utánpótlásból érkező fiatal is.

– A Fradinak nagyon fontos, hogy tehetséges fiatal játékosokat neveljen ki, akik aztán az első csapatban is bemutatkozhatnak – folytatta vezetőedzőnk. – Ez az első edzőtábor egy jó lehetőség nekik, hogy megmutassák magukat, nem csak nekem, hanem a szakmai stáb minden tagjának. Elégedett vagyok az elmúlt egy hétben végzett munkájukkal. Keményen dolgoztak egytől egyig, hogy bizonyítsanak. Ha így folytatják a munkát, akkor annak meglesz a jutalma, ez ma a játékpercekben nyilvánult meg.  

(A Ferencváros és a Nafta Lendava hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111101000ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

10.06.18:00 M4 Sport
OLDALAK
10.20.17::45 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ