2024.VIII.13. BL-selejtező: Ferencváros – Midtjylland: 1-1

A FERENCVÁROS NEM TUDTA LEGYŐZNI A MIDTJYLLANDOT, AZ EL-PLAYOFFKÖRBEN FOLYTATJA

Cissé góljával vezetett hazai pályán az FTC, de a második félidőben egyenlítettek a dánok, erre pedig már nem volt válasz.
A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a dán Midtjylland ellen, így 3–1-es összesítéssel elvesztette a párharcot, és kiesett a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében. Az FTC így az El-playoffkörben folytathatja.

Nyilatkozatok:

Megfordítható a párharc – fogalmazott Pascal Jansen Dániából hazafelé a repülőgépen. Az 51 esztendős vezetőedző csalódott volt a 2–0-s vereség és a vártnál gyengébb játék miatt, ám a lefújást követően az öltözőbe érve rögtön figyelemfelkeltő kérdést szegezett labdarúgóinak: voltak-e már olyan helyzetben, amikor a félidőt követően két gólos hátrányból álltak fel?!

„Azért volt fontos az a kérdés Dániában, mert a játékosok gyerekkoruktól kezdve hosszú évek, évtizedek óta futballoznak, mindenki számtalanszor volt olyan helyzetben, amikor vesztésre állt, mégis sikerült felállnia a padlóról – felelte lapunk kérdésére a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Pascal Jansen. – Ezúttal is ezt kell tennünk! Egyáltalán nincs veszve a helyzet. A Midtjylland otthonában azért volt különösen fájó a két gólos verség, mert a gólokat saját hibáinkból kaptuk. A párharc felénél járunk, előttünk áll a második összecsapás, tudjuk mi a dolgunk, minimum két gólt kell szereznünk. Bízunk magunkban, és hisszük, hogy sikerülhet a továbbjutás!”

Kérdés, hogy ezeket a gólokat ki szerezheti?!

Dániában Alekszandar Pesics fájós, bekötözött bokával lépett pályára, lecserélését követeően kényszerből Kristoffer Zachariassen húzódott előre csúcséknek, kérdés, a szerb csatár bevethető lesz-e a Midtjylland ellen, vagy ezúttal is valami pótmegoldásra lesz-e szükség.

„Igen, rendben van a csatár” – szögezte le Pascal Jansen, úgyhogy nem lenne meglepő, ha a továbbra is hiányzó Varga Barnabás helyén elől Alekszandar Pesics kezdene.

A Ferencvárosnak két gólos hátrányban is türelmesnek kell maradnia, és a holland tréner arra is felhívta játékosai figyelmét, hogy a helyzetekkel jobban kell sáfárokodni.

„Tudjuk, min kell az első mérkőzéshez képest változtatnunk. Számtalanszor átbeszéltük, mit csináltunk rosszul. Egy biztos, ezúttal sem lesz hét-nyolc helyzetünk, előfordulhat, hogy csak kettő-három, azokat viszont könyörtelenül ki kell használnunk.”

A zöld-fehérek vezetőedzőjének feltették a kérdést: ha a Fradi-szurkolók közül valaki még nem vette volna meg a jegyét, hogyan győzné meg őket, hogy igenis a Groupama Arénában a helyük.

„Minden Fradi-szurkolóra szükségünk van. És ezt teljesen komolyan gondolom! Dániába a vártnál gyengébben játszottunk, szeretnénk helyrehozni a hibánkat. Remélem tele lesz a stadion, ha valakinek Fradi-szíve van, itt a helye az arénában.”

A tréner több mint harminc éve van a profi labdarúgásban, nem egyszer volt a mostanihoz hasonló szituációban. Példaként hozta fel a két idénnyel ezelőtti Anderlecht elleni Konferencialiga negyeddöntőt, amikor az AZ Alkmaarral ugyancsak két gólos hátrányból állt fel csapatával.

„Idegenben kétgólos vereséget szenvedtünk, a visszavágón viszont gyors gólt szereztünk, majd jött a második találat is. Végül hosszabbítást követően tizenegyesekkel harcoltuk ki az elődöntőbe jutást, de ha kedden este a Midtjylland ellen is büntetőkkel jutunk tovább, ám legyen. Elfogadnám.”

Pascal Jansen harmadik mérkőzésére készül a Groupama Arénában – a walesi TNS-t 5–0-ra, a Kecskemétet 1–0-ra győzték le –, megszokta-e már az Üllői úti kispadot, van-e valami babonája az oldalvonal mellett?

„Nem vagyok babonás, sosem voltam igazán az. Meg vannak a szokásaim, hogyan, milyen mozdulatokkal szoktam a meccsekre készülődni, de babonának egyiket sem mondanám. Remélem, a harmadik hazai mérkőzésünk után is örülhetünk.”

„Jó utunk volt, de nagyon meleg van” – összegzett a mókás kedvében lévő Thomas Thomasberg vezetőedző angolul, miután anyanyelvén adott egyperces választ újságírói kérdésre, ami a körülményeket firtatta. A Midtjylland 49 éves dán vezetőedzője ezután bővebben beszélt várakozásairól.

„Este nyolc órakor kezdődik a meccs, szeretnék a taktikára összpontosítani, a szakmai stáb egyes tagjai foglalkoznak a felkészüléssel, a hidratációval – egyébként a Ferencváros labdarúgóinak is meg kell küzdeniük az időjárással. Kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, de csak a párharc felén vagyunk túl. Az előző idényben az idegenbeli nemzetközi meccseket megelőző edzéseket otthon tartottuk, ám ezúttal Budapesten gyakoroltunk, így felmérhettük, milyen a létesítmény, a gyep. Nem árulunk zsákbamacskát, lehet tudni, milyen stílust képviselünk és milyen a játékunk. Támadó felfogás jellemez minket, úgyhogy nem akarunk ráülni az eredményre. Ha esetleg hátrányba kerülünk, akkor is az a terv, hogy megyünk előre. Azt várom, hogy a Ferencváros hazai pályán támadólag lép fel, ezt kezelnünk kell.”

Dán kollégáinktól azt hallottunk, a Midtjyllandnak nem erőssége a büntetőrúgás – a hazai összecsapáson Aral Simsir hagyott ki egyet az első félidő hosszabbításában. A dán vezetőedzőnél rákérdeztünk, gyakorolták-e a tizenegyesrúgásokat.

„Talán túl sokat is… Az előző idényben többet is kihagytunk, a Legia ellen tizenegyespárbajban maradtunk alul. Remélem, ezúttal hamarabb lezárjuk a párharcot, de ha kedd este sor kerül rá, bízom benne, hogy mi jövünk ki belőle győztesen.”

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 3. selejtező kör, 2. mérkőzés:

Ferencváros — Midtjylland: 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 20:00. 18.027 néző.
Vezette: Orel Grinfeeld (asszisztensek: Hassan, Yarkoni; tartalékjv.: Leibovitz; VAR: Ziv Adler; VAR asszisztens: Hacmon – izraeliek

Ferencváros: Dibusz — Makreckis (Gruber, 83.), Cissé (Sevikyan, 83.), Raul Gustavo, Ramírez (Botka, 46.) — Rommens, Abu Fani — Ben Romdhane, Zachariassen (Kady, 75.), Traoré — Pesic (Bassey, 43.)
kispad: Varga Á., Knoester, Civic, Kehinde, Kaján, Katona B., Maiga
vezetőedző: Pascal Jansen

FC Midtjylland: E. Ólafsson — J. Andersson, Diao, Bech, Juninho (A. Gabriel, 70.) — Osorio, E. Martínez, Askildsen (Simsir, 30.), O. Sörensen — Franculino (D. Castillo, 90.), Buksa (Brynhildsen, 70.)
kispad: Lössl, Ejeheri, Römer, H. Lee, Chilufya, Pedro Bravo, Krüger-Johnsen, Kamara
vezetőedző: Thomas Thomasberg

Gól: Cissé (17.) illetve O. Sörensen (50.)
Sárga lap: Ramírez (40.), Zachariassen (67.), Botka (76.), Kady (87.) illetve Askildsen (6.), J. Andersson (69.)
Kiállítva: Raul Gustavo (90+6.)

Továbbjutott: a Midtjylland, 3–1-es összesítéssel

Merészet húzott Pascal Jansen: a szerződtetése pillanatától fogva alapemberként számontartott Habib Maigát a cserék közé nevezte, s a Philippe Rommens oldalán az előrejátékban hasznosabb Abu Fanit tette be a Ferencvárosba a Midtjylland elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján, amelyen a kétgólos hátrány ledolgozása volt a magyar bajnok célja. A kimaradó francia a megelőző szerelések, a fejpárbajok és a földi párharcok megvívásában egyaránt kiemelkedő, a támadópasszokban azonban nem lehet rá annyira számítani, mint a helyére bekerülő izraelire, aki a helyzetkialakításban kulcspasszaival és a védelem mögé belőtt labdáival rengeteg veszélyt teremt – ha olyan napja van.

A Midtjylland vezetőedzője, Thomas Thomasberg a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján leszögezte, csapata nem akar ráülni az eredményre, a rá jellemző stílusát kidomborítva megy majd előre a gólszerzésért. Ezt azonban a Fradi nem engedte, az első perctől kezdve uralta a játékot, a középpályán a párharcai zömét megnyerte, és ami feltűnt, mindig volt szabadon helyezkedő játékosa, ezáltal gyorsan, gördülékenyen építkezett. Jellemzően a jobb szélen vezette akcióit a házigazda, Adama Traoré gyakran cselezett a vonal mellett – alighanem úgy vélte a szakmai stáb, érdemes minél többször rávezetni a labdát a kényszerből balbekket játszó Juninhóra. A vezető gólt azonban egy bal szélről elvégzett szabadrúgást követően szerezte a Ferencváros a 17. percben: Mohammed Abu Fani mesteri tekerése után Ibrahim Cissé fejesét még védte Elías Ólafsson, a kipattanó labdát azonban a hálóba passzolta a francia középhátvéd.

Fél óra elteltével 11–1 volt a kapura lövési mutató a Ferencváros javára, a mezőnyfölényre reagálva a dánok lecseréltek a sárga lapos Kristofer Askildsent. A 33. percben oktatófilmbe illő támadás végén Kristoffer Zachariassen kissé gyengén passzolt, pedig ha a labda eljut a tizenhatoson belül üresen felfutó Abu Fanihoz, nagy eséllyel kétgólosra növelte volna előnyét a Fradi. A vendégek a 37. percben veszélyeztettek először Darío Osorio húszméteres lövése nyomán, ám a labdába Cebrail Makreckis beleért, így az a jobb kapufa mellett suhant el. Az utolsó tíz percre alábbhagyott a zöld-fehérek lendülete, a dánok kijöttek a szorításból, a félidő hosszabbításában pedig kevés híján betaláltak (Ibrahim Cissé fejelte ki a kapuba tartó labdát). Jókor jött tehát a tizenöt perces pihenő, amelyet Alekszandar Pesics kényszerű lecserélése előzött meg.

Bekezdett a Fradi a második félidőben, negyven másodperc sem telt, amikor Philippe Rommens megtornáztatta Elías Ólafssont, majd a szöglet után Abu Fani kapáslövéséből kevéssel ment mellé a labda. Az első kósza támadásából azonban egyenlített a Midtjylland – ha Dibusz Dénes jó helyre rúgja a labdát, Abu Fani odateszi magát a szerelési kísérletnél, és nem marad teljesen üresen a felfutó Oliver Sörensen, nincs gól…

Kezdődhetett minden elölről. Cissé az 59. percben lövéssel veszélyeztetett, ám Ólafsson megint résen volt, ezzel pedig jó időre ellőtte puskaporát a kapkodóvá váló együttes, míg a felbátorodó vendégek egyre gyakrabban riogattak, lehetőségeket dolgoztak ki. Kezdte átvenni az irányítást a Midtjylland, ezért Jansen az ivószünet után Kady, majd Edgar Szevikjan és Gruber Zsombor beállításával próbált belenyúlni a meccsbe, de a támadók beküldésével sem sikerült újabb gólokat szerezni, a végén ráadásul Raul Gustavo piros lapot kapott durva szabálytalanságáért.

A Ferencváros 3–1-es összesítéssel kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből – jövő héten a feröeri Klaksvík és a bosnyák Banja Luka párharcának győztesével csap össze az Európa-liga főtáblájáért. 1–1

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénerétől, Pascal Jansentől először azt kérdezték, miért az első félidőben játszott jobban csapata a párharc mindkét mérkőzésén.

„Valóban, az első játékrészben mindkét mérkőzésen jobbak voltunk, mint az ellenfél. Megmutatták a fiúk, hogy mennyire is tudnak játszani, mennyire tudják kontrollálni a mérkőzést. De amit elmondtam az előző meccs után is a fiúknak: a nemzetközi futballban, főleg a Bajnokok Ligájában az apró hibák megbosszulják magukat. Az első meccsen is így kerültünk egygólos hátrányba. Mi, mint Fradi szeretnénk megmutatni a világnak, hogy gyorsan tanulunk, és szerintem sikerült is megmutatnunk, de a továbbjutáshoz gólokat kell lőnünk. Elég helyzetet is teremtettünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte, hogy az első félidőben látott lehengerlő támadójáték miért tűnt el a kapott gól után.

„Nem a gól vetett vissza minket. Már az első félidőben is változott a lendület úgy húsz-huszonöt perc után, sok bedobása, szabadrúgása, szöglete volt az ellenfélnek. Annak nagyon örülök, hogy Dibusz Dénes segített minket a védéseivel. A második félidő elején is megvolt a lendület, rögtön volt két nagy helyzetünk, ekkor az ellenfél kapusa mutatott be fontos védéseket. A kapott gól után újra fel kellett állnunk, vissza kellett nyernünk a lendületünket. Nemzetközi szinten nehéz annyit kontrollálni ezeket a meccseket, mint szeretnénk, ezen még dolgoznunk kell.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Midtjylland hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2024.VIII.13. BL-selejtező: Ferencváros – Midtjylland: 1-1 bejegyzéshez

  • Sajnos az történt, amitől előre féltem. Sztankovics rabló-akcióit (Abena, de főleg Marquinhos) nagyon nehéz pótolni.
    De ettől függetlenül bízom a jó EL szereplésben, mert ez az 1-1 (figyelembe véve a dánok egyre fokozódó durvaságát és a bíró >erélytelenségét<) bíiztatónak látszik.

  • PERCRŐL PERCRE

    90+8′
    VÉGE
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! Hazai pályán csak döntetlent játszott a Midtjyllanddal, így kiesett a Bajnokok Ligájából a Ferencváros.

    Az első félidőt remekül, ráadásul egy viszonylag korai góllal kezdte a Ferencváros, amely azonban újabb találatot már nem tudott szerezni, a második félidőben pedig kiegyenlített a Midtjylland. Újabb gól pedig már nem esett, így a dánok a két meccs alapján megérdemelten jutottak tovább. Köszönjük a figyelmet.

    90+7′
    Piros lap
    Videózzák az esetet… és miután visszanézte a bíró, a sárga helyett a piros lapot mutatja fel Raul Gustavónak.

    90+6′
    Sárga lap
    Raul Gustavo kap még egy sárgát a végére.

    90+4′
    KAPUFÁT LŐNEK A DÁNOK! Osoria a rövidet vette célba, a kapufa azonban kisegítette a már vert helyzetben lévő Dibuszt.

    90+3′
    Bassey rosszul vett át egy bedobást és kipattant róla a labda az alapvonalon túlra. Kirúgás…

    90+3′
    Négy perc maradt. Innen már csoda kellene…

    90′
    HAT PERC LESZ A RÁADÁS!

    90′
    CSERE
    Csere a vendégeknél, Franculino helyett Castillo a pályán az utolsó percekre.

    88′
    ÓLAFSSON! Kady léc alá tartó löketét nagy bravúrral tornászta ki a Midtjylland kapusa.

    85′
    Sárga lap
    Kady faultol egyet és kap érte egy sárgát.

    84′
    Ben Romdan középre tartó lövését magabiztosan fogta Ólafsson. Innen már nehéz lesz…

    83′
    CSERE
    És Makreckis helyett Gruber is beállt.

    83′
    CSERE
    Újabb cserék a Ferencvárosnál: Szevikjan érkezik a gólszerző Cissé helyett.

    83′
    ZICCERT HAGYTAK KI A DÁNOK! Osorio megindult a saját térfeléről, senki nem tudta megállítani, 12 méterről lőtt, de pár centivel kapu mellé helyezett…

    80′
    EZT MEGÚSZTA A FERENCVÁROS! Addig-addig adogattak a dánok, mígnem Sörensen lövőhelyzetbe került, s bár kiszorított helyzetben volt, nem tévedett sokat.

    75′
    CSERE
    Kady érkezik a hajrára a Ferencvárosnál, Zachariassen pedig elhagyja a pályát.

    74′
    Most nehéz perceket él át a Ferencváros, jönnek is egy csere, de előtte az ivószünet.

    70′
    CSERE
    Buksa is lemegy, de nem ám gyorsan, hanem nagyon döcögősen… Őt Brynhildsen váltja.

    69′
    CSERE
    Nehézkes csere… Gabriel váltja Juninhót.

    66′
    Sárga lap
    Zachariassen rúgta sípcsonton ellenfelét, sárga lap. De nagyobb baj, hogy áll a játék, és nincs játékban a labda…

    64′
    Buksa vállalkozott vagy 26 méterről, ám nem talált kaput. Dibusz repült a levegőben, de nem kellett közbeavatkoznia.

    63′
    Ben Romdan beadta volna a labdát, de végül inkább lövés lett belőle, annak viszont gyenge volt, Ólafsson könnyedén ölelte magához a labdát.

    60′
    Gyors kontrával indult meg a Midtjylland, Simsir 16 méterről lőtt, de egy ferencvárosi lábról szögletre pattant a labda. A kornerből aztán nem lett semmi.

    59′
    Ez csúnya volt. Raul Gustavo fejelt össze egy szöglet után Franculinóval, ápolás.

    58′
    ÓRIÁSI ÓLAFSSON-VÉDÉS! Bassey lapos lövését kellett védenie a dánok kapusának, majd a kipattanónál már lesen volt a ferencvárosi játékos.

    57′
    Ben Romdal tologatta a labdát befelé, majd nagy erővel lőtt, de sajnos pont középre, így Ólafsson védett.

    54′
    Egy kis kitekintés: a Slovan Bratislava továbbjutott az APOEL-lel szemben, így ennek a párharcnak a győztese a pozsonyi csapattal találkozik majd a következő körben.

    52′
    Kezdődhet minden elölről…

    50′
    GÓL
    KIEGYENLÍT A MIDTJYLLAND! A csereként beállt Botka (is) rosszul helyezkedett, Sörensen pedig teljesen üresen maradt, majd higgadtan gurított a jobb alsóba. 1–1

    47′
    REMEKÜL KEZD A FERENCVÁROS! Rommens nagyon megnézte a jobb alsót, Ólafsson óriási bravúrral mentett szögletre.

    46′
    CSERE
    ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ! A szünetben cserélt a Ferencváros, Botka érkezett Ramírez helyett.

    45+3′
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! Egygólos ferencvárosi vezetés a szünetben.

    Sokáig nagy nyomást helyezett ellenfelére a Ferencváros, amely Cissé fejesével teljesen megérdemelten meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is fölényben volt Pascal Jansen csapata, de az első félidő végére feljöttek a dánok, és a hosszabbítás perceiben nagyon közel álltak az egyenlítéshez. Izgalmas lesz a folytatás!

    45+1′
    MIT HAGYTAK KI A DÁNOK! Dibusz jól jött ki a kapujából de középre bokszolt, Juninho pedig egyből lőtt, a gólba tartó labdát Cissé fejelte ki.

    45′
    Három perc lesz a hosszabbítás az első félidőben.

    43′
    Ben Romdan lőtte be nagy erővel középre a labdát, Ólafsson a lehető legjobb ütemben vetődött ki a kapujából.

    42′
    CSERE
    Cserél a Ferencváros is. Pesics megsérült és nem tudja folytatni a játékot. Bassey érkezik a helyére.

    41′
    MEGINT VESZÉLYEZTET A MIDTJYLLAND! Juninho 16 méterről kapásból lőtt, Dibusz szép vetődéssel védte a léc alá tartó bombát.

    40′
    Sárga lap
    Ramírez buktatta Osoriót, sárga lap.

    37′
    MEGVOLT AZ ELSŐ DÁN LEHETŐSÉG! Osorio kapáslövésébe Makreckis lépett bele, Dibusz vetődött, de a labda a kapu mellé vágódott. Fontos blokk volt.

    33′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    30′
    CSERE
    Cserélnek a vendégek. A sárga lapos Askildsen helyett Simsir érkezik.

    28′
    ÚJABB SZÉP FERENCVÁROSI TÁMADÁS! Lábról lábra járt a labda a dán tizenhatos előtt, a kifejelt labda után Traoré tüzelt egyből, de Ólafsson most védett.

    26′
    Ben Romdan verte megy egy szép csellel Sörensent, majd bal oldalról egy tekeréssel próbálkozott, nem is tévedett sokat. Aztán ivószünet következik.

    23′
    Buksa mutatott be egy szép cselt a felezőnél, majd elesett. Szabadrúgást kapott a Midtjylland, amelynek most jól jött, hogy egy kicsit fel tudott lélegezni.

    21′
    Továbbra is nagy nyomást helyez ellenfelére a Ferencváros, a dánok másodpercekig sem tudják megtartani a labdát.

    17′
    GÓL
    VEZET A FERENCVÁROS! Nagy nyomás nehezedett a dán kapura, és ezt már nem úszta meg a vendégcsapat. Cissé fejesét elsőre még nagy bravúrral kivédte Ólafsson, de a kipattanó tökéletesen jött lábra a Ferencváros játékosának, akinek csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát. 1–0

    14′
    Megint egy beadással próbált zavart kelteni a Ferencváros, Pesics ki is bújt védője szorításából, de nem érte el a labdát.

    12′
    Megint Traoré – a lapos lövését blokkolja a dán védelem. Nagy iramban kezdi a meccset a Ferencváros.

    11′
    Traoré kereste egy beadással Ben Romdant, de jól helyezkedtek a dánok és kifejelték a labdát.

    7′
    Sárga lap
    Megvolt az első komolyabb ferencvárosi lehetőség. Cissé emelkedett a legmagasabbra, de kapu mellé bólintott. Rögtön ezt megelőzően Askildsen talpalta le ellenfelét, jutalma egy sárga lap volt.

    5′
    Bedobást végezhetett el a Midtjylland, a labda a Ferencváros ötöséhez érkezett, de üggyel-bajjal sikerült tisztázni. Aztán Diao még szabálytalankodott egyet, így kifelé jöhetett szabadrúgás.

    1′
    Rögtön Traoré iramodott meg a jobb oldalon, rávezette ellenfelére a labdát, majd elesett a tizenhatoson belül. De nem volt szabálytalanság, labdát talált a vendégek védője.

    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A Ferencváros hazai zöld-fehér csíkos szerelésében, a Midtjylland pirosban játszik.

    A csapatok már a pályán, kezdés pillanatokon belül. Kubatov Gábor köszönti a június legjobb játékosát, Adama Traorét.

    Telt ház a Groupama Arénában, óriási a hangulat!

    Ők próbálják meg a fordítást:

    Már javában zajlik a bemelegítés, és a nézők is folyamatosan érkeznek a stadionba. Abban a játékosok és a szurkolók is egyetértenek: nagyon kellene egy gyors gól, amely megalapozhatná a fordítást és a továbbjutást.

    Aki esetleg nem tudná: ez történt az első meccsen…

    Az M4 Sport élő közvetítését ide kattintva nézheti.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    Megfordítható a párharc – fogalmazott Pascal Jansen Dániából hazafelé a repülőgépen. Az 51 esztendős vezetőedző csalódott volt a 2–0-s vereség és a vártnál gyengébb játék miatt, ám a lefújást követően az öltözőbe érve rögtön figyelemfelkeltő kérdést szegezett labdarúgóinak: voltak-e már olyan helyzetben, amikor a félidőt követően két gólos hátrányból álltak fel?!

    „Azért volt fontos az a kérdés Dániában, mert a játékosok gyerekkoruktól kezdve hosszú évek, évtizedek óta futballoznak, mindenki számtalanszor volt olyan helyzetben, amikor vesztésre állt, mégis sikerült felállnia a padlóról – felelte lapunk kérdésére a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Pascal Jansen. – Ezúttal is ezt kell tennünk! Egyáltalán nincs veszve a helyzet. A Midtjylland otthonában azért volt különösen fájó a két gólos verség, mert a gólokat saját hibáinkból kaptuk. A párharc felénél járunk, előttünk áll a második összecsapás, tudjuk mi a dolgunk, minimum két gólt kell szereznünk. Bízunk magunkban, és hisszük, hogy sikerülhet a továbbjutás!”

    Bővebben itt!

    KÖSZÖNTJÜK A KEDVES OLVASÓKAT! Hamarosan kezdődik a Grouapa Arénában a Ferencváros–Midtjylland találkozó, ahol a zöld-fehéreknek kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk. Nem egyszerű feladat, de nem megoldhatatlan…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EL: 09.25.21: 00 Anderlecht-FTC TV:M4Sport
09.29.18:00 TV:M4Sport
EL: 10.03.18:45 FTC-Tottenhem TV:M4Sport
10.06.18:00 M4 Sport
Tapolca, 2025.jan.11.
Categories
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
FOTELSZURKOLÓ